in , ,

Suudi Arabistan’da “Dragon Ball” Tema Parkı İnşa Ediliyor: Bir İlk ve Devasa Olacak

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde devasa bir “Dragon Ball” tema parkı inşa edileceği ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'da "Dragon Ball" Tema Parkı İnşa Ediliyor
- Reklam -
- Reklam -

Dragon Ball severler için bir rüya gerçek oluyor. Manga, anime ve oyun serisiyle dünya çapında bir fenomen haline gelen Dragon Ball’un ilk tema parkı Suudi Arabistan’da inşa ediliyor. Yeni parkta ziyaretçiler Goku ve arkadaşlarının maceralarını bizzat yaşayabilecek.

Akira Toriyama tarafından yazılan ve çizilen Dragon Ball manga serisi, ilk olarak 1984 yılında Shueisha’nın Weekly Shonen Jump dergisinde yayımlandı. 42 ciltten oluşan manga, tüm zamanların en çok satan manga serilerinden biri olarak tarihe geçti. Ancak kendisini asıl üne kavuşturan anime serisiydi. 1986 yılında başlayan anime serisi bugün bile farklı maceralarla yolculuğuna devam ediyor. İşte şimdi, shounen türünün büyümesinde en etkili markalardan biri olan seri, Suudi Arabistan’da devasa bir tema parkına kavuşuyor.

Projenin arkasındaki Qiddiya Yatırım Şirketi, parkın detaylarıyla ilgili heyecan verici bilgiler paylaştı. 500.000 metrekarelik devasa bir alan üzerine kurulacak olan tema parkı, serideki farklı güç seviyelerinden esinlenerek yedi temalı bölgeye sahip olacak. Her bölge, evrenin atmosferini yansıtan 30’dan fazla temalı bölümle donatılacak. Parkın ziyaretçileri heyecan doruğa çıkan rollercoaster’ların yanı sıra becerilerini test edebilecekleri oyun alanları ve Dragon Ball dünyasına sadık kalarak tasarlanmış sayısız gösteriyle eğlenceye doyacak. Bununla birlikte parkın tamamında beş adet ana etkinlik alanı, oteller ve restoranlar yer alacak.

- Reklam -

Suudi Arabistan Dragon Ball Tema Parkı Konsept

Suudi Arabistan’daki “Dragon Ball” Tema Parkı Ne Zaman Açılacak?

Paylaşılan konsept görseller, ziyaretçilere parkın planları hakkında fikir veriyor. Görsellerde Kame House, Capsule Corporation ve Beerus’un gezegeni gibi seriden bilinen birçok ikonik mekânı görmek mümkün. Ayrıca görsellerde 70 metre yüksekliğinde kaçırılmayacak bir Shenron rollercoaster’ı yer alıyor.

Dragon Ball Tema Parkı Konsept

Dragon Ball Tema Parkı Suudi Arabistan

Dragon Ball Tema Parkı

- Reklam -

Tema parkın duyurusu manganın 40. yılını kutladığı ve serinin yaratıcısı Akira Toriyama’nın vefatının üzerinden birkaç hafta geçtikten sonra ortaya çıktı.

Dragon Ball, orijinal seriden popüler “Z” serisine, tartışmalı GT’ye ve son derece başarılı Super’a kadar, manga kökenlerinin ötesine geçerek bir pop-kültür fenomeni haline geldi. Bu yeni duyurulan tema parkı, hayranlarına kendilerini Dragon Ball dünyasının tam içinde hissetme fırsatı sunacak.

Dragon Ball Tema Parkı Konsept Suudi Arabistan

Tema parkının arkasındaki şirket henüz bir açılış tarihi açıklamadı. Ancak devasa projenin inşaatına yakında başlanması bekleniyor.

Konsept görselleri sizler nasıl buldunuz? Projenin hayata geçme ihtimaline nasıl bakıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rutin ve Ritüel - Koray Sarıdoğan

Yazma Eylemi ve Kültürü Odağında Şekillenen “Rutin ve Ritüel” Dizisinin İlk Cildi “Polisiye” Temasıyla Yayımlandı

Happy Gilmore 2 Filmi Netflix ile Geliyor

Adam Sandler’lı “Happy Gilmore 2” Filmi Geliyor: Çalışmalar Başladı