in ,

Yazma Eylemi ve Kültürü Odağında Şekillenen “Rutin ve Ritüel” Dizisinin İlk Cildi “Polisiye” Temasıyla Yayımlandı

KalemKahveKlavye Yayınevi’nin ilk kitabı, polisiye türünü odağına alan “Rutin ve Ritüel” oldu.

Rutin ve Ritüel - Koray Sarıdoğan
- Reklam -
- Reklam -

Rutin ve Ritüel ilk cildi ile okurların beğenisine sunuldu. Koray Sarıdoğan’ın derlediği eser, KalemKahveKlavye Yayınevi’nin de ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.

Dijital dünyanın köklü edebiyat mecraları arasında yer alan Kalem Kahve Klavye, yayın kanallarına bir de matbu yayınevini ekliyor.

KalemKahveKlavye Yayınevi’nin de ilk matbu çalışması ise Yazmak ve Yayınla(t)mak: Polisiye alt başlığını taşıyor.

- Reklam -

“Nasıl yazılır?” ve “Nasıl yayımlatılır?” gibi soruların cevaplarına konuklar eşliğinde yer veren eserde türün önde gelen yazarları ve editörleri tek çatı altında bulunuyor.

Kitabı yayıma hazırlayan Koray Sarıdoğan, eserin önsözünde Rutin ve Ritüel fikrinin ilk önce bir podcast olarak doğduğunu; ardından da matbu bir yayın fikrine dönüştüğünü anlatıyor. Sarıdoğan önsözde dizinin belirsiz zaman aralıklarıyla yayımlanacağını ve içeriğin “yolu yazıdan geçen” her üretim alanına ayıracak şekilde biçimlendirileceğini aktarıyor.

Rutin ve Ritüel – Koray Sarıdoğan | Arka Kapak Tanıtımı

Rutin ve Ritüel - Koray Sarıdoğan

Eylem ve kültür, sanat ve zanaat olarak yazıdan ve yazmaktan yolu geçenleri buluşturmayı amaçlayan yaratıcı yazarlık temalı Rutin ve Ritüel serisinin ilk kitabı KalemKahveKlavye’den çıktı! Koray Sarıdoğan’ın hazırladığı Rutin ve Ritüel’in her sayısında okurlar, yazarlar ve yazar adayları için, yazmakla ilgili farklı türlere, disiplinlere ve mesleklere yönelik “Nasıl yazılır? Nasıl yayımlatılır?” sorularının cevapları konuklarla birlikte aranacak. Ve yazar adaylarının gönderdikleri metinler yayımlanıp değerlendirilecek.

Serinin ilk kitabının odak türü Polisiye. Yazmak ve Yayınla(t)mak: Polisiye dosyasında “Polisiye nasıl yazılır, nasıl yayımlatılır?” konusunu polisiye yazarları Algan Sezgintüredi, Aras Gençtürk, Ayşe Erbulak, Elçin Poyrazlar, Mesut Demirbilek, Oğlak Yayınları editörlerinden Çiğdem Bakırcıoğlu ve Doğan Kitap editörlerinden Hülya Balcı ile konuştuk.

- Reklam -

Dosya haricinde ilk sayıda karşımıza çıkan isimler şöyle:

Editörle Kahve bölümünde Sevengül Sönmez, Yazarın Sırrı bölümünde Mehmet Berk Yaltırık, Kırmızı Kalem Edebiyat’tan Duygu Değirmenci, şarkı sözü yazarlığında Özver Yılmaz, stand-up ve yazarlık konusunda Leyla Ezgi Dinç, “Bir Romanı Tiyatroya Uyarlamak: Disko Topu” başlığında ise Ayça Güçlüten, Dilek Tekintaş ve Nihan Doğa…

Atölye bölümünde editör Koray Sarıdoğan’ın hazırladığı Yazma Disiplini serisinin ilk bölümünün yanı sıra yayınevlerine dosya göndermek ve yazmakla ilgili ipuçları yer alıyor. Ortak Masa bölümünde ise yazar adaylarından gelen metinlerin detaylı incelemeleri ve “Nasıl yazılır?”a dair tüyolar okuru bekliyor.

Toplamda 64 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Koray Sarıdoğan’a, düzeltisi Çağla Özden’e ait. Kitap Mart 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Rutin ve Ritüel #1 hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Bizleri Google News, FacebookX ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Penguin Dizi Fragman - Max

Colin Farrell’lı “The Penguin” Gotham’a Geri Dönüyor: İşte Max Yapımı Diziden Yeni Fragman

Suudi Arabistan'da "Dragon Ball" Tema Parkı İnşa Ediliyor

Suudi Arabistan’da “Dragon Ball” Tema Parkı İnşa Ediliyor: Bir İlk ve Devasa Olacak