Menu
in ,

Acun Ilıcalı, Netflix’e Rakip Olacak Platformun Hazırlığına Başladı

Acun Ilıcalı, Netflix’e rakip olabilecek yerli bir dijital yayın platformu için hazırlıklara başladı. TV8’in patronu, kendi çevrimiçi mecrasını istiyor.

Türk televizyon tarihinin önemli yapımcılarından Acun Ilıcalı, Netflix’e rakip olabilecek yerli bir platform üzerinde çalışıyor olabilir. Gelen son iddialara göre Ilıcalı, sürecin şu anda başvuru aşamasında.

Dijital yayın platformları son yıllarda giderek popülerleşiyor. Netflix’in başlattığı yarış, Amazon Prime, Disney+, Hulu, Peacock, Apple TV+ ve HBO Max gibi pek markayı sektörün çevrimiçi tarafı ile tanıştırdı. Özellikle Koronavirüs pandemisi ile insanların evlerde kendilerini izole etmek durumunda kaldığı 2020 yılında, dijital platformlara talep de iyice arttı. Birçok mecra, abone sayılarını hızlı bir şekilde yükseltti.

Türkiye’de dijital yayıncılık için şu anda en bilinen isimler Doğan Holding’e ait olan BluTV (Yaşamayanlar, Behzat Ç., Bozkır, 7Yüz, Alef, Çıplak) ve Doğuş Holding’e ait olan puhutv (Fi, Dip, Şahsiyet).

- Reklam -

Şimdi ise yerli dijital yayıncılık yeni bir girişimle karşı karşıya gibi görünüyor. TV8 ve TV8,5 kanallarının sahibi Acun Ilıcalı, iddialara göre dijital yayıncılık için çalışmalara başladı.

Acun Ilıcalı, Exatlon Challenge Programı ile Netflix’te Yerini Almıştı

Netflix, Acun Ilıcalı’nın yakından takip ettiği bir platform. Exatlon Challenge adlı yarışma programı ile Netflix’te dünya çapında izleyicilerle buluşan yapımcı; bu programda popüler Youtuber ve Instagram fenomenlerinin birbirleri ile yarışacağı bir format izlemişti.

Uzun yıllardır Survivor ile reytinglerde zirvede olan Ilıcalı, benzer bir formatı Netflix’e de satmayı başarmıştı.

Daha önce MNG Holding’den TV8’i devralan ve MNG Shopping’e ortak olan Ilıcalı, şimdi de yerli dijital yayın platformu için hazırlıklarını sürdürüyor.

Netflix Türkiye ve RTÜK Krizi Sonrası Ortaya Çıkan Avantaj İhtimali

Hatırlayacağınız üzere geçen haftalarda RTÜK ile Netflix Türkiye arasında sansür gerginliği yaşamıştı. Platform, Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin çekimlerini, prodüksiyonun başlayacağı gün iptal ederek tepkisini göstermişti.

Daha sonra her iki taraftan da ortamı yumuşatacak adımlar gelmiş, Netflix Türkiye de tartışmaları, “Netflix olarak Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz,” cümlesiyle şimdilik noktalamıştı.

İşte bu gergin ilişkiler de Acun Ilıcalı’nın dijital platform kurulumunda avantaj sağlayabileceğini gösteriyor.

Gerekli desteğin sağlanması durumunda, niyetinde ciddi olduğunu ifade eden Ilıcalı, Turizm ve Kültür Bakanlığı da dahil olmak üzere gerekli resmi kurumlara başvurusunu tamamladı.

Başvuruya onay çıkması durumunda Acun Ilıcalı; Netflix Türkiye, Blutv, puhutv gibi dijital yayın mecralarına rakip olabilecek bir girişim için hazırlıklarını sürdürecek.

Peki siz böyle bir girişimi destekliyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Netflix ve Hükûmetlerin Savaşı: İşte Yayından Kaldırılan Yapımlar

Kaynak: Dunya

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version