in

Seri Katil Jeffrey Dahmer’ı Bir de Böyle Okuyun!

17 kişiyi öldüren seri katil Jeffrey Dahmer’ın hayatına farklı bir pencereden bakan ve uzun bir çalışmanın ürünü olan “Arkadaşım Dahmer”, Baobab Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

arkadasim dahmer ust
- Reklam -
- Reklam -

Seri katillerin yaşam öykülerine ilgi duyanların yakından tanıdığı, ilginiz yoksa bile ismini en az bir kez duyduğunuz bir isim Jeffrey Dahmer. Kendisi 17 kişinin ölümüne sebep olan bir isimdi ve bu ölümler de dönemin medyasında genişçe yer bulmuştu. Bununla da kalmamış bu psikopat katilin hayatını anlatan belgeseller ve yine kendisinden esinlenerek yazılmış kitaplar çıktı.

Ve fakat biz karşımızda hep bir seri katil gördük. Peki kendisini bu noktaya getirmeden önce nasıl biri olduğu hakkında ne kadar bilgimiz var? Bir seri katilin, adı çıkmadan önce, çocukluk ve ilk gençlik yıllarında hayatında ne gibi şeyler olur? İşte “Arkadaşım Dahmer” çizgi romanı bize bu soruların cevabını veriyor.

dahmer ic

- Reklam -

Arkadaşım Dahmer’ı diğerlerinden ayıran bir diğer ve belki de en önemli nokta, yazar ve çizer Derf Backderf’ın Dahmer’le lisede aynı sıraları paylaşması… Evet, kendisi Dahmer’ın sınıf arkadaşıydı ve belki de bu yüzden orataya çıkan grafik romanın neden daha iyi olabileceğini tahmin edebiliriz.

Zaten okudukça bir seri katile değil de, “arkadaş” gözüyle bakılan ve bizleri de farklı bir pencereden bakmaya davet eden bu eserde Jeffrey Dahmer’ın nasıl bir insan olduğuna tanıklık ediyoruz.

- Reklam -

Uzun süreli ve titiz bir çalışmanın ürünü olan bu grafik romanı Baobab Yayınları etiketiyle nihayet Türkçe çeviriyle de okuma fırsatı buluyoruz. Gelin tanıtım yazısına birlikte göz atalım.
Liseden bir arkadaşınızın tüm zamanların en azılı seri katillerinden biri olduğunu düşünün, sınıftaki o garip çocuğun onlarca insanı soğukkanlılıkla öldürdüğünü…

arkadasim dahmerArkadaşım Dahmer, 17 kişiyi öldüren psikopat seri katil Jeffrey Dahmer’ın okul yıllarını sınıf arkadaşı Derf Backderf’ün gözünden anlatıyor. Dahmer, başkaları için akla hayale sığmaz suçlar işleyen bir canavar olsa da, Backderf için “Jeff” okulda beraber takıldığı, birlikte zaman geçirdiği bir “arkadaş”tı.

Etkileyici ve sürükleyici bir anlatımla Backderf, okuyucuya kendi penceresinden farklı bir seri katil portresi çizmeyi başarıyor: İçindeki karanlık dürtülerle mücadele etmeye çalışan, utangaç, arkadaş edinmede güçlük çeken bir çocuğun portresi.

Kişisel anılara ve titiz bir çalışmaya dayanan bu sıra dışı çizgi roman, geleceğin “Milwaukee yamyamı”nın izini, uçuruma sürüklendiği o güne kadar sürerken kimsenin bilmediği ve kolay kolay da unutamayacağı bir Jeffrey Dahmer ortaya koyuyor.
Son olarak geçtiğimiz sene bu eser baz alınarak uyarlanmış, aynı isimle çıkan bir sinema filmi olduğunu da hatırlatalım.

Çevirmenliğini Doğan Şima’nın üstlendiği eserin grafik uygulaması da Veli Okulan’a ait. Grafik romana kitapçılardan ve internet kitap alışveriş sitelerinden ulaşmanız mümkün. İyi okumalar.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

seferihisar yazi kampi

Yazarlar Sırlarını Seferihisar’da Paylaşıyor

dracula ust

“Karanlık Kitaplık” Dizisinin Yeni Üyelerinden “Dracula” Raflarda