in , ,

Yeni “Indiana Jones” Oyunu “Great Circle” Duyuruldu: İşte İlk Detaylar ve Oynanış Videosu

“Indiana Jones and the Great Circle” oyunu tanıtıldı. Yapımdan ilk detaylar ve oynanış videosu, Xbox Developer_Direct 2024 etkinliğinde paylaşıldı.

Indiana Jones and the Great Circle Oyun
- Reklam -
- Reklam -

Indiana Jones and the Great Circle oyunu için detaylar ve oynanış videosu görücüye çıktı. Dün gece gerçekleştirilen Developer_Direct 2024 etkinliği; yeni Kamçılı Adam macerasını gözler önüne serdi.

İlk Indiana Jones filmi Raiders of the Lost Ark 1981 yılında izleyicilerle buluşmuş ve başrolünde Harrison Ford’un yer aldığı yapım kısa süre içerisinde külte dönüşmüştü. Serinin beşinci macerası Dial of Destiny geçen yıl izleyicilerle buluşurken Ford da ikonik role veda etmişti.

2012’de Disney çatısı altına giren Lucasfilm, Indiana Jones markasının geleceğini inşa etmeye başlarken serinin oyunları da bu noktada önemli bir rol oynamıştı. Hakkındaki ilk haberler 2021 yılında çıkmaya başlayan Great Circle’dan ilk önemli detaylar ise dünkü etkinlikte ortaya çıktı.

- Reklam -

Indiana Jones and the Great Circle Oyun Detaylar

Indiana Jones and the Great Circle Oyunu Tanıtıldı

Indiana Jones and the Great Circle adlı yeni oyunun geliştiriciliğini LucasFilm Games ve Wolfenstein ile tanınan MachineGames üstleniyor. Yapımın yayıncılığını ise Bethesda Softworks gerçekleştiriyor.

Oyun, film serisinde daha önce anlatılmamış orijinal bir hikâyeyi ele almaya hazırlanıyor. Kamçılı Adam yeni macerada yine dünya çapında bir serüvene sürükleniyor.

Yapımdan paylaşılan oynanış videosunda bulmacalar, hava savaşları, keşfedilen zindanlar ve film serisindeki bazı ikonik karakterler de yer alıyor. Oyun Harrison Ford’un yüzünü ekrana taşırken başkarakterin sesi ise Troy Baker’a emanet ediliyor.

Indiana Jones and the Great Circle Oynanış Fragmanı

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Oyun 1930’ların sonlarında, Raiders of the Lost Ark ile The Last Crusade filmleri arasındaki bir dönemde geçiyor.

Her iki filmde de II. Dünya Savaşı’na yol açan olaylar ve faşist hareketin yükselişi önemli yer tutuyordu. Oyunda geçecek mekânlar arasında ise Vatikan, Mısır ve Himalayalar’ın önemli yer tutacağı belirtiliyor.

- Reklam -

Indiana Jones and the Great Circle Oynanış Videosu

Öte yandan yapımdan dikkat çeken bir diğer detaysa oyunun birinci şahıs perspektifiyle ele alınması oldu.

MachineGames bu tercihin ardındaki nedeni, “Oyuncuyu Indy’yle özdeşleştirmek için en iyi yol olarak birinci şahıs perspektifini seçtik,” sözleriyle açıklıyor. Bu tercih kırbaç kullanımı, bulmacaları çözme ve dövüş sırasında kanlı yumruklara yakından şahitlik etme gibi deneyimlerin daha yakın sağlanmasına sebep oluyor.

Oyun maceranın büyük bölümünü FPS kamera açısıyla deneyimleme imkânı sunarken tırmanış gibi sahnelerde ise TPS kamera açısına geçiyor.

Indiana Jones and the Great Circle oyununun 2024 yılı içerisinde Xbox, PC ve GamePass üzerinden yayınlanması bekleniyor.

Indiana Jones and the Great Circle Oyun Detayı

Indiana Jones and the Great Circle oyunu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Polar Express 2 - Kutup Ekspresi

20 Yıl Sonra Gelen Devam Filmi: “The Polar Express 2” Duyuruldu

Pinocchio Unstrung Korku Temali Pinokyo Filmi

“Pinokyo” Masalı Korku Filmine Konu Oluyor