in , ,

“Mickey Mouse” Temalı Korku Filmi Geliyor: Telifi Serbest Kalan Karakterin İlk Durağı Slasher Türü Oldu

Mickey’s Mousetrap filmi duyuruldu. Ocak 2024 itibarıyla kamu malı hâline gelen Disney’in ünlü faresi, korku uyarlamasına konu oluyor.

Mickey’s Mousetrap Filmi Konusu Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Mickey’s Mousetrap filmi için ilk fragman yayınlandı. 100 yıllık The Walt Disney Company‘nin sembolüne ilham olan Mickey Mouse, 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla kamu malı hâline geldi. Aynı gün yapımın ilk Disney dışı uyarlaması Mickey’nin Fare Kapanı duyuruldu.

2022 yılında A.A. Milne imzalı çocuk klasiği Winnie the Pooh‘daki bazı karakterlerin telif koruma süresi sona ermişti. Ardından Blood and Honey adlı korku temalı bir Ayı Winnie filmi için çalışmaların başladığı açıklanmıştı. Şimdi ise benzer bir kaderi Disney’in faresi de yaşıyor. Kamu malı hâline gelen ikonik fare, bağımsız bir korku uyarlamasına konu olmaya hazırlanıyor.

Disney’in ünlü faresi Mickey, izleyicilerle ilk defa 1928 yılında Steamboat Willie kısa filmiyle buluşmuştu. Filmin yayınlanmasının üzerinden 95 yıl geçmesiyle Mickey Mouse’un katil rolünü üstlendiği bir korku komedi filmi için düğmeye basıldı.

- Reklam -

Mickey’s Mousetrap Film Fragman

Mickey’s Mousetrap Filmi Konusu

Mickey’s Mousetrap filminin konusu şu şekilde özetleniyor:

“Alex, 21. doğum gününde lunaparktaki gece vardiyasında mahsur kalmıştır. Arkadaşları ona bir sürpriz yapmaya karar verir. Bu sırada Mickey Mouse gibi giyinmiş maskeli bir katil de hikâyeye dahil olur ve gençleri hayatta kalmaları gereken bir oyuna davet eder.”

Filmin yönetmenliğini üstlenen Jamie Bailey yaptığı açıklamada şunları kaydediyor:

“Biz yalnızca eğlenmek istedik. Yani Steamboat Willie‘nin Mickey Mouse’u insanları öldürüyor. Bu çok saçma. Bunu yaparken çok eğlendik ve bence bu da belli oluyor.”

Mickey’s Mousetrap Filmi Konu Fragman

- Reklam -

Oyuncu kadrosunda Sophie McIntosh, Callum Sywyk, Allegra Nocita, Ben Harris, Damir Kovic, Mackenzie Mills, Nick Biskupek ve Simon Phillips‘in rol aldığı filmin yapımcılığını Paul Whitney, Mark Popejoy, Alexander Gausman ve Andrew Agopsowicz; ortak yapımcılığını ise Filmcore’dan Mem Ferda üstleniyor.

Mickey’s Mousetrap Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yapımdan yayınlanan ilk fragman Mickey Mouse kostümü giymiş bir kişinin kurbanlarına saldırdığı anları gözler önüne taşıyor.

Filmin henüz açıklanmış bir vizyon tarihi bulunmuyor. Ancak yapımcıların Mart 2024 tarihini hedeflediği bildiriliyor.

Sizin Mickey’s Mousetrap filmi hakkındaki görüşleriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News‘ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023'te Sinemada En Çok İzlenen Filmler Belli Oldu

2023 Gişe Rakamları Pandemi Sonrası Rekor Kırdı: İşte En Çok İzlenen Filmler

Peter Pan Kamu Malı

J.M. Barrie’nin “Peter Pan” Oyunu Kamu Malı Oldu