in ,

“Pinokyo” Masalı Korku Filmine Konu Oluyor

“Pinocchio: Unstrung” filmi duyuruldu. Dünyaca ünlü çocuk masalı “Pinokyo” korku sinemasına adım atmaya hazırlanıyor.

Pinocchio Unstrung Korku Temali Pinokyo Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Pinocchio: Unstrung filmi için ilk bakış görseli yayınlandı. Korku temalı Winnie the Pooh: Blood and Honey’nin yönetmeninden yeni bir karanlık masal geliyor.

Son dönemlerde klasik çocuk anlatılarını korku maceralarına uyarlamak giderek popülerleşen bir akım hâline geldi. A.A. Milne’ın ikonik kahramanı Winnie the Pooh’nun ilk maceralarındaki telifinin serbest kalmasıyla Rhys Frake-Waterfield Kan ve Bal adlı bir korku filmi ile izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Ardından Peter Pan, Bambi, son olarak da Disney’in Mickey Mouse’u korku sinemasına adım atan kahramanlar arasına katılmıştı. Şimdi de sıradaki durak İtalyan yazar Carlo Collodi’nin 1881 yılında yazdığı Pinocchio karakteri oldu.

- Reklam -

Pinocchio: Unstrung - Korku Temalı Pinokyo Filmi 2024

Pinocchio: Unstrung Filmi Hakkında Bilinen Detaylar Sınırlı

Rhys Frake-Waterfield ve Jagged Edge Productions, telif hakları serbest kalan eserlerden sinematik bir korku evreni oluşturmaya devam ediyor. Geçen yıl Winnie the Pooh: Blood and Honey ile dünya çapında 5.2 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde eden ekip, gözlerini Bambi ve Peter Pan gibi herkesin en sevdiği karakterlere dikmiş durumda. Şimdilerde Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 filminde Tigger karakterini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanan Frake-Waterfield, Pinocchio: Unstrung yapımı için de bir ilk bakış görseli paylaştı.

Pinocchio: Unstrung - Korku Temalı Pinokyo

Paylaşılan görüntü Geppetto Usta’nın ahşap tezgâhı, aletleri ve bir baltanın önünde oturan Pinokyo’nun korkutucu tasvirine ev sahipliği yapıyor.

Pinokyo, istismar ve kölelik gibi rahatsız edici temaları ele alışıyla halihazırda korku türüne yakın bir hikâyeye sahip. Frake-Waterfield ve ekibi, kuklanın görünümüyle bu daha korkutucu yönleri daha fazla öne çıkartmayı hedefliyor.

- Reklam -

Pinocchio: Unstrung filminin yolda olduğu haberi, Blood and Honey 2’nun jeneriğiyle ortaya çıktı. İlk yapımın ardından beklenti yaratmayı başaran Blood and Honey 2 Şubat 2024 tarihinde vizyona girecek. İlk film çekilirken henüz telif süresi bitmemiş olan Tigger, yeni yapımda kamu malı hâline geldiği için Pooh ve Piglet’e katılma fırsatı bulacak.

Winnie the Pooh: Blood and Honey 2 Filmi İlk Bakış

Pinocchio: Unstrung’ın çekimleri bu yaz başlayacak ve yapım 2024’ün sonunda vizyona girecek. Filmin teknik ekibi ve oyuncu kadrosu gibi detaylar ise henüz belirsizliğini koruyor.

Pinocchio: Unstrung filmi hakkındaki beklentilerinizi ve son dönemde yükselen masalları korku maceralarına uyarlama akımı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider


Bizleri Facebook, X, Instagram ve Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Gepetto şeytanla anlaşma yapar. Pinokyonun içinde bir iblis vardır ve kıtır kıtır…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Indiana Jones and the Great Circle Oyun

Yeni “Indiana Jones” Oyunu “Great Circle” Duyuruldu: İşte İlk Detaylar ve Oynanış Videosu

Avatar: The Last Airbender Dizisi Bir Trajediyi Gösterecek

Netflix’in “Avatar: The Last Airbender” Uyarlaması, Animasyon Dizisinde Yer Almayan Trajik Bir Olayı İçerecek