in ,

Kült Korku Filmi “The Omen”ın Öncesini Konu Alan “The First Omen” Geliyor

The First Omen filmi için vizyon tarihi açıklandı. 1976 tarihli korku klasiğinin öncül hikâyesinden ilk bakış görseli de yayınlandı.

The First Omen Vizyon Tarihi - İlk Bakış
- Reklam -
- Reklam -

The First Omen filmi için geri sayım başladı. Richard Donner’ın 1976 tarihli The Omen (Kehanet) yapımından öncesini konu alan yeni korku hikâyesinde vizyon tarihi ilk bakış görseli eşliğinde duyuruldu.

Superman ve Lethal Weapon gibi yapımlarla da tanınan Richard Donner’ın En İyi Müzik dalında Oscar ödülü alan The Omen filmi korku sinemasında özel bir yere sahip. Gregory Peck, Lee Remick ve Harvey Stephens’ın başrollerini paylaştığı yapım bir çocuğun etrafında gelişen gizemli ölümleri konu alıyordu. İkonik sahnelere de sahip olan yapım, bugün hâlâ türünün en iyi yapımları arasında gösteriliyor.

Vessels ve Legion yapımlarıyla bilinen Arkasha Stevenson’ın yönetmenliğini üstlendiği The First Omen, gelecek yıl izleyicilerle buluşacak.

- Reklam -

The First Omen Vizyon Tarihi Açıklandı

Başrollerinde Bill Nighy, Ralph Ineson ve Nell Tiger Free’nin yer aldığı The First Omen filmi için paylaşılan ilk bakış görseli ile birlikte beklenen tarih de açıklandı. The First Omen 5 Nisan 2024’te vizyona girecek. Yapımdan yayınlanan ilk görüntü ise bir tür diş formasyonunda dizilmiş adak mumları arasında sunakta duran Neil Tiger Free’yi gösteriyor.

The First Omen Vizyon Tarihi ve İlk Bakış

Free yapımda Roma Katolik Kilisesi’ne hizmet etmesi için Roma’ya gönderilen genç bir Amerikalı kadını canlandırıyor. Free’nin karakteri dünyaya nihai kötülüğü getirmek için korkunç bir komplonun içine çekilirken kendini inancını sorgularken buluyor. Yapımda yer alan diğer isimler arasında Tawfeek Barhom (The Rhythm Section) ve Sonia Braga (Kiss of the Spider Woman) yer alıyor.

Filmin senaryosunda yönetmen Arkasha Stevenson’a Tim Smith ve Keith Thomas eşlik ediyor. David S. Goyer ve Keith Levine ise yapımcı koltuğunda.

The Omen Film Serisi Hakkında

1976 yapımı The Omen’da Gregory Peck, kendi oğlu ölü doğduktan sonra yetim bir bebeği gizlice evlat edinen Amerikalı diplomat Robert Thorn karakterine hayat veriyordu. Beş yıl sonra, bir dizi tuhaf ve korkunç talihsizlik Damien adlı çocuğu takip etmeye başlıyor  ve Robert çok geçmeden Deccal’i doğuracak bir komplonun kurbanı olduğunu öğreniyordu.

- Reklam -

The Omen Vizyon

Richard Donner’ın filminin Oscar da kazanan besteleri ise Jerry Goldsmith imzasını taşıyordu. 1976’nın en çok hasılat yapan filmi, sonrasında popüler bir korku serisine dönüştü. 1978’te Damien Omen II ve 1981’de Omen III: The Final Conflict izleyicilerle buluştu. 1991’de ise Omen IV: The Awakening TV filmi olarak yayınlandı. 2006’da ise Liev Schreiber ve Julia Stiles’lı bir yeniden çevrime konu oldu ancak eleştirmenlerden olumlu notlar alamadı. Seri daha sonra TV dizisi olarak da ekranlara taşındı.

Serinin ilk filmi David Seltzer’ın 1976 yılında yayımlanan kitabından uyarlanıyordu. Yeni macera kitaptaki evreni genişletiyor.

The First Omen filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, korku sinemasına dair en yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Frozen 4 Onayı: Karlar Ülkesi Yolculuğu Devam Ediyor

Disney’in Patronundan “Frozen 4” Onayı: “Karlar Ülkesi” 3 Filmle Sınırlı Kalmayacak

Parish Dizisi - Giancarlo Esposito - Fragman

“Breaking Bad”in Yıldızı Giancarlo Esposito’nun Başrolünde Yer Aldığı Suç Dizisi “Parish”ten İlk Fragman