in

“Karanlık Kitaplık” Dizisinin Yeni Üyelerinden “Dracula” Raflarda

İthaki Yayınları’nın korku-gerilim ve gotik türlerine gönül veren okurlar için oluşturduğu “Karanlık Kitaplık” dizisinin yeni üyesi “Dracula” oldu.

dracula ust
- Reklam -
- Reklam -

Bram Stoker’ın ilk kez 1897’de yayımlanan ve zamanla kült eserler arasında anılmaya başlanan romanı Dracula‘nın yeni baskısının adresi bu kez İthaki Yayınları oldu. Daha önce birçok yayınevinden çıkan bu klasik eser, bundan böyle “Karanlık Kitaplık” dizisi etiketiyle raflarda olacak.

Edebiyatta vampir mitine yön veren ve kurgusuyla kendinden sonraki yazarlara ilham kaynağı olan Dracula, geçtiğimiz yüz yıl içinde birçok kez film, dizi ve tiyatro olarak da karşımıza çıkmıştı.

121 yıl önce okurlara merhaba diyen bu ölümsüz gotik eser, Neil Gaiman’ın önsözüyle yayımlanıyor.
draculaYayımlandığı günden beri en çok okunan romanlardan biri olan, kötülüğe karşı verilen mücadelenin gerilim dolu kayıtlarını tutan Dracula, Bram Stoker’ın eşsiz hayal gücü ve incelikli hikâye anlatıcılığının zamana meydan okuyan ürünü. Bir yandan da ölümsüz bir aşk öyküsü…

- Reklam -

Popüler vampir mitinin temellerini oluşturan eserde hukukçu Jonathan Harker’ın Transilvanya’ya, Kont Dracula’nın şatosuna yaptığı yolculukla başlayan dehşet, denizi aşarak Londra’nın sokaklarına dek ulaşır. Yaşadığı dönemin ahlakçı ve bilimci ütopyacılığını, kana susamış bir vampirin şahsında ustalıkla eleştiren Stoker’ın unutulmaz karakteri Kont Dracula’nın korku senfonisi de böylece başlar.

Kapağı hafifçe kaldır… Kıpkırmızı dudaklarıyla Kont birazdan seninle görüşecek.

- Reklam -

“Edebiyattaki yaratıklar arasında beni en çok korkutan her zaman Dracula oldu. Muhtemelen de daima Dracula olacak.” -Stephen King.
Daha önce farklı çevirmenler tarafından çevrilen eser, eski İthaki baskısında olduğu gibi Niran Elçi çevirisiyle ve Alican Saygı Ortanca editörlüğüyle raflardaki yerini almaya başladı.

Dracula ve Yüce Tanrı Pan kitapları ile birlikte 5 kitaba ulaşan Karanlık Kitaplık dizisinin zamanla Bilimkurgu Klasikleri gibi büyümesi ve türün en iyi yazarlarını da bünyesine katması dileğiyle.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Romanda aşk öyküsü yoktur.Filmlerin kattığı bir saçmalık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

arkadasim dahmer ust

Seri Katil Jeffrey Dahmer’ı Bir de Böyle Okuyun!

siyah hatiralar denizi ust

Mehmet Açar’ın Distopya Türündeki “Siyah Hatıralar Denizi” Eseri Yeniden Raflarda