in ,

Superman vs Thanos: İkili Mücadelede Maçı Kim Alır?

Thanos, Marvel’ın en korkulan kötü adamı. Superman, DC’nin en ikonik süper kahramanı. Peki ölümüne bir savaşta kim galip gelirdi?

Superman vs Thanos
- Reklam -
- Reklam -

Marvel evreninin şimdiye kadar belki de en çok korkulan karakteri Thanos ve karşısında süper kahraman evrenlerine şekil veren DC evreninin en ikonik karakteri Superman. Sadece birinin sağ kalabileceği bir savaşta, sizce hangisi galip çıkar?

Thanos’un şimdiye kadar Marvel evreninde karşılaştığı ve yenildiği çok nadir anlar vardır. Fakat işleri birazcık değiştirip belki de hiç tanıdık olmadığı DC evreninden birisi çıksaydı neler olurdu? Superman Titan Thanos’un koleksiyonunda yeni bir yer mi edinirdi, yoksa Jim Starlin’in kaleminden düştüğüne pişman mı olurdu?

Sonsuzluk Eldiveni ile evrenin yarısını ortadan kaldırmasıyla güçlerine bir kez daha şahit olduğumuz Thanos, aslında eldiveni olmadan da oldukça güçlü bir karakter. Eternals adlı bir ırktan gelen Titan süper-güçlere, akıl almaz dayanıklılığa, zehirlere karşı doğal bir dirence, mistik sanatlarda ustalığa ve garip düşünce sistemlerine sahip. Fakat kendisini rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise muhteşem bir strateji sistemine ve keskin bir zekâya sahip olmasıdır. Galaksiler-arası ordusunu sıfırdan yükseltmesi onun nasıl bir dahi olduğunu kanıtlamak için yeterli.

- Reklam -

Doğduğu gezegen Titan yok olmanın eşiğine geldiğine geldiğinde bir çözümle ortaya çıkıyor. Daha doğrusu kendisi bunun bir çözüm olduğunu düşünüyor: Toplu bir soykırım. Fakat bunun adil olması gerektiğini, zengin ve fakir ayırt etmeden herkese eşit olarak paylaştırılması gerektiğini söylüyor. Yarısının yaşaması için diğer yarısı ölmeli, evren mükemmel bir dengede olmalı. Ancak insanları tarafından bu fikir fazlasıyla uç bulunuyor ve deli damgası vuruluyor. Sonunda sürgüne gönderiliyor. Titan gezegeni yok olurken belki de aralarından birkaçı bu fikri dinlemeliydik demiş midir, kim bilir? Halkının yok olması üzerine Thanos, gezegeninde kuramadığı muhteşem dengeyi tüm evrene getirmeyi aklına koyuyor ve sonsuzluk taşlarını aramak için uzun bir yolculuğa çıkıyor.

Superman vs Thanos

Superman vs Thanos: Her İki Karakterin de Avantajları ve Dezavantajları Bulunuyor

Peki, karanlıklardan çıkıp aydınlığa doğru çevirelim yüzümüzü. İşte! Tam da karşımızda Superman duruyor. Göğsündeki kocaman elmastan S harfi, rüzgârda dalgalanan kırmızı pelerini ve mavi kostümüyle Kripton’un son yaşayan varisi.  1938 yılındaki yaratılışından beri DC Comics kendisine bazen aşırı saçma olan birçok güç verdi. Fakat çizgi romanların Gümüş Çağından sonraki yazar ve çizerler en azından Çelik Adam’ın ayaklarını biraz daha yere bastırdılar. Fakat buna rağmen Superman hala fazlasıyla güçlü. Güneş’in sarı ışığını vücudunda topladığı zaman karşısında neredeyse hiçbir gücün durması mümkün değil. Akıl almaz ağırlıkları kaldırabiliyor, gözlerinden ışın saçabiliyor ve kilometrelerce ötedeki sesleri birbirinden kolaylıkla ayırabiliyor. Tüm bunlara rağmen Çelik Adam’ın bazı zayıflıkları da yok değil. Kriptonit, kırmızı güneş ışığı ve sihre karşı oldukça güçsüz. Ki Thanos’a karşı vereceği mücadelede bunların zararını görebilirmiş gibi duruyor.

Thanos ve Superman’in mücadelesini incelemek zorunda kalsaydık, bu dövüşün nasıl olduğuna göre oldukça değişkenlik gösterirdi. Çılgın Titan’ın Çelik Adam ile girdiği yumruk yumruğa bir dövüşte, Superman’in kazanacağı bariz ortada gibi duruyor. Thanos’un Marvel evreninde tek yumruğuyla nice kahramanı yere serse de, DC’nin umut sembolüne karşı pek şansı yok. Belki mistik sanatları Superman üzerinde deneyebilir. Fakat Çelik Adam yaşamı boyunca Thanos’tan daha mistik güçleri bertaraf etmeyi başardı.

- Reklam -

Superman vs Thanos

Eğer Thanos’un hazırlanmak için vakti olsaydı, -bu söz bir yerden tanıdık geliyor sanki- o zaman işlerin Superman için çok iyi gitmeyeceğini söylemek lazım. Keskin zekâsı ve sahip olduğu taktiksel becerilerle Çelik Adam’ı kriptonitiyle bir tuzağa düşürebileceği neredeyse kesin. Tüm bunlara ek olarak Superman’in etik kaygılarının olduğunu da unutmamak gerek. Düşmanlarına karşı bazen gerektiğinden daha merhametli olan süper kahramanımızın bu sebeple başına dert alması içten bile değil.

Ne kadar kudretli olurlarsa olsunlar, Thanos da Superman de ölümsüz değiller. Geçmişte iki karakterin de öldüğünü görüyoruz. Böylesi bir kavgaya girmeden önce Thanos’un Çelik Adam’ı nasıl yere sermesi gerektiğine dair oldukça kapsamlı bir hazırlığa ihtiyacı var. Eski usul yumruk dövüşüne geldiğinde ise Superman göz açıp kapayıncaya kadar Thanos’u yere serecektir.

Peki ya siz bu ikili arasında yaşanacak bir savaşın nereye varacağını düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Bu sorunun cevabından önce sorulması gereken soru nerede savaşacaklar? Malum süpermen gücünü güneşten alıyor. Thanos güneşin olmadı biryerde kapışırsa Thanos karşısında süpermen ancak black widov kadar gücü olur​:blush::blush:

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Dr. Manhattan ile kapışacakları zaman sonuç ne ise bu durumda da sonuç aynı olacaktır: Tabii ki Sipirmin kaybeder(Eğer Thanos’ un eldiveni varsa). Thanos bir parmak şıklatmayla, Dr. ise sadece düşünerek Süper’ i atomlarına ayırır. Ayrıca Dr. Süper’ in her atomunu evrendeki bir yıldızın çekirdeğine ışınlayabilir. :smiley: :smiley:

  3. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Silversurfer hepsini yener nerde o eski çizgiromanlar?

  4. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Ben 10 hepsini yener. :slightly_smiling_face:
    Ekleme: Hatırlamıyordum videoda Türkçe altyazı yokmuş. Yine de en azından İngilizce bilenler izlesin.

  5. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Thanos da bilmem Ben 10 da bilmem. İzlemiyorum bunları. Songoku’nun da Goku halini bilirim sadece diğer versiyonları izlemedim. Çizgiromanda Silver Surfer derim sadece.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Mindhunter 3. sezon

Mindhunter 3. Sezon Geliyor Olabilir: David Fincher ve Netflix Yeni Sezon için Görüşüyor

Mars Buzul Kızıl Gezegen

Mars Buzulları: Kızıl Gezegen Geçmişte Soğuk Muydu?