in ,

Yeni “Baldur’s Gate 3” Yaması, Yeni Bir Finale ve İki Farklı Oyun Moduna Ev Sahipliği Yapıyor

Yeni “Baldur’s Gate 3” güncellemesi Patch 5 yayına alındı. Yeni yama, oyuna çarpıcı özellikler getiriyor.

Yeni Baldur's Gate 3 Yaması - Patch 5
- Reklam -
- Reklam -

Baldur’s Gate 3’nin son güncellemesi Patch 5 ile oyuna çarpıcı yeni özellikler geldi. Bunlardan biri de Golden D20 zarı ödüllü ekstra zor “Şeref Modu” oldu.

Yılın ses getiren oyunlarından Baldur’s Gate 3 için yayınlanan Yama #5, oyuna pek çok değişiklik ve yenilik getirdi. Yama ile birlikte yeni bir son ve iki yeni zorluk modu, boss düzenlemeleri ve Efsanevi Eylemler sistemi oyuna dahil oldu. Yeni gelen modlardan birinin sonunda ise oyuncuları inanılmaz bir ödül bekliyor: Golden D2 zarı.

Baldur’s Gate 3’nin 5. yamasında Şeref Modu ve Özel Mod olmak üzere iki yeni zorluk modu bulunuyor. Şeref Modu oyunu daha da zorlaştırıyor ve boss dövüşlerinde 30’dan fazla yeni değişiklik ve Efsanevi Aksiyon sistemi burada devreye giriyor.

- Reklam -

Baldur’s Gate 3 Yaması - Patch 5

Bununla birlikte, Şeref Modu’nun en büyük zorluklarından biri, eski kayıtlara geri dönebilmeyi devre dışı bırakması. Bu yüzden seçimler ve sonuçlar kalıcı oluyor. Oyunu ölmenin kolay, tamamlamanın zor olduğu bu modda tamamlayanlar Golden D20 zarının sahibi oluyor.

“Baldur’s Gate 3″nin Yeni Yaması ile Gelen Şeref Modu’nda Mücadele Had Safhada

Yeni Özel Mod, daha kolay oyun oynamak isteyenler için tasarlanmış olup başarısız zar atışlarını gizleyebilmeyi ve partiyi tamamen iyileştiren kısa dinlenmeleri aktif etmeyi mümkün kılıyor. Fakat Şeref Modu tamamen mücadele ve zorluğa dayanıyor.

Şeref Modu’nda oyun tek bir kayıt listesinde ilerliyor ve tüm parti öldüğünde oyun sonlanıyor. Ayrıca oyuncular öldüklerinde, ne kadar ilerleme kaydettiklerini gösteren istatistikler alıyorlar (ne kadar süre hayatta kaldıkları ve ölmeden önce hikâyenin ne kadarını kat ettikleri gibi). Bu kolay bir başarı olmayacağı için muhtemelen Golden D20’nin nadir (ama oldukça arzu edilen) bir ödül olarak kalmaya devam edeceği öngörülüyor.

Bu değişikliklere ek olarak Patch 5’ta envanter erişimi de iyileştirilmiş durumda. Artık yoldaşların envanterleri, o yoldaş o anda grupta olmasa bile tek bir kullanıcı arayüzü ile yönetilebiliyor. Ek olarak Yama 5’te Baldur’s Gate 3’nin Xbox sürümü için geliştirilmiş performans iyileştirmeleri de bulunuyor. Tabii bu iyileştirmeler tüm platformlar için geçerli.

- Reklam -

Yeni Baldur’s Gate 3 Yama - Patch 5

Yayın Direktörü Michael Douse performans iyileştirmesi hakkında X’te (eski Twttier) bir gönderi paylaştı:

“Xbox optimizasyonuna yönelik yapılan tüm çalışmalar sayesinde hem PC’ye hem de PS5’e performans iyileştirmeleri geliyor. Bu heyecan verici ama aynı zamanda belki de Yama #5’teki en az heyecan verici şey”

Baldur’s Gate 3’deki yamalar, oyunun çıkışından sonra oyuna yeni bir soluk kazandırdı ve son yama olan Yama 5’te dikkat çekici miktarda yeni içerik var. Oyunun finalinin 6 ay sonrasını ele alan yeni sonu en büyük ilgi odağı olabilir. Eklenen iki yeni oyun modu ise oyuna esneklik katıyor ve oyunculara oyunu yeniden oynamaları için yeni sebepler sunuyor.

Siz Baldur’s Gate 3 için gelen Patch 5 güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bilinen En Eski Sivrisinek Fosili Şaşırtıcı Gerçeği Gösterdi

145 Milyon Yıl Önceden Kalma: Bilinen En Eski Sivrisinek Fosili Sürpriz Bir Gerçeği Ortaya Çıkardı

Mısır Piramitleri Hakkında Bilgi

Mısır Piramitleri Hakkında 12 Şaşırtıcı Bilgi