in

Atölye Dizisine Yeni Bir Kitap Daha Katıldı: “Bir Kuştan Öbürüne”

Anne Lamott’un kaleme aldığı “Bir Kuştan Öbürüne”, Hep Kitap aracılığıyla yazar adaylarının beğenisine sunuldu.

bir kustan oburune ust
- Reklam -
- Reklam -

Hayat ve yazmak üzerine tavsiyeler içeren “Bir Kuştan Öbürüne” adlı eser, Hep Kitap’ın benzersiz Atölye Dizisi çatısı altında yayımlandı. Amerika’da “Halkın Yazarı” olarak tanımlanan Anne Lamott, eserlerinde daha çok gerçek yaşamlar, aileler, sırlar, ruhsal dönüşümler ve benzeri temaları ele alan bir isim.

Yıllarca yaratıcı yazarlık dersleri veren Anne Lamott, kişinin okuduğu ve yazdığı kitaplardan keyif alması gerektiğine inandığını söylüyor. Ve Bir Kuştan Öbürüne isimli eseriyle yazar adaylarından tutun da sevdiğimiz ve toz kondurmadığımız yazarlara kadar yazı yazmayla ilgilenen herkesin kıyıda köşelerde bıraktığı taslakları değerlendirmenin yollarını irdeliyor. Onları bekledikçe rengi ortaya çıkan polaroit fotoğraflara benzetiyor.

Tanıtım bülteni şöyle:

- Reklam -

Bir Kuştan Öbürüne – Anne Lamott | Arka Kapak Tanıtımı

bir kustan oburuneHep Kitap’ın yazmayı hayatının merkezine yerleştiren, herkesin ilgisini çeken “Atölye” serisinden yazmak üzerine bir meditasyon: Bir Kuştan Öbürüne: Hayat ve Yazmak Üzerine Tavsiyeler

İnandırıcı diyaloglar yazmak o kadar da zor değil. İlk taslaklarınızı, bekledikçe rengi ortaya çıkan polaroit fotoğraflar gibi düşünebilirsiniz. Evet, taslak yazmak kolay iş değil, ama emin olun en sevdiğiniz yazarın da masasını süslüyor o korkunç taslaklar. Evet, olay örgüsünü planlamak da sonra aksayan taraflarını bulup çıkarmak da zahmetli. Bu gibi durumlarda bazen tek ihtiyacınız olan, girmeye çalıştığınız yolun tüm engebelerini, birkaç labirentin çıkışını bilen bir yazardır. İşte yıllardır yaratıcı yazarlık dersleri veren Anne Lamott tam da bunu yapıyor. Yazar adaylarına hem yazarlığın zorluklarını hem de kitaplarını yayımlatamasalar bile yazmanın başlı başına bir lütuf olduğunu anlatıyor.

- Reklam -

İşler içinden çıkılmaz bir hal aldığında tek yapmanız gereken, yayımlandığı yıldan beri yazar adaylarının baş ucu kitabı olan Bir Kuştan Öbürüne’den rastgele bir sayfa açmak, gerisini Anne Lamott’un kelimeleri hallediyor!

Çevirmenliğini Damla Göl’ün üstlendiği Bir Kuştan Öbürüne, 240 sayfadan oluşuyor. Keyifli okumalar…


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

haydarpasa sahaf festivali

Haydarpaşa Sahaf Festivali Başlıyor

Yüzüklerin Efendisi Dizisi - Christopher Tolkien İstifa

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Korkutan Gelişme: Christopher Tolkien İstifa Etti