in ,

“The Girl with the Dragon Tattoo” Amazon Dizisi Oluyor: Yapımda Showrunner Belli Oldu

The Girl with the Dragon Tattoo dizisi hakkında kritik bir dönemeç geçildi. Prime Video yapımı Ejderha Dövmeli Kız uyarlamasında başyazar açıklandı.

The Girl with the Dragon Tattoo Dizisi - Amazon Prime Video
- Reklam -
- Reklam -

The Girl with the Dragon Tattoo dizisi için uzun süren sessizlik bozuldu. Amazon’un Prime Video servisi için geliştirilen Ejderha Dövmeli Kız uyarlamasında başyazar koltuğuna Veena Sud geçti.

İsveç edebiyatının öne çıkan polisiye yazarlarından Stieg Larsson tarafından kaleme alınan The Girl with the Dragon Tattoo serisi Türkiye’de Ejderha Dövmeli Kız adıyla yayımlanmıştı. Millennium üst başlığını taşıyan seriye dair ilk film uyarlaması ise 2009’da İsveç’te gerçekleştirildi. Niels Arden Oplev imzalı Män som hatar kvinnor filmi eleştirmenlerden ve izleyicilerden olumlu notlar aldı ve serinin diğer iki kitabını da perdeye taşındı.

2011’de David Fincher kitabı bu defa ABD perdesine taşıdı. 2018’de ise serinin dördüncü kitabı The Girl in the Spider’s Web Sony tarafından sinemaya adapte edildi.

- Reklam -

2020’ye gelene kadar The Girl with the Dragon Tattoo markasının akıbeti hakkında bir belirsizlik mevcuttu. Prime Video popüler polisiye serisi Milennium’un uyarlama haklarını satın aldı ve dizi için ön hazırlık aşamasına geçti. Aradan geçen üç yılın ardından yapımda kritik bir eşik daha aşıldı ve dizi sorumlusunun kim olacağı netleşti.

The Girl with the Dragon Tattoo Dizisi için Çalışmalar Hız Kazandı

Amazon MGM Studios tarafından geliştirilecek yeni Ejderha Dövmeli Kız uyarlamasında başyazar Veena Sud oldu.

Variety’nin haberine göre Amazon MGM Studios diziyi geliştirmesi için Sony Pictures Television’a bağlı Left Bank Pictures ile anlaştı.

The Girl with the Dragon Tattoo Dizisi - Prime Video

Veena Sud, 2011-2014 yılları arasında Netflix dizisi The Killing’de yürütücü yapımcı ve showrunner olarak çalıştı. Yapım Danimarka çıkışlı Forbrydelsen dizisinin yeni bir adaptasyonuydu ve cinayet masası dedektifleri Sarah Linden (Mireille Enos) ve Stephen Holder’ın (Joel Kinnaman) gizemli vakaları çözmelerini konu alıyordu.

Sud son olarak, New Jersey polisi ile şehrin sakinleri arasındaki ırkçı gerilimleri konu alan Seven Seconds’ın yaratıcısı ve yürütücü yapımcısı olarak Netflix’le beraber çalıştı. Dolayısıyla Sud hem Kuzey polisiyeleri hem de dedektiflik hikâyeleri konusunda dikkat çekici bir geçmişe sahip.

- Reklam -

Stieg Larsson’un Milennium Serisini Başka Yazarlar Tarafından Devam Ettirildi

İsveçli yazar ve gazeteci Stieg Larsson’un Millennium serisi bir gazeteci olan Mikael Blomkvist ile sıradışı bir bilgisayar uzmanı ve hacker olan Lisbeth Salander’ın maceralarını konu alıyor.

Toplam 10 kitap olarak planlanan seri Larsson’un ölümünün ardından David Lagercrantz ve Karin Smirnoff tarafından devam ettirildi. Son olarak 2022 yılında serinin 7. kitabı The Girl in the Eagle’s Talons yayımlandı. Türkçede ise ilk 6 kitap okurlarla buluşturuldu.

The Girl with the Dragon Tattoo Dizi - Amazon Prime Video

Dolayısıyla Veena Sud’un elinde ekrana taşıyabileceği oldukça kapsamlı bir materyal bulunuyor. Dizinin çıkış tarihi, oyuncu kadrosu ve diğer detayları ise henüz bilinmiyor.

The Girl with the Dragon Tattoo dizisi hakkında beklentileriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Aha bunu da batıracak Amazon.

  2. Avatar for Lisbeth Lisbeth dedi ki:

    Çok severek okuduğum bir seriydi. Filmlerini de bir o kadar merakla izledim. Yeni uyarlama dizi umarım kitaplardan çok farklı olmaz. Amazon bu diziyi de çok farklı yorumlamaz umarım diyorum. Merakla bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fantastik Canavarlar Film Serisi Durduruldu

“Harry Potter” Evreninde Geçen “Fantastik Canavarlar” Film Serisi Rafa Kaldırıldı

Cumhuriyetin İlanı - Mustafa Kemal Atatürk

Cumhuriyetin İlanına Giden Süreç ve Tepkiler