in

American Gods Dizisinden Beklenmeyen Kovulma

American Gods dizisinde siyahi tanrı Mr. Nancy karakterini canlandıran Orlando Jones, yapımın yeni sezonunda yok. Jones, yapımcıları ırkçılıkla suçluyor.

American Gods
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman’ın Türkçeye Amerikan Tanrıları adıyla kazandırılan American Gods romanından uyarlanan diziden beklenmeyen bir ayrılık yaşandı. Dizi, sorunlu prodüksiyon sürecini sürdürüyor. Dizide siyahi tanrı Mr. Nancy karakterini canlandıran Orlando Jones yapımdan kovuldu.

2. sezonunu geçen nisan ayında tamamlayan STARZ yapımı American Gods dizisi yeni bir kaosun içine sürükleniyor.

Geçmişte ilk sezonun yapımcıları Michael Green ve Bryan Fuller’ın, kanal yetkilileriyle olan anlaşmazlığı nedeniyle yapıma veda ettiği; ardından Media rolüyle dikkatleri çeken Gillian Anderson ve Easter karakteriyle tanıdığımız Kristen Chenoweth’in de diziden ayrıldığı biliniyordu. Tüm bunlara ek olarak sonradan dizinin başına getirilen Jesse Alexander de yapım ekibiyle anlaşamayarak diziden ayrılmıştı. Şimdi ise yapım bir başka çalkalanma haberiyle karşı karşıya.

- Reklam -

american gods mr nancy orlando jones karari

Orlando Jones, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla American Gods dizisinden kovulduğunu duyurdu.

Orlando Jones’tan Yapımcılara Irkçılık Suçlaması

Jones daha sonra yaptığı açıklamada yapım şirketine adeta ateş püskürttü. İsim vermeyeceğini ama “karar kurulundaki beyaz adamın” (dizinin yeni yürütücüsü Chris Eglee işaret ediliyor) öfkeli, zeki ve siyahi bir tanrı olan Mr. Nancy karakterinin, Amerika için yanlış mesajlar verdiğini düşündüğünü ve yapımdan çıkartmazlarsa bunun bir isyana neden olabileceğine inandığını söylen Jones, diziden kovulma nedenini işte böyle açıkladı.

Yürütücülere dair eleştirilerinin ardından Neil Gaiman’ı es geçmeyen Jones, kendisine böyle bir yapımda yer alma fırsatı verdiği için Gaiman’a ve ilk sezon yazarı Bryan Fuller’a teşekkür etti.

Yapım şirketi ise bu kararın ırkçılık ile alakası olmadığını belirtti. American Gods dizisinin hikâye akışının, kaynak malzemesinin karmaşık mitoloji anlayışına uygun olarak sürekli gelişip değiştiğini belirten Fremantle, Jones’un 3. sezonda olmama sebebini hikâyenin akışı olarak ifade etti.

- Reklam -

American Gods

Tüm bunların dizinin 3. sezonunu nasıl etkileyeceğini ise kestirmek oldukça güç. American Gods, en başından beri prodüksiyon açısından oldukça sorunlu bir yapım olmuştu. Şimdiyse karşı karşıya kaldığı ırkçılık suçlamalarının altından nasıl kalkacak merak ediliyor.

American Gods 3. sezonunun ne zaman hayranlarla buluşturulacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Tahminler ise 2020 yılının son ayları için yapılıyor.

Peki siz bu gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Son Dakika Başrol Değişikliği

Kaynak: Deadline

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Kitabın son sayfasına kadar Mr. Nancy var. Belli ki kovulmanın sebebi Orlando Jones’un da dediği gibi ırkçılık. Dizinin en çekici, en sevilen karakterlerinden birini 3. sezonda işlememek intihar olur.

    Dizi 1. sezondan sonra kitaba ihanet ediyor, keşke hiç dizi çekilmeseydi. Mr. Nancy’nin gidişiyle de American Gods 3. sezonuyla ekranlara veda eder.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog Filmini İpten Alan Görsel Efekt Stüdyosu Kapatıldı

Kalite Ülkesi

Çağdaş Distopyanın Dikkat Çeken Romanı Kalite Ülkesi Artık Türkçede