in , ,

John Carpenter 13 Yılın Ardından Korku Dizisi “Suburban Screams” ile Yönetmen Koltuğuna Dönüyor

“Suburban Screams” dizisi ufukta gözüktü. Korkunun usta isimlerinden John Carpenter, yıllar sonra yönetmenlik koltuğuna geri dönüyor.

Suburban Screams - John Carpenter - Korku Belgeseli
- Reklam -
- Reklam -

Suburban Screams dizisi için ilk kamera arkası görüntüleri yayınlandı. John Carpenter’ın yönetmen koltuğuna geçtiği mini dizi Peacock kanalı üzerinden izleyicilerle buluşacak.

Cadılar Bayramı nedeniyle korku türüyle özdeşleşen ekim ayı beraberinde birçok korku projesini getiriyor. Bu ay yayınlanacak yapımlar arasında ise tam adı John Carpenter’s Suburban Screams olan bir korku belgeseli bulunuyor.

Halloween, The Fog, Dark Star ve The Thing gibi kült yapımlarla tanınan 75 yaşındaki ünlü yönetmen John Carpenter bir kez daha yönetmen koltuğuna geri dönüyor. Son olarak 2010 tarihli The Ward filmini çeken Carpenter; bu defa bir mini dizi ile izleyicilerle buluşuyor.

- Reklam -

Carpenter 10 yılı aşkın süredir ağırlıklı olarak müzik ve beste çalışmalarına odaklanmış durumdaydı. Geçen yıl ise David Gordon Green’in Halloween üçlemesinin ortak senaristliğini ve besteciliğini üstlenmişti. Carpenter ayrıca yeni dizisi Suburban Screams’in müziklerini de hazırlayacak.

John Carpenter’s Suburban Screams - Dizi

John Carpenter’s Suburban Screams Mini Dizi Formatında Olacak

Toplamda 6 bölümden oluşacak mini dizide Carpenter Phone Stalker adını taşıyan final bölümünün yönetmenliğini üstleniyor. Dizide Carpenter’a Jordan Roberts, Michelle Latimer ve Jan Paviacky eşlik ediyor.

Bloody Disgusting tarafından yayınlanan kamera arkası görüntülerinde Carpenter çekim sürecini incelerken görüntüleniyor.

Videoda aynı zamanda Carpenter, yapımcı Sandy King ve yazar Amanda Deibert’ın da aralarında bulunduğu dizi ekibiyle konuşurken görülüyor.

YouTube video

(Kamera arkası videosunu YouTube’dan izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Suburban Screams Dizisi Ne Hakkında?

Peacock’ta yayınlanacak dizi bir belgesel formatında olacak. Kanal Suburban Screams’i, “Banliyölerin güneşli sokaklarının, bakımlı çimlerinin ve dost canlısı komşularının yüzeyinin altında gizlenen karanlık sırları ve tarifsiz kötülükleri araştıran bir dizi,” sözleriyle tanımlıyor.

Yapımda her bölüm banliyöde geçen bir gerçek bir dehşet hikâyesi yaşamış insanların anlatılarını konu alıyor. Dizi, birinci ağızdan anlatımlara yer veriyor. Ancak bununla birlikte “banliyö kâbuslarının dehşetini daha iyi anlatabilmek için” çeşitli canlandırmalara da ev sahipliği yapıyor.

John Carpenter’s Suburban Screams

Suburban Screams dizisi 13 Ekim 2023 tarihinde Peacock üzerinden yayına girecek.

Carpenter’ın bilimkurgu ve korku temalı en iyi filmleri için buradaki listemize göz atabilirsiniz.

John Carpenter’s Suburban Screams dizisi hakkında sizin ilk beklentileriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Norveçli Aile Viking Eserleri Buldu

Bahçelerinde Kaybolan Bir Küpeyi Arayan Norveçli Aile Şans Eseri 1.200 Yıllık Viking Eserleri Buldu

The-X Files Hakkında Bilgiler: Gizli Dosyalar

Bir Kuşağı Derinden Etkileyen Kült Gizem Dizisi “The X-Files” Hakkında 16 Gerçek