in ,

Gabriel García Márquez’in ‘Kayıp’ Romanı “Ağustosta Görüşürüz” Dünyayla Aynı Anda Türkçede

Gabriel García Márquez’in ilk defa ölümünden sonra yayımlanacak “Ağustosta Görüşürüz” kitabı okurla buluşuyor.

Ağustosta Görüşürüz - Gabriel García Márquez
- Reklam -
- Reklam -

Gabriel García Márquez imzalı Ağustosta Görüşürüz Türkçe raflarındaki yerini almaya hazırlanıyor. Eser, tüm dünyayla aynı dönemde Can Yayınları’nın Çağdaş Serisi çatısı altında yayımlanıyor.

Geçen yıl mayıs ayında, büyülü gerçekçilik türünün öncülerinden Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez’in kayıp bir kitabının ortaya çıktığı öğrenilmişti. Aradan geçen yaklaşık 8 ayın sonunda, orijinal adı En Agosto Nos Vemos olan eser Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Kitap, Penguin Random House ile eş zamanlı olarak Türkiye’deki okurların beğenisine sunuluyor.

2014 yılında hayatını kaybeden Márquez’in üzerinde çalıştığı son eser olma özelliğini taşıyan Ağustosta Görüşürüz, yazarın oğulları Rodrigo ve Gonzalo García Barcha’nın onayıyla basılıyor.

- Reklam -

Yüzyıllık Yalnızlık, Kırmızı Pazartesi ve Albaya Mektup Yok kitaplarıyla edebiyat dünyasının unutulmazları arasına giren Márquez’in son kitabı, odağına Ana Magdalena Bach karakterinin hüzünlü öyküsünü alıyor.

Ağustosta Görüşürüz – Gabriel García Márquez | Arka Kapak Tanıtımı

Ağustosta Görüşürüz - Gabriel García Márquez

Lagünün durgun mavi sularının yanında tek başına oturan Ana Magdalena Bach, otelin barındaki adamları seyrediyor. Yirmi yedi yıldır mutlu bir evliliği var, kocası ve çocuklarıyla kurduğu hayattan kaçmak için hiçbir nedeni yok. Yine de her ağustos ayında feribotla annesinin gömülü olduğu adaya geliyor ve bir geceliğine yeni bir sevgili buluyor. Salsa, bolero, lothario ve dolandırıcılarla dolu boğucu Karayip akşamlarında Ana, her yıl arzusunun ve kalbinde saklı korkunun iç bölgelerine doğru yolculuğa çıkıyor.

Ağustos’ta Görüşürüz özgürlük, pişmanlık, kişisel dönüşüm ve aşkın gizemleri üzerine derin bir çözümleme ve dünyanın tanıdığı en büyük yazarlardan Marquez’in okurlarına beklenmedik hediyesi.

- Reklam -

Toplamda 88 sayfadan oluşan romanın çevirisini Emrah İmre, editörlüğünü Didem Bayındır, düzeltisini Aylin Samancı Elmasdağ üstleniyor. Kapak tasarımı Utku Lomlu imzasını taşıyan eser, Mart 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Can Yayınları’nın Çağdaş dizisinde yer alan diğer kitaplara buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Gabriel Garcia Marquez Hakkında 10 Şaşırtıcı Gerçek

Gabriel García Márquez’in yayımlanan son kitabı Ağustosta Görüşürüz hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pedro Pascal - Game of Thrones Rolü

Pedro Pascal: “Game of Thrones’taki Rolüm Hayatımı Değiştirdi”

Steven Spielberg Kariyerinin Filmi Hakkında Konuştu

Steven Spielberg 54 Yıllık Kariyerinin En İyi Filmini Açıkladı