in ,

Tartışmalı Dizi “The Idol” İptal Edildi: HBO, ‘Tepkilerden Memnun Olduklarını’ Dile Getirdi

The Idol 2. Sezon için iptal kararı çıktı. HBO’nun Sam Levinson ve The Weeknd imzalı tartışmalı dizisi yola devam etmeyecek.

The Idol 2. Sezon Iptal
- Reklam -
- Reklam -

The Idol 2. Sezon için HBO’dan yeşil ışık gelmedi. Sam Levinson ve Abel “The Weeknd” Tesfaye imzalı tartışmalı dizi, birçok başlıkta olumsuz ve sert eleştirilere maruz kalmıştı.

Sam Levinson’ın Euphoria’dan sonraki yeni HBO draması beklenen ivmeyi yakalayamadı. Euphoria ile aynı evreni paylaştığı öne sürülen yapım 5 bölümlük ilk sezonu ile bu yaz izleyicilerle buluştu.

Dizi IMDb’de 4,8/10 puan alırken Rotten Tomatoes’a eleştirmenlerden %19, izleyicilerden %41’lik puan topladı.

- Reklam -

“Tecavüz fantazisi ve işkence pornosu” gibi ithamlarla işaret edilen dizi; işlediği temaları ele alış biçimiyle ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Ayrıca çekimler sırasında toksik bir çalışma ortamı yaratıldığı da iddialar arasında yer alıyordu.

The Idol 2. Sezon İhtimali Tartışılıyordu

HBO bir süre önce The Idol’ın mini dizi olarak tasarlandığını öne süren iddiaları yalanlamıştı. Tüm olumsuz tepkilere rağmen 2. sezon onayının gelebileceği de ciddi şekilde tartışılıyordu. Ancak kanalın nihai kararı The Idol 2. sezonun fişini çekmek oldu.

The Idol 2. Sezon İptal HBO

HBO cephesinden yapılan açıklamada dizinin yarattığı etkiden memnun olunduğu dile getirildi.

“The Idol, HBO’nun en kışkırtıcı dizilerinden biriydi. İzleyicilerden gelen güçlü tepkilerden memnuniyet duyuyoruz. Uzun süre düşünüp taşındıktan sonra HBO ile dizinin yaratıcıları ve yapımcıları 2. sezona geçmeme kararı verdi. Yaratıcılara, oyunculara ve ekibe inanılmaz çalışmaları için minnettarız.”

İlk sezonda dizinin başlangıcında planlanan 6 bölümlük yapısından vazgeçilerek 5 bölüm ile 2 Temmuz’da final kararı alınmıştı.

- Reklam -

The Weeknd’in Lily-Rose Depp’le başrolleri paylaştığı dizi, prömiyerinin ardından sık sık manşetlerde yer almayı bildi. Variety’de yayınlanan bir eleştiri yazısında dizi için “iğrenç bir erkek fantazisi” ifadesi kullanıldı.

The Idol 2. Sezon - HBO

Ortalama izlenme oranlarına ulaşan yapım açılış gününde 913.000 izleyiciye ulaştı. Bu sayı, sık sık kıyaslandığı Euphoria’nın prömiyerinden %17 daha azdı. İlk haftanın sonunda ilk bölümün toplam izlenmesi 3.6 milyona, tüm zamanlarda ise 7 milyona ulaştı. İkinci bölüm ise açılışını 800.000 izleyici ile yaptı. Ancak dizinin geri kalanı için HBO reyting verilerini paylaşmayı reddetti.

Yapım, Los Angeleslı bir kulüp sahibiyle romantik bir ilişkiye giren bir kadın pop müzisyeninin hikâyesini konu alıyor.

Siz The Idol 2. sezon için verilen iptal kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Bomboş bir diziydi. Memnun kaldım iptalinden…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Medici Ailesi Hakkında Bilgi

Rönesans’ın Fitilini Ateşleyen Medici Ailesi Hakkında Az Bilinen 7 Gerçek

İthaki Yayınları Açıklama

İthaki Yayınları’ndan Açıklama: “İddialar Gerçek Dışı”