Menu
in ,

Peter Jackson’dan Yeni “Yüzüklerin Efendisi” Filmi Geliyor: “The Hunt for Gollum”da Yönetmen Andy Serkis Olacak

The Hunt for Gollum filmi yolda. Warner Bros.’un yeni “Yüzüklerin Efendisi” yapımı belli oldu.

The Hunt for Gollum filmi duyuruldu. Warner Bros. Discovery çatısı altında yayın yapan New Line Cinema’dan yeni bir Yüzüklerin Efendisi macerası geliyor. Peter Jackson’ın yapımcı olarak katıldığı projenin yönetmenliği ise Andy Serkis’e ait.

J.R.R. Tolkien’in dünyaca ünlü fantastik kurgu serisi Yüzüklerin Efendisi; sinema ve TV’deki yolculuğuna devam ediyor. Prime Video, Güç Yüzükleri dizisinin yeni sezonuyla Orta Dünya’nın anlatılmamış bir bölümünü ele alırken ilk Yüzüklerin Efendisi üçlemesini çeken New Line Cinema da diyarı beyaz perdede genişletmeye kararlı.

Warner Bros. Discovery’nin bir süredir Yüzüklerin Efendisi özelinde yeni projeleri ele aldığı biliniyordu. Anime formatındaki The War of the Rohirrim’in 2024’te vizyona girmesi beklenirken stüdyo aynı zamanda başka live-action projelerle de ilgileniyordu.

- Reklam -

Aradan geçen birkaç yılın ardından New Line Cinema’nın üzerinde çalıştığı ilk live-action Yüzüklerin Efendisi projesi ortaya çıktı.

Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmi “The Hunt for Gollum” Geliyor

Warner Bros. 2026 yılında daha önce Andy Serkis tarafından canlandırılan Gollum’a odaklanacak yeni bir The Lord of the Rings filmi yayınlamaya hazırlanıyor.

Warner Bros Discovery CEO’su David Zaslav bugün katıldığı bir yatırımcı toplantısında Peter Jackson ile yazar ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens’ın yapımcılığını üstleneceği yeni LotR projesini açıkladı. Jackson, Walsh ve Boyens’ın projenin her adımında yer alacağı belirtilirken Zaslav projenin şu anda senaryo geliştirme sürecinin ilk aşamalarında olduğunu ve yapımın “henüz anlatılmamış hikâyeleri keşfedeceğini” söyledi.

WBD başkanı sözlerine şunları da ekledi:

“Yüzüklerin Efendisi tarihteki en başarılı ve saygı duyulan serilerden biri ve sinema sektörü için önemli bir fırsat sunuyor.”

Jackson, Walsh ve Boyens üçlüsü; serinin ilk üç filminde senarist ve yapımcı olarak da görev almıştı.

Warner Bros. ilk olarak Şubat 2023’te, o zamanlar yeni göreve gelen stüdyo liderleri Mike De Luca ve Pam Abdy’nin J.R.R. Tolkien kitaplarına dayanan “birden fazla” film yapmak için bir anlaşma yaptıklarını duyurmuştu.

Yapım kronolojik olarak Yüzük Kardeşliği filminden öncesinde geçecek. Dolayısıyla filmde hayranların daha önce aşina olduğu bazı karakterlerin yer almaları da oldukça olası.

Projeler WBD çatısı altında hizmet veren ve daha önceki LotR filmlerini çeken yapım şirketi New Line Cinema aracılığıyla geliştirilecek.

The Lord of the Rings üçlemesinde Gollum’u canlandıran Andy Serkis’in bu defa yönetmen olarak dahil olacağı yeni The Hunt for Gollum filmi hakkında bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı.

Gollum Oyunu Sınıfta Kalmıştı

Öte yandan Daedalic Entertainment 2023 yılında Gollum’a odaklanan bir oyun geliştirmiş ancak yapım öyle başarısız olmuştu ki stüdyo kepenk indirmek durumunda kalmıştı. Oyunun Metacritic’teki puanı ise 33/100 olarak kayıtlara geçmişti.

The Hunt for Gollum filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version