in

DC Comics ve Marvel Evreni Yeniden Birleşebilir!

DC ve Marvel çizgi romanlarında işler yeni bir boyut kazanıyor. Doomsday Clock ve Thor, olası bir DC – Marvel birleşmesinin habercisi olabilir.

DC Comics ve Marvel Evreni Yeniden Birleşebilir!
- Reklam -
- Reklam -

Takvimler 1996 yılını gösterdiğinde DC ve Marvel ilk kez bir anlaşma yaparak ortak çıkaracakları çizgi roman serisi DC vs Marvel’ı tanıtmışlardı. Birkaç sayı sonra çabucak sona eren bu seri dünya çapında oldukça fazla satmış ve hayranların kafalarını hep kurcalayan, ‘Bu karakter bununla kapışsa ne olurdu?’ sorusuna da yanıt vermişti. Ancak bu serinin sona ermesinin ardından DC ve Marvel isimlerini bile yan yana göremez olduk. DC’nin 2019’da başlayan ve 12. sayısında bir ipucu veren Doomsday Clock serisi; Marvel’ın ise Thor serisinin 2. sayısında verilen bir ipucu herkesi tekrar bir birleşme ihtimali konusunda heyecanlandırmaya başladı.

Doomsday Clock serisinin son sayısı olan 12’de Dr. Manhattan bütün evrenleri düzeltme kararı almıştı. DC evrenindeki her şeyi kendi elleriyle yoluna sokan Manhattan aynı zamanda bu evrenlerin geleceğinde ne olacağını da kolayca tahmin edebilir bir hale gelmişti. 2020 yılında bu olacak, 2025’te şu olacak diyerek konuştuğu bir panelde 2030 yılı hakkındaki iddiası okuyucuları şoka uğrattı. Çünkü Manhattan 2030 yılında “Secret Crisis” isimli bir olaylar zincirinin başlayacağını söylüyordu.

DC Comics ve Marvel Evreni Yeniden Birleşebilir!

- Reklam -

Marvel ve DC Evrenleri Buluşuyor

Secret Crisis ismi Marvel’ın Secret Wars ve DC’nin Crisis on Infinite Earth serilerinin isminin birleşiminden oluşuyor. Eğer bu yeterince ikna edici olmadıysa Manhattan’ın bir sonraki cümlesi şu şekilde:
“Bu olaylar sırasında Superman başka bir evrende Thor ile mücadele edecek. Doomsday’den bile güçlü yeşil renkli dev bir yaratık ise Superman’i kurtarmaya çalışırken ölecek.”
Bu kısma yorum yapmadan önce ise Donnie Cates’in yeni çizgi romanlarından birisi olan Thor’un ikinci sayısına da bakmamız gerekiyor. Thor’un ilk sayısı gerçekten muhteşem olarak algılandığı için okuyucular ikinci sayıyı nefes almadan satın aldıklarını belirtiyorlar.

dc marvel manhattan orta

Şöyle ki; ikinci sayının ikinci sayfasında direkt olarak Metropolis binasını görüyoruz. Metropolis’in bariz bir şekilde görünmesinin yanı sıra yine bariz bir şekilde Superman olduğu anlaşılan, kırmızı-mavi bir ışık huzmesi binanın yanında uçuyor halde gözükmekte. Bu paneldeki karelerde yazanlar ise şu:
“Bu evrende bir Güneş Tanrısı var. Zümrüt rengi bir ışığın tanrısı. Belki de bir Karanlığın Tanrısı. Belki de Okyanusların, Hızın Tanrısı.”
Sayfanın altında ise beş adet huzme var ve hepsi DC Comics’ten tanıdığımız karakterleri temsil ediyor: Güneş Tanrısı Superman kırmızı ve mavi huzme, Zümrüt yeşili ışık tanrısı- yeşil huzme Green Lantern, Karanlığın Tanrısı- siyah siluet Batman, Okyanus Aquaman ve Hız – turuncu renkli yıldırım huzmesi olan Flash. Ayrıca Thor bu cümlelerinin ardından evrenin bir League of Gods yani Justice League tarafından korunduğunu söylüyor.

DC vs MARVEL film

Önemli İddia: Disney DC’yi Satın mı Alacak?

Bu iki devasa ipucunu gören hayranların konu hakkında birçok yorum yaptılar. Fakat şimdilik herkesin hemfikir olduğu teoriye göre her iki firma da ileriye dönük bir ortak macera için açık kapı bıraktılar. Bu birleşme 2030 yılında veya o dönemlere yakın olarak planlanıyor. Ancak ortaya atılan en büyük teori zaten Marvel’a sahip olan Disney’in DC’yi de satın alma planları üzerine. Bu söylentiye göre Disney DC’yi satın alarak hem çizgi romanda, hem de filmlerde iki ayrı evreni birleştirmek istiyor. Ve bu birleşimin kalıcı olacağı söyleniyor.

- Reklam -

disney dc

Hiçbir detaylı bilgi edinilmese de şu anda bariz iki adet kanıt okuyucuların elinde. Bu birleşimin basit bir ortak olay için mi olacağı yoksa büyük bir satın almanın mı söz konusu olduğu hâlâ meçhul.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Her iki büyük çizgi roman şirketinin yine ortaklaşa bir çizgi romanda buluşması fikri nasıl geliyor? Daha da önemlisi Disney’in DC’yi satın aldığını düşünebiliyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da konu hakkındaki fikirlerinizi belirtebilirsiniz.


* DC vs. Marvel: Koca Bir Nesil Bunu Bekliyordu

Kaynak: Variant Comics

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

18 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    giphy

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Dr. Manhattan Süperman’ i atomlarına ayırıp her bir atomunu evrenin bir köşesine ışınlasa. Sonra Mars’ ta takılırken kendisinin bile zor baş edeceği bir kötülük ortaya çıksa. Sonra her atomu tekrar toplasa. Sonra Süperman’ le bir hale gelip kötülüğü yense. :smiley:

  3. Avatar for Ronin47 Ronin47 dedi ki:

    Disney’in, Dc’yi almaya kalkışması, 2030’a kadar sürecek bi dava sürecini tetikleyebilir bence… Bu sebepten ötürü 2030 yılını dillendirmişler galiba :sweat_smile: Satın alma teorisi bana biraz uçuk geldi diyebilirim kısaca. Ama Marvel vs. DC 2.0 kulağa hoş geliyor…

  4. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Yeni bir DC vs. Marvel isterim fakat Disney ne olur DC yi satın almasin… evrenlerin temelli birleşmesini istemiyorum,ayrıca Disney in dünyadaki herşeye sahip olması hoşuma gitmiyor :expressionless::worried:

  5. Avatar for Ronin47 Ronin47 dedi ki:

    Daha önce de dediğim gibi bu birleşme mevzusu çok zor bi şey. Neden böyle düşündüğümü şöyle açıklayayım :

    Media cross-ownership in the United States - Wikipedia*

    Burada da görüldüğü üzere Amerika’daki medya aygıtları, beş büyük şirketin elinde. DC’nin sahibi olan AT&T ise, Disney’den çok daha büyük bi firma. Bu bağlamda AT&T’nin sektördeki hakim pozisyonunu kaybetmesine yol açacak bi hamle yapacağını düşünmüyorum.

    Ayrıca Antitrust Laws diye geçen tekelleşme karşıtı yasalar bağlamında, bayağı zorlu bi hukuki süreçle karşılaşacaklardır. Zira çizgi roman sektörünün yarısından fazlası tek çatı altında toplanacak. Ki bununla uğraşacağını bilmese Marvel’ı, Disney değil AT&T alırdı bence. O yüzden içiniz rahat olsun. En azından benim içim rahat :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

13 cevap daha var.

Talan - İlay Bilgili

Yazarının Kaleminden: Talan – İlay Bilgili

Discovering Children’s Books

15. Yüzyıldan Çocuklara Tavsiyeler: Burnunuzu Karıştırmayın!