Menu
in ,

Berserk’ün Film Üçlemesi, “Memorial Edition” Adıyla Anime Dizisi Oluyor

Berserk anime dizisi oluyor. Film üçlemesi The Golden Age Arc, “Memorial Edition” adı altında televizyona geliyor.

Berserk film serisi The Golden Age Arc adıyla anime dizisi oluyor. Yapım, düzenlemeler ve yeni eklemelerle Memorial Edition adı altında seyirciyle buluşacak.

Serinin mangakası Kentaro Miura’nın vefatından sonra, arkadaşı Kouji Mori ve Miura’nın asistanları tarafından serinin devam edeceği, manganın yayıncısı Young Animal dergisi tarafından duyurulmuştu. Ardından The Golden Age Arc – Memorial Edition’ın duyurusu bu haberden iki hafta sonra yapıldı ve bir video paylaşıldı.

- Reklam -

The Golden Age Arc’ın üç filmi The Egg of the King, The Battle for Doldrey ve The Advent 2012-2013 yıllarında yayınlanmıştı. Şimdi de 10 yılın ardından anime filmleri televizyona taşınıyor. Filmdeki müziklerin yeniden düzenlenmesinin yanı sıra, Shiro Sagisu ve Susumu Hirasawa tarafından yeni besteler hazırlanacak. Bunlara ek Memorial Edition’da mangadan bazı ünlü sahneler ve Bonfire of Dreams bölümü yer alacak. Serinin sitesinde belirtildiğine göre kesilen sahneler de düzenlenip animeye eklenecek.

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Kentaro Miura imzalı Berserk en iyi seinen manga serilerinden biri sayılıyor.  Karanlık ve epik fantazi türünün başını çeken ve Ortaçağ Avrupası’ndan izler taşıyan Berserk, savaşın ve şiddetin içine doğan Guts’ın paralı asker grubu Şahinler Takımı’na katılmasıyla değişen yaşamını anlatıyor.

Berserk Anime Dizisi Memorial Edition, Ekim 2022’de Başlayacak

Animenin hikâyesi ise genel olarak şöyle tanıtılıyor:

Kılıcından başka hiçbir şeye güvenmiyordu ve ev diyeceği hiçbir yer yoktu.

Yüzyıllık savaşın yakıp yıktığı topraklarda dolaşan paralı asker Guts’ın yeteneği ve vahşiliği Şahin Takımı’nın lideri Griffith’in dikkatini çeker. Amaçlarına ulaşmak için Guts’ın gücünü isteyen lider, onu düelloya davet eder ve kazanır.

Guts’ın zamanla takımla ve Griffith ile bağları güçlenirken, Griffith hedeflerine giden yolda ilk adımı atar. Zira Şahin Takımı Midland Krallığı’nda tanınmaya başlar. Yine de, tüm bu başarıya rağmen Guts, Griffith’in hayalleri adına savaşmanın nedenlerini sorgulamaya başlar; ki bu hayal ikisini de korkunç bir kadere sürükleyecektir.

Berserk: The Golden Age Arc –Memorial Edition Ekim 2022’de Japonya’da yayına başlayacak.

Anime dizisine başlamak isteyenler buradaki rehber yazımızdan faydalanabilirler.

Berserk serisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Önümüzdeki aylarda yayına başlayacak olan ünlü serilerin yanında Berserk’ün yeri sizce nasıl olacak? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Anime Hunch

Yorum Yap

Exit mobile version