in

Asimov Külliyatı “Toz Gibi Yıldızlar” İle Devam Ediyor!

Isaac Asimov’un Galaktik İmparatorluk üçlemesinin ilk kitabı olan “Toz Gibi Yıldızlar” İthaki Yayınları tarafından bugün itibariyle satışa sunuldu.

toz gibi yildizlar ust
- Reklam -
- Reklam -

Hem bilim hem de bilimkurgu dehası olan Isaac Asimov’un daha önce Ben, Robot adlı öykü derlemesini ve Vakıf Serisi’ni bilimkurgu hayranlarıyla buluşturan İthaki Yayınları, bugünlerde orijinal adı “The Stars Like A Dust” olan ve yazarın Galaktik İmparatorluk Üçlemesi‘nin ilk kitabını oluşturan Toz Gibi Yıldızlar’ı bizlerle buluşturdu!

Asimov evreniyle ilgili derin bilgiler içerdiğini söyleyemesek de yazarın Robot ve Vakıf serileri arasında bir köprü görevi gören Galaktik İmparatorluk Üçlemesi, genel anlamda bu evreni anlayabilmek için âdeta başat bir kilometretaşı. Hikâye bazında imparatorluğun gelişimini aktaran serinin bu ilk kitabı daha önce Baskan Yayınları tarafından Asi Gezegen Tyrran ve Altın Kitaplar tarafından Sonsuzun Tohumları isimleriyle dilimize kazandırılmıştı ancak dönemin şartlarından ötürü çevirileri çok başarılı değildi. Ayrıca Asimov’un bütün kitaplarını seri halinde basılmış olarak kitaplığımızda yan yana görebilmek farklı bir tat verecektir elbette.
toz gibi yildizlar1950’li yılların başında, daha sonra en şöhretli serileri Vakıf ve Robot’a öncülük edecek Gelecek Tarihi öykülerini yazdıktan hemen sonra Isaac Asimov ilk romanlarını kaleme aldı. Artık hem okurlara hem de yayıncılık dünyasına kendini kabul ettirmiş büyük ustanın neredeyse tüm külliyatına egemen olan Galaktik İmparatorluk evreninin ilk uzun kurguları da böylece ortaya çıktı. Nükleer felaketin Dünya’yı yerle bir etmesinden binlerce yıl sonrasını anlatan Galaktik İmparatorluk Serisi insanlığın, galaktik medeniyet ve ilk Galaktik İmparatorluk’un doğuşuna uzanan yolculuğunun başlangıcı.

Tyrannlılar, Atbaşı Nebulası’ndaki elli gezegeni kontrolleri altına almışlardı. Gezegenlerin yöneticileri, Tyrann gezegenindeki efsanevi taş sarayında yaşayan Tyrann Hanı’na koşulsuz şekilde boyun eğmişlerdi. Dünya Üniversitesi’ndeki son gününde bir suikasttan son anda kurtulan, Widemos Kâhyası’nın oğlu Biron Farrill, kendisini hiç ummadığı bir durumda, Tyrannlılar’a karşı düzenlenen bir başkaldırının ortasında bulur. Biron, tutuklandığını öğrendiği babasının izini sürmek ve hayatta kalmak için Rhodia’ya doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Gezegenlerin kaderini belirleyecek düşmanlar, komplolar ve dostlar orada kendisini beklemektedir.
Üstadın 1951 yılında kaleme aldığı kitabın çeviri ve editörlüğünün Vakıf Serisi’nden geri kalmayacağına kefiliz. Neden mi? Çünkü kitabın çevirisini genel yayın yönetmenimiz M. İhsan Tatari’nin yaptığını, editörlüğünü Ömer Ezer ve Alican Saygı Ortanca üstlenirken son okumasının ise Selis Yıldız Şen tarafından yapıldığını görüyoruz.

- Reklam -

Toz Gibi Yıldızlar sizi Isaac Asimov’un Vakıf evreninin öncesine götürmek üzere raflarda yerini aldı bile. Şimdiden herkese iyi okumalar!

- Reklam -

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kizilderili masallari ust

“Kızılderili Masalları” Raflarda

hp kitaplari ust

Harry Potter Dünyasının Merakla Beklenen Kitapları Yeniden Raflarda!