in

VR Gözlüğü, İneklerin Süt Üretimini Artırmak İçin Kullanıldı

Süt üretiminde kalite artışının sağlanması için Rusya’da ineklere VR gözlüklerle sanal bir gerçeklik izlettirildi. Deney başarıyla sonuç verdi.

VR
- Reklam -
- Reklam -

Sanal gerçeklik gözlüğü veya diğer adıyla VR (Virtual Reality) teknolojisi hayatımızda son 15 yılda artık sıradanlaşmış hale geldi. Özellikle ilk çıktığı zamanlarda büyük olay yaratan ve her geçen gün gelişip farklı bir yöne doğru evrilen bu teknoloji artık sadece insanlara değil, hayvanlara da etki etmeye başladı.

Rusya’da hayvanlar üzerinde yapılan farklı bir deney, süt üretiminde verimliliğin arttığını gösterdi. İneklere VR gözlüklerin takılmasıyla süt üretiminde gözle görülür derecede bir artış ve kalite yaşandığı gözlemlendi.

Rusya’da çiftçiler bir süredir ineklerin süt üretim miktarını arttırmak için çözüm yolları arıyordu. Başarısızlıkla sonuçlanan birçok farklı denemenin ardından çiftçiler son olarak VR gözlüklerini ineklerde kullanarak bir deneme daha yaptılar. Gelen haberler, denenen bu son yöntemin başarılı olduğunu gösteriyor.

- Reklam -

inek vr

VR Sonrası Sütün Miktarı ve Kalitesinde Artış Yaşandı

Moskova yakınlarında olan bir çiftlikte ineklere takılan VR gözlükler, kısa sürede meyvesini vermeye başladı. VR gözlükleri takan inekler, kendilerini güneşli bir yaz günü çimlerin üzerinde otlanırken buldular. Görüntüleri iştahla seyreden ineklerin duygusal açıdan iyileşme gösterdiği ve bunun da doğrudan süt üretimine yansıdığı bildirildi.

Araştırma kapsamında hayvanların gözlerine özel olarak hazırlanmış VR Gözlükler ve yine onların izleyebilmesi için hazırlanmış özel görüntüler bulunuyor. Bu sayede inekler kendilerini bir yaz günü uçsuz bucaksız çimenlerin üzerinde buluyor.

Yapılan bu denemeyle birlikte yalnızca süt üretiminde artış yaşanmıyor. Hayvanlardaki endişe ve stresin azalması, bir yandan sütün kalitesinde de kayda değer bir artış yaşanmasına olanak sağlıyor.

- Reklam -

Yeni yöntemin daha fazla hayvan üzerinde denenecek ve eğer sonuçlar yine aynı şekilde olumlu olursa çiftçilikte yeni bir dönem başlayacak gibi gözüküyor.

İşin hem etik boyutu hem de VR’ın kullanım yöntemlerinin gittikçe çeşitlenmesi, bizleri soru işaretleriyle dolu bir geleceğin beklediğini gösteriyor gibi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle et ve sütleri için yetiştirilen hayvanlardan çok daha fazla verim almak için böyle bir yöntemin her yerde faaliyete geçecek olması sizce de doğru bir karar mı?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Geliştirilen Yaprak, Yakıt Üretiminde Kullanılacak

Kaynak: Mynet

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GOKTENGRI GOKTENGRI dedi ki:

    Teknolojinin iyi yanlarını almakta fayda var.İlgiyle okudum bu haberi,ülkemizde görecek miyiz acaba?

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Süt endüstrisi hayvan sömürüsünün en yoğun olduğu yerlerden. VR ile hayvanlara işkencede yeni bir yöntem keşfetmişler.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Matrix’de bunu insanlara yaparken Ooo çok fena ama konu ineklere geldimi sorun yok.

  4. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Tam da bunu yazacaktım aslında. Haberi hazırlarken aklıma Matrix sistemi geldi. Orada da robotların evrimleşip insanlara yaptıkları şey tam olarak buydu.

    Dışarıdan bakılınca hayvan adına sahte olsa dahi güzel gibi gözükse de sonunun gideceği yerleri tahmin bile etmek istemiyorum.

  5. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Sıra gözlüğü bize takmaya geldi.

    "Gerçek hayattan sıkılmadınız mı? VR gözlükle kendinize kendi istediğiniz gibi bir hayat kurun. Asla terketmeyen sevgiliye, bozulmayan akademik hayata ya da çok okunan bir yazarlık kariyerine sahip olabilirsiniz.

    Unutmayın, hayatınız sizin elinizde!"

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

venedik taciri karakterleri inceleme

Venedik Taciri: Karakterleri ve Sistem Eleştirisiyle Dönemine Işık Tutan Oyun

Haftanın Kitabı #121 – Özgür Topraklar

Haftanın Kitabı #121 – Özgür Topraklar