in ,

HBO’nun Yeni Dizisi “The Idol”, Kanalın Popüler Yapımı “Euphoria” ile Aynı Evreni Paylaşıyor Olabilir

The Idol dizisi, Euphoria ile aynı evreni paylaşıyor olabilir. Sam Levinson imzasını taşıyan her iki yapım da HBO’da izleyicilerle buluşuyor.

The Idol Dizisi Euphoria Aynı Evren
- Reklam -
- Reklam -

The Idol dizisi ilk bölümü ile HBO ekranlarındaki yerini aldı. Kanalın hit dramalarından Euphoria’nın da ardında olan Sam Levinson tarafından yaratılan yapım, beklenmedik bir cameo sahnesiyle izleyicilerin dikkatini çekti.

İsrail çıkışlı Euphoria dizisi ABD kanalı HBO’ya uyarlayan Sam Levinson bu yapımla 9 dalda Primetime Emmy kazanmış ve Zendaya, Hunter Schafer, Angus Cloud gibi oyuncuların kariyerlerinde de ciddi bir sıçrama yaşamalarına yardımcı olmuştu.

Levinson şimdi de Euphoria’daki başarısını yeni bir yapımla sürdürmek istiyor. The Idol adını taşıyan yapım, Euphoria nasıl lise dünyasının karanlık perde arkasını gösteriyorsa bir benzerini müzik dünyasına taşıyor.

- Reklam -

Levinson, Lily-Rose Depp ve müzisyen Abel Tesfaye (nam-ı diğer The Weeknd)’in başrollerini paylaştığı yeni HBO orijinal dizisi The Idol ile ses getirmeye devam ediyor. Bununla birlikte her iki dizinin de tartışmalı temalardan daha fazla ortak noktası olabileceği düşünülüyor.

The Idol Dizisi Euphoria Aynı Evren HBO

Euphoria; uyuşturucu ve alkol sorunları, cinselliğin keşfi ve uyanış, hayatlarının bir sonraki aşamasına hazırlanırken yaşanan çatışmalarla lisede zorlu dönemler geçiren bir grup gencin hayatlarını takip ediyor.

Basit bir konsept gibi görünmesine rağmen dizi her bir karakterin, özellikle de Zendaya tarafından canlandırılan başkarakter Rue’nun hayatını derinlemesine inceliyor.

The Idol ise bir aile trajedisinin ardından kariyerine devam etmeye çalışan genç bir pop yıldızı olan Jocelyn’e odaklanıyor. Jocelyn, yoğun bir programın ortasında sırlarla dolu ve tekinsizlik dolu bir gece kulübünün gizemli ve esrarengiz sahibi Tedros ile tanışıyor. İkili arasındaki ilişki, zaten zor bir dönemden geçen Jocelyn için işleri daha da karmaşık bir hâle getiriyor.

Diğer yandan Tedros da Jocelyn’ın popülaritesi sayesinde rahatsız edici mesajını daha fazla insana ulaştırmak için onun sesini kullanmanın bir yolunu buluyor.

The Idol Dizisi Euphoria HBO

Her iki dizi arasında birçok farklılık olsa da The Idol’ın ilk bölümünün yayınlanmasının ardından hayranlar Levinson’ın iki dizi arasında ortak bir evren inşa etmeye çalıştığını düşünmeye başladı.

The Idol ve Euphoria Dizilerinin Aynı Evreni Paylaştığını İşaret Eden Cameo

The Idol’ın ilk bölümündeki sahnelerden birinde, Tedros ve Jocelyn’ın ilk konuşmalarından önce bir müzisyen grubu arkadaşıyla kulübe geliyor. Tam o sırada kalabalığın ortasında, Euphoria’daki Maddy Perez’i canlandıran Alexa Demie kameralara yansıyor.

- Reklam -
YouTube video

(Sahneyi YouTube’dan izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Perez’in ekrandaki süresi kısa da olsa karakter Dyanne’i canlandıran Blackpink yıldızı Jennie’nin de aralarında bulunduğu grupla etkileşime giriyor ve sosyal medyada her iki dizinin de daha büyük bir franchise oluşturma olasılığı hakkında bazı tartışmalara yol açtı.

Hayranlar, her pazar HBO’da ekrana gelen The Idol’ın gelecek bölümlerinde iki dizi arasında bulabilecekleri diğer bağlantıları merakla bekliyor

İlk sezonu toplamda 6 bölümden oluşacak olan The Idol dizisinde ayrıca Suzanne Son, Troye Sivan, Jane Adams, Rachel Sennott, Hari Nef, Moses Sumney, Da’Vine Joy Randolph, Dan Levy, Eli Roth, Ramsey ve Hank Azaria rol alıyor.

Euphoria 2 sezon fragmanı hbo

Euphoria 3. sezon bölümlerinin ise 2025 yılında yayınlanması bekleniyor. Ancak Hollywood’daki senarist grevi nedeniyle takvimler yeniden gözden geçirilebilir.

Siz yeni yayınlanan The Idol’ı izleme fırsatı buldunuz mu? Tahminleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web


TV dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünyanın En Eski Mezarlığı Homo naledi Türüne Ait

Dünyanın En Eski Mezarlığı Bulundu: Bir İnsansı Türü, İnsanlardan 100 Bin Yıl Önce Ölülerini Gömüyordu

Dağların Adamı Barnabo - Dino Buzzati

İtalyan Yazar Dino Buzzati’nin İlk Romanı “Dağların Adamı Barnabo” Yeniden Türkçe Raflarında