in , ,

20 Yıl Sonra Gelen Devam Filmi: “The Polar Express 2” Duyuruldu

“The Polar Express 2” filmi duyuruldu. Robert Zemeckis’in ünlü animasyon macerası “Kutup Ekspresi” devam macerasına kavuşuyor.

The Polar Express 2 - Kutup Ekspresi
- Reklam -
- Reklam -

The Polar Express 2 filmi için çalışmalar başladı. Popüler Noel animasyonları arasında yer alan Kutup Ekspresi devam macerası ile izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

İlk The Polar Express filmi 2004 yılında izleyicilerle buluşmuş ve kendisine hatırı sayılır bir izleyici kitlesi yaratmayı başararak klasiğe dönüşmüştü. Macera, komedi ve aksiyon türlerini bir araya getiren animasyon filminin seslendirme kadrosunda ise Tom Hanks, Chris Coppola, Michael Jeter, Leslie Zemeckis, Eddie Deezen ve Nona Gaye gibi isimler yer almıştı.

Robert Zemeckis’in yönetmenliğini üstlendiği yapım toplamda 3 dalda Oscar adaylığı almayı da bilmişti. 150 milyon dolar bütçeye sahip olan yapım gişede her ne kadar 286 milyon dolarda kalsa da yapım her Noel döneminde tekrar tekrar gündeme gelmeye devam etmişti.

- Reklam -

“The Polar Express 2” Filmi Ufukta Gözüktü

Aradan geçen 20 yılın ardından devam macerası için çalışmalar başladı. Filmin yapımcılığını üstlenen Gary Goetzman ve Tom Hanks, bu ay Apple TV+’ta yayınlanacak Masters of the Air’ın tanıtım faaliyetleri sırasında tekrar bir araya geldiler.

Goetzman, The Polar Express 2 filminin akıllarındaki projelerden birisi olduğunu ve potansiyel engellere rağmen harekete geçmeye çalıştıklarını kaydetti.

The Polar Express 2 - Kutup Ekspresi Devam Film

Goetzman gönlünden geçen devam maceralarından bahsederken şunları kaydetti:

“Dinleyin, çok isterim. Where The Wild Things Are’ın devam filmini çekmeyi çok isterim. Yaptığımız pek çok şey var, eğer kendini kabul ettirmişse, markalaşmışsa, bu filmler, stüdyolar bir tane daha istiyor. İşler böyle yürüyor. Mamma Mia 3’e de varım. Şu anda bunu yapmak harika olurdu. Ama işin içine o kadar çok şey giriyor ki… Yani hepsi zaman alıyor ve bu sorun değil çünkü işlerin yavaş ilerlemesini umursamıyoruz. Ama şu anda Polar Express 2 üzerinde çalışılıyor. Evet.”

- Reklam -

Kültürel bir fenomene dönüşen ilk film, Chris Van Allsburg tarafından 1985 yılında yazılan aynı adlı çocuk kitabına dayanıyor. Kaynak materyalin hikâyesi tek kitapta noktalandığı ve film de finalinde herhangi bir açık kapı bırakmadığı için devam macerasında nasıl bir hikâyenin işlenebileceği ise şimdilik bilinmiyor.

The Polar Express 2 - Kutup Ekspresi Devam Filmi

Goetzman Kutup Ekspresi’ni yeniden geri getirmeye hazırlanırken Hanks ve Zemeckis bu konuda yorumda bulunmadılar.

The Polar Express 2 haberini siz nasıl karşılıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çin Seddi Biyokabuk

Çin Seddi’nin Kendisini Asırlardır Koruyan ‘Canlı Bir Deriye’ Sahip Olduğu Keşfedildi

Indiana Jones and the Great Circle Oyun

Yeni “Indiana Jones” Oyunu “Great Circle” Duyuruldu: İşte İlk Detaylar ve Oynanış Videosu