in

Dresden Dosyaları Yeniden Televizyon Dizisi Olma Yolunda

Jim Butcher’ın heyecan fırtınalarıyla dolup taşan şehir fantastiği serisi “Dresden Dosyaları” bir kez daha dizi filme uyarlanıyor.

dresden files ust
- Reklam -
- Reklam -

Bir dönem ülkemizde de yayınlanan ve biz Kayıp Rıhtım tayfasının çok sevdiği Dresden Dosyaları, 21th Century Fox tarafından dizi filme uyarlanıyor.

Deadline‘da yer alan habere göre serinin yazarı Jim Butcher ve Fox yetkilileri her konuda anlaşmaya varmış durumda. Dizinin başında Mürekkep Yürek ve Altın Pusula filmlerinin başarılı yapımcısı olan Ileen Maisel bulunacak. Ki bu kesinlikle çok ümit verici haber!

Jim Butcher‘ın kaleme aldığı ve gerek espirili havası gerekse de insanı soluksuz bırakan maceraları sayesinde yurt dışında epey popüler olan Dresden Dosyaları vampirlerin, kurtadamların, hayaletlerin, perilerin ve büyücülerin cirit attığı günümüz Chicago’sunda geçiyor. Harry Dresden ise bu dünyada “danışman büyücülük,” yani bir nevi büyücü dedektiflik yaparak hayatını kazanmaya çalışıyor. Ama her iyi kurgusal karakterde olduğu gibi kendisi bahtsızlığın kitabını yazmada bir numara. Öyle ki her seferinde başını bin bir belaya sokmakla kalmıyor, üstüne bir de kimseye yaranamıyor kendisi. Peter Parker’ın büyücü hâli de diyebilirsiniz kendisine. Ama daha yetişkin temalı bir versiyonu…

- Reklam -

Dresden Dosyaları daha önce, 2007 yılında da diziye uyarlanmış fakat başrolünü Paul Blackthorne‘nun canlandırdığı dizi karakterler üstünde çok büyük ve anlamsız değişiklikler yaptığı için (Bob konuşan bir kafatası değil, Dresden’in atalarından birinin hayaletiydi vs) uzun soluklu olmamıştı. Umarız yapımcılar bu kez aynı hataya düşmezler…

- Reklam -

Yurt dışında 15. kitaba ulaşan serinin ilk 5 kitabı İthaki Yayınları tarafından dilimizde de yayınlanmış ama satış rakamı açısından hak ettiği ilgiyi bir türlü göremediği için yarım kalmıştı. Kim bilir, bu yeni dizi çok tutarsa kendisini yeniden raflarda görebiliriz belki…


Jim Butcher’ın “Süsleme” Adlı Öyküsünü Sitemizden Okuyabilirsiniz

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Waxillium Waxillium dedi ki:

    Umarım dizi çıkar ve çok çok tutar da kitabın çevirisi kaldığı yerden devam eder.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Amin amin amin!!! :skull:

  3. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Mit yemin ediyorum etütten yeni geldim, şöyle 2 dk foruma gireyim yorgunluğumu atayım dedim, bu haberi görünce yorgunluk filan kalmadı. Şu anda 1 saat trigonometri çalışacak kadar güçlü hissediyorum :slight_smile: Şaka bir yana Dresden benim devam etmesini en çok istediğim kitap. Malum Türkçe olarak urban fantasty pek yok, bir tek gece nöbeti var.

    Not : Harry Dresden ismi Harry Potter’a gönderme galiba kskdksk

  4. Avatar for Wiarthe Wiarthe dedi ki:

    Dresden hem asyalı hem de zenci olmazsa izlemem, bir de eşcinsel bir kadın seçilirse daha yerinde olur. Leanansidhe de peri baba olsun. Biraz daha zorlarsam beni dizinin yapımına katabilirler, burada bırakıyorum.

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Aslında Harry Houdini’ye gönderme :slight_smile: Tam adı Harry Blackstone Copperfield Dresden. Ä°lk kitapta yazıyordu, annesi doğumda ölünce babası ona hayranlık duyduğu üç büyük illüzyon ustasının adını koymaya karar vermiş: Harry Houdini, David Copperfield ve Harry Blackstone.

    Peri Baba… Ahahaha :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dragon ball z abridged

Youtube’un Derinliklerinden: Abridging

cocuk yazar sayi uc ust

Çocuk Yazar Dergisi’nin “Murat Gülsoy” Temalı Sonbahar Sayısı Çıktı!