in , ,

BAFTA’da Yılın Oyunu Seçilen “Vampire Survivors” Animasyon Dizisi Oluyor

Vampire Survivors dizisi geliyor. Oyunun geliştiricisi Luca Galante, yapımcı Story Kitchen ile TV uyarlaması için hazırlıklara başladı.

Vampire Survivors Dizi
- Reklam -
- Reklam -

Vampire Survivors dizi uyarlaması için çalışmalar başlıyor. 2023 BAFTA Oyun Ödülleri’nde Elden Ring ve God of War’u geride bırakarak Yılın Oyunu seçilen yapım, animasyon formatında izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bağımsız oyun stüdyosu Luca Galante imzalı Vampire Survivors, kısıtlı kaynaklarla viral olarak 2022’nin en popüler video oyunları arasındaki yerini almıştı. Eleştirmen ve oyunculardan olumlu yorumlar alan yapım, BAFTA’da kazandığı ödüllerle de başarısını taçlandırmıştı.

Komedi ve gotik korku türlerini bir araya getiren Vampire Survivors, “Vox Machina, Castlevania ile tanışır,” sözleriyle tanımlanmıştı. Sürekli gelen canavar dalgalarına karşı savaşan bir karakterin kontrol edildiği oyunun yegane amacı ise hayatta kalmak.

- Reklam -

2021 yılında İtalya’nın kırsalında geçen oyun, dünyaya büyülü kötülükler yayan Bisconte Draculó’nun terör saltanatını yıkmak için mücadele eden Belpaese Ailesi’nin hikâyesini takip ediyor.

Vampire Survivors Dizi Uyarlaması Emin Ellerde

Oyunun animasyon uyarlamasını üstlenecek Story Kitchen firması; John Wick serisinin yaratıcısı Derek KolstadSonic the Hedgehog uyarlamasının yapımcısı Dmitri M. Johnson ve Agency for the Performing Arts’ın eski ortağı Mike Goldberg tarafından kuruldu.

Story Kitchen şimdiye dek Netflix için Tomb Raider ve Splinter Cell uyarlamalarını; Amazon ve Lionsgate için Sega’nın ToeJam & Earl ile Streets of Rage eserlerini ekrana taşıdı. Şirket ayrıca Amazon için adı henüz duyurulmayan iki projede daha çalışıyor.

Vampire Survivors Dizi Oluyor

Oyunun yapımcısı Luca Galante’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vampire Survivors’taki en önemli şey hikâye. Bu yüzden hafta sonları yaptığım küçük bir bağımsız oyun olarak başlayan şeyin animasyonlu bir TV dizisi olarak hayata geçtiğini görmek bir rüya! Diziyi gerçeğe dönüştürmek için bu kadar deneyimli ve yetenekli insanlarla ortaklık kurmak da harika bir şey. Vampire Survivors’ta tek bir vampir olmadığını fark edip etmediklerini merak ediyorum.”

- Reklam -

Story Kitchen’dan Dmitri M. Johnson ise oyuna dair şöyle konuştu:

“Kreatif direktörümüz Dan Jevons, Vampire Survivors ilk çıktığında bizimle paylaştığında başka bir vampir oyunu olarak görerek onu reddetmeye hazırdık. Yüzlerce saatlik oynanış süremizin ardından, hepimiz projeye bağlandık ve hızımızı alamadık! Söylemeye gerek bile yok. Bu inanılmaz ekiple ortak olmaktan ve hikâyenin devam etmesinden gerçekten onur duyuyoruz!”

2023 BAFTA Oyun Ödülleri Kazananlaı

Şu anda yazar arayışları devam eden animasyon dizisinin ne zaman ve hangi platformda yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Vampire Survivors dizi adaptasyonu hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Deadline


Kayıp Rıhtım’ı Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9. Gio Odulleri Kazananlari

Giovanni Scognamillo Anısına Düzenlenen ‘Gio Ödülleri’ 9. Defa Sahiplerini Buldu

Gece Yaman Uzundur - Kamran Nezirli

Sovyet Kozmonotunun Yolculuğundan Esrarengiz Hikâyelere… Azerbaycan Edebiyatının Güçlü Sesi Türkçede