in ,

“Godzilla Uzayda” – NASA’nın Kaydettiği Nebula Görüntüleri Dikkat Çekti

Godzilla uzay yolunda! NASA’nın Spitzer Uzay Teleskobu ile kaydettiği nebula görüntüleri, Japonya’nın ünlü canavarıyla benzeşiyor.

Godzilla uzay NASA nebula
- Reklam -
- Reklam -

Godzilla benzeri nebula görüntüleri NASA uydusu tarafından gözlendi. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi araştırmacısının ortaya çıkardığı yeni görüntüler, canavar tutkunlarını sevindirecek cinsten oldu. Spitzer Uzay Teleskobu, gaz ve tozla dolu bir nebulanın muhteşem bir görüntüsünü yakaladı. Spitzer görüntüleri ile çalışan Caltech astronomu Robert Hurt ise görüntülerde dahafazlasını, Godzilla’yı gördü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nasa araştırmacısı Robert Hurt, aslında bir canavar aramadığını ancak daha sonradan onu net şekilde gördüğünü ifade etti.

“Canavar aramıyordum. Daha önce birçok kez göz attığım ama hiç yakınlaştırmadığım bir gökyüzü bölgesine tesadüfen baktım. Bazen bir alanı farklı şekilde kırptığınızda, daha önce görmediğiniz bir şey ortaya çıkıyor. Bana ’Godzilla’ diye kükreyen gözler ve ağızdı.”

- Reklam -

NASA JPL (Jet İtki Laboratuvar), Godzilla benzeri özellikleri vurgulamak için bulutsunun kullanışlı bir anahatlı versiyonunu yarattı. Yay takımyıldızında olan bulutsu, 2020 yılında emekli edilen Spitzer Uzay Teleskobu ile çekildi ve kozmosu kızılötesi olarak çekti. Bu nedenle görüntüdeki farklı renkler, ışığın farklı dalga boylarını temsil edecek şekilde hazırlandı.

Godzilla Canavarını Anımsatan Uzay Görüntüsünü Fark Eden Hurt “Hikâye anlatan şeyler arıyorum.”

NASA Godzilla

Spitzer Uzay Teleskobu artık faal olmasa da, daha önce çektiği görüntülerle bilim mirası gayet canlı kanlı ve iyi durumda. Söz konusu durumla ilgili açıklamasına devam eden Hurt şunları söyledi.

“Gerçekten bir hikâye anlatabilecek ilgi çekici alanlar arıyorum. Bazen yıldızların ve gezegenlerin nasıl oluştuğuna dair bir hikâye ve bazen de dev bir canavarın Tokyo’ya saldırmasıyla ilgili.”

- Reklam -

Bulutsu adıyla da bilinen nebula, uzayda bulunan ve geniş alanlara yayılmış olan gazlardan oluşan bulutsu yapıya deniyor. Söz konusu elementler arasında hidrojen, helyum ve diğer iyonize gazlardan oluşan toz bulutu yer alıyor. Nebulalar, bir yıldızının sönmeden önce kırmızı süperdev haline gelmesi sonrası içten gelen basınç ve sıcaklığın etkisiyle uzay boşluğuna gaz salmaları sonucu oluşuyorlar.

Nebulalar, eskiden galaksileri de kapsayacak şekilde yaygın gök cisimlerine verilen bir isimdi. Ancak astronominin ilerlemesiyle birlikte, galaksi ile nebula farklı anlamlarda kullanılmaya başladı.

Paylaşılan nebula görüntülerini sizler de Godzilla’ya benzettiniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNET

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Denis Villeneuve, Dune

Denis Villeneuve, Dune’un Yaratıcısına Filmden 3 Sahne İzletmek İstiyor

The Witcher 3. sezon

The Witcher 2. Sezondan Yeni Fragman: Kader Vahşi Bir Yaratıktır