in

Türkiye’nin İlk Hukuk Dizisi: The Split Uyarlaması “Ayrılık”ta Çekimler Başlıyor

Ayrılık dizisi için çekim hazırlıkları başladı. Türkiye’nin ilk hukuk serisi olarak tanıtılan yapım, BBC yapımı The Split’ten uyarlanıyor.

ayrılık dizi the split hukuk fox
- Reklam -
- Reklam -

Ayrılık için çekimler başlıyor. The Split uyarlaması yapım, Türkiye’nin ilk hukuk dizisi olma özelliğini taşıyacak. Serinin oyuncu kadrosunda Gökçe Bahadır, Gökçe Eyüboğlu ve Tülin Ece Yazkan gibi isimler yer alıyor.

FOX Tv ekranlarında izleyicilerin karşısına çıkacak Ayrılık dizisi, ilhamını BBC One yapımı The Split serisinden alıyor. The Iron Lady ve Suffragette ile tanınan Emmy ödüllü Abi Morgan’ın yaratıcılığını üstlendiği yapımın oyuncu kadrosunda Nicola Walker, Stephen Mangan, Annabel Scholey ve Fiona Button gibi isimler yer alıyor. 2018 yılında başlayan The Split, şimdiye dek 2 sezon ve 12 bölüm olarak izleyicilerin karşısına çıktı. 3. sezon için ise onay almayı başardı.

Türkiye uyarlamasına dönecek olursak serinin ülkemizin ilk “hukuk dizisi” olma özelliği ile öne çıktığını söyleyebiliriz. Daha önce yine FOX Tv’de yayınlanması için bir başka hukuk dizisi The Suits’in uyarlanması için hazırlıklara başlanmış ancak proje sonradan iptal edilmişti.

- Reklam -

The Split Uyarlaması Ayrılık Dizisi Oyuncu Kadrosu, Konusu ve Çekimleri

MF Yapım imzası ile çekilecek dizinin yönetmenliğini Mucize Doktor’un da yönetmeni olan Yusuf Pirhasan üstlenecek. Yapım, seneler önce ardında bir iz bırakmadan ortadan kaybolan babaları ile yeniden karşılaşan üç avukat kız kardeşin öyküsünü konu alacak.

Üç kız kardeşi canlandıracak isimler şu şekilde açıklandı: Gökçe Bahadır (Dedemin İnsanları, Menajerimi Ara), Gökçe Eyüboğlu (Kayhan, Kadın) ve Tülin Ece Yazkan (Sefirin Kızı).

ayrilik dizi the split
Gökçe Bahadır

Bu üç isme eşlik edecek oyuncular ise şu şekilde: Yiğit Kirazcı, Sarp Akkaya, Sumru Yavrucuk Fırat Altunmeşe ve Erdal Küçükkömürcü.

Gökçe Bahadır son olarak 2018 yılında Ufak Tefek Cinayetler’de karşımıza çıkmıştı. Kendisi bununla birlikte henüz yayınlanmayan Netflix Türkiye dizisi Kulüp’te de görev aldı.

- Reklam -

Gökçe Eyüboğlu ise ismini Kadın dizisi ile geniş kitlelere duyurdu. Son olarak Zümrüdüanka’da görev aldı. Ufak Tefek Cinayetler’de de Gökçe Bahadır ile birlikte kendisine yer buldu.

Hikâye, boşanma avukatı olan kardeşlerin, babalarının seneler sonra yeniden ortaya çıkması ile değişen hayatlarını işleyecek. Yapım, hukuk dünyası ile de doğrudan bağlantılı olacak.

Dizinin çekimlerinin çok yakında başlaması planlanıyor. Yayın tarihi için ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Siz The Split’i izlemiş miydiniz? Yerli uyarlamasından beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Televizyon Gazetesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Türkiye’ nin ilk hukuk dizisi ve (yine) bir uyarlama. İlginç geldi.! Hatırladığım kadarıyla bir de Hekimoğlu vardı House uyarlaması o ne oldu? :smiley: :slight_smile:

  2. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Ya ne yapacaklardı? Ülkede hak, hukuk mu var da özgün şekilde dizisi olsun. :smiley:

  3. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Yeni fantastik dizimiz hayırlı olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

House of Gucci Fragmanı Karakter Posterleri

Gucci Cinayetini Anlatan Ridley Scott Filminden İlk Fragman ve Karakter Posterleri

Brooklyn Nine-Nine 8. Sezon Fragman Final

Brooklyn Nine-Nine 8. Sezon Fragmanı Yayınlandı: Final Zamanı