in

Elif Şafak’ın Aşk Kitabı Netflix’e Uyarlanıyor

Netflix Türkiye, uyarlama eserlerine bir yenisini ekliyor. Elif Şafak’ın popüler romanlarından Aşk, Netflix dizisi oluyor.

Elif Şafak
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizin en tanınan yazarlarından birisi olan Elif Şafak, Netflix Türkiye ile anlaşmaya vardı. Şafak’ın popüler romanlarından Aşk, Netflix dizisi olacak.

Elif Şafak hem Türkiye’de hem de dünya çapında en çok tanınan yazarlarımızdan birisi. Bu sene, On Dakika Otuz Sekiz Saniye adlı kitabıyla 2019 Booker Prize adaylıklarında kısa listeye kalarak adından iyice söz ettirdi. Şimdiyse yazarın ilk olarak 2009 yılında yayımlanan romanı Aşk için Netflix ile anlaşıldı.

Almanya’nın önemli kitap fuarlarından The Frankfurter Buchmesse duyurulan haber büyük yankı uyandırdı.

- Reklam -

Netflix Türkiye’nin Projeleri Giderek Çoğalıyor

Türkiye’de neredeyse 1 milyon kopya satılan Aşk, dünya çapında 37 dile çevrilmeyi başardı. Kitapta birbirlerine paralel iki hikâye konu alınıyor. Bir tarafta Ella Rubinstein, diğer tarafta Mevlânâ Celâleddin Rûmî ve Şems-i Tebrîzî ikilisi.

Ülkemizde Doğan Kitap tarafından pek çok alternatif baskısıyla karşımıza çıkan kitap, Elif Şafak adını geniş kitlelere duyurulmasına oldukça katkı sağlamıştı.

- Reklam -

Netflix Türkiye, ilk olarak Hakan: Muhafız ile başladığı yerli projelere hız kesmeden devam ediyor. Karakalem adlı seriden uyarlanan Muhafız’ın ardından, Göbeklitepe’deki fantastik bir hikâyeyi konu alacak Atiye duyurulmuştu. Atiye de geleneği bozmamış, Dünyanın Uyanışı adlı bir romandan diziye uyarlanmıştı.

Geçen haftalarda ise Ahmet Ümit’in Başkomser Nevzat karakterinin Netflix Türkiye’deki yerini almasının oldukça yüksek bir olasılık olduğunu öğrenmiştik.

Görünen o ki Netflix Türkiye, edebiyat uyarlamalarıyla yoluna devam etmekte kararlı. Birçok okur Elif Şafak hamlesini bu açıdan faydalı buluyor.

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Willem Dafoe

Willem Dafoe Nightmare Alley’in Kadrosuna Katıldı

Jessica Henwick

Jessica Henwick, The Matrix 4’a Katıldı