in , , ,

“Dragon Ball”un Yaratıcısı Akira Toriyama 68 Yaşında Hayatını Kaybetti

Akira Toriyama 68 yaşında hayata veda etti. “Dragon Ball” mangasının yaratıcısı ünlü sanatçı, “Dragon Quest” gibi video oyunlarla da tanınıyordu.

Akira Toriyama: Dragon Ball'ın Yaratıcısı Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Akira Toriyama 68 yaşında hayatını kaybetti. Dünyaca ünlü manga serisi ve anime yapımı Dragon Ball’un yaratıcısı bir süredir tedavi görüyordu.

Dragon Ball, Dragon Ball Z ve Dragon Ball Super gibi ikonik anime eserlerinin arkasındaki isim Akira Toriyama, 68 yaşında aramızdan ayrıldı. Haberi Dragon Ball serisinin resmi internet sitesi duyurdu.

Akira Toriyama, 1955 yılında Japonya’da doğdu. 1984 yılında yarattığı Dragon Ball serisi, Goku ve arkadaşlarının fantastik maceralarını konu alarak dünya çapında büyük bir hayran kitlesi edindi. Dragon Ball Z ve Dragon Ball Super gibi devam serileriyle de popülerliğini koruyan yapıt, anime ve manga tarihinin en ikonik eserlerinden biri hâline geldi. Toriyama’nın sanatına olan bağlılığı son günlerine kadar devam etti ve son olarak mangaya ve en son sinema filmi Dragon Ball Super: Super Hero’ya katkıda bulundu.

- Reklam -

Sanatçı ayrıca son olarak Hulu’ya özel hazırladığı Sand Land: The Series ile hayranlarının karşısına çıkmıştı. Goku’nun bir kez daha çocukluğuna döndüğü yeni macerası Dragon Ball Daima’nın fragmanı ise bu yılın başlarında paylaşılmıştı.

Dragon Ball Yaratıcısı Akira Toriyama Hayatını Kaybetti Dragon Ball

Dragon Ball sitesinde yayınlanan resmi açıklamada Akira Toriyama’nın 1 Mart 2024’te ani gelişen bir beyin kanaması (akut subdural hematom) nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

“Dragon Ball”un Yaratıcısı Akira Toriyama Geride Birçok Yarım Proje Bıraktı

Toriyama’nın devam eden birçok projesi vardı. Resmi duyuruda ölüm haberi hakkında şu ifadelere yer verildi:

“Ani vedaya rağmen, mirası sayısız manga serisine sanatsal katkılarıyla devam ediyor. Akira Toriyama’nın 45 yılı aşan küresel desteği için minnettarlığımızla, eşsiz yaratıcı dünyasının herkes tarafından el üstünde tutulmaya devam etmesini umuyoruz.

“Ailesi ve bir avuç yakın akrabasının katıldığı cenaze töreninde Toriyama’nın sükûnet arzusuna sadık kalındı. Tercihlerine uygun olarak çiçek, taziye kabul etmekten veya ailesiyle röportaj yapmaktan nazikçe kaçınıyoruz. Bir anma toplantısı için gelecek planları kesinleştiğinde bildirilecektir. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.”

- Reklam -

Dragon Ball Yaratıcısı Akira Toriyama Hayatını Kaybetti Dragon Ball

Akira Toriyama’nın yaşamını yitirmesiyle geride tamamlanmamış projeler ve gerçekleşmemiş hedefler kaldı.

Öte yandan sanatçının ölümü tüm dünyada yankı buldu. Hayranları sosyal medya platformlarında üzüntülerini dile getirirken, anime camiası da yaratıcı bir dehanın yasını tutuyor. “Gençliğimi temsil eden bir manga yarattığın için teşekkürler. Sıkı çalışman için teşekkür ederim, huzur içinde yat,” diyen sosyal medyadaki içten bir paylaşım, birçok kişinin duygularını yansıtıyor.

Akira Toriyama hakkındaki duygularınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: BBC

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Trao Trao dedi ki:

    Huzur içinde yatsın. Shounen alemi kendisine çok şey borçlu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fallout Dizisi - Yeni Fragman - Prime Video

Amazon’un “Fallout” Dizisinde Geri Sayım Başladı: İşte Yeni Fragman

Hazbin Hotel İnceleme

“Hazbin Hotel” İncelemesi: Cehennem’de Rehabilitasyon Başkadır