in ,

Çinli Oyun Devi Tencent, “Dungeons and Dragons”ı Satın Almak İstiyor

Tencent, Hasbro’dan popüler masaüstü rol yapma oyunu markası “Dungeons and Dragons”ı satın almayı planlıyor.

Tencent Dungeons and Dragons Satın Alması
- Reklam -
- Reklam -

Tencent, son zamanlardaki dev satın almalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Hasbro’nun Dungeons and Dragons markası, Çinli oyun devinin olabilir.

İlk defa TSR yayıncılığında 1974 yılında yayınlanan rol yapma oyunu Dungeons and Dragons (Zindanlar ve Ejderhalar), 1997’den beri Wizards of the Coast tarafından oyuncularla buluşturuluyor. 1999’da ünlü oyuncak markası Hasbro tarafından satın alınan WotC’nin en önemli markalarından birisi ise D&D.

Çin merkezli çok uluslu bilişim ve medya şirketi Tencent, son dönemlerde oyun sektöründe çarpıcı hamlelere imza atıyor. League of Legends’ın geliştiricisi Riot Games, 2015 yılında Tencent’ın bir parçası hâline geldi. Tencent ayrıca Call of Duty: Mobile ve Pokemon Unite’i geliştirmesiyle tanınan geliştirici TiMi Studio’nun da sahibi. Şimdi ise şirketin hedefindeki son markanın ise Dungeons and Dragons olduğu iddia edildi.

- Reklam -

Tencent “Dungeons and Dragons” Satın Alımı Hakkında Bilinenler Sınırlı

Comic Book’un aktardığına göre Çinli bir medya sitesi Tencent’ın Dungeons and Dragons markasını Hasbro’dan satın almakla ilgilendiğini aktarıyor. Haber Hasbro’nun başlangıçta Baldur’s Gate 3’ün başarısının ardından Dungeons and Dragons markasını satma ihtimalini değerlendirmesine yer veriyor. Ancak oyunun geliştirici Larian Studios’un böyle bir adımı değerlendirebilecek fonu bulunmaması işleri çıkmaza sürüklüyor.

Tencent Dungeons and Dragons Satın Alma

Larian’ın azınlık hissesine sahip Tencent da bu noktada harekete geçerek Hasbro’nun kapısını çalıyor. Bununla beraber şirketin D&D’yi bir bütün olarak mı satın almak istediği yoksa sadece sınırlı bazı haklarını mı devralmayı planladığı belirtilmiyor.

Öte yandan Çin, bir süredir oyun sektöründe bazı kuralları yeniden tasarlıyor. Günlük ödül sistemlerinin kaldırılması gibi “free to play” oyunlarda sık kullanılan kimi uygulamalar tekrar gözden geçiriliyor. Bu hamlelerin Tencent’ı yeni yurt dışı yatırımlarına itebileceği konusunda bazı spekülasyonlar da bulunuyor.

- Reklam -

D&D Popüler Bir Dönemden Geçiyor

Tencent Dungeons and Dragons

2023 yılında Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves filmi izleyicilerle buluşmuş ve gişede 208 milyon dolar kazandırmıştı. Aynı sene Larian’ın Baldur’s Gate 3 oyunu yıla damga vurmayı başarmıştı. Dolayısıyla D&D hiç olmadığı kadar popüler bir süreçten geçiyor ve Hasbro, yeni sektörlere adım atarken popüler markasından iyi bir kazanç elde edebilir.

Siz popüler masaüstü rol yapma oyunu markası Dungeons and Dragons’ı Tencent çatısı altında görmek ister miydiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rise of the Ronin Oynanış Fragmanı Yayınlandı

19. Yüzyıl Japonya’sında Geçen Açık Dünya Rol Yapma Oyunu “Rise of the Ronin”den Oynanış Fragmanı

Squid Game 2. Sezon İlk Bakış Fragman

“Squid Game” 2. Sezon için İlk Tanıtım Yayınlandı: Popüler Netflix Dizisi Geri Dönüyor