in

Emin Alper’den Polisiye Dizisi Alef Geliyor

Emin Alper, BluTv için polisiye dizisi Alef’in başına geçti. Yapımın kadrosunda Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen gibi isimler yer alıyor.

Emin Alper
- Reklam -
- Reklam -

2012 yapımı Tepenin Ardı filmiyle yerli sinemanın dikkat çeken yönetmenleri arasına giren Emin Alper, şimdi de dijital yayın platformlarından BluTv için bir dizi hazırlıyor. Alef adıyla tanıtılan proje, oyuncu kadrosu ve konusuyla da dikkat çekiyor.

Tepenin Ardı, Berlin’de Asya Pasifik Film Festivali’nde ve başka pek çok festivalde yer aldı.

Alper, ikinci filmi Abluka ile 2015 yılında açılışı 72. Venedik Film Festivali’nde yaptı ve Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Yönetmenin üçüncü filmi Kız Kardeşler ise bu sene gösterime girdi ve hem Türkiye’de hem de uluslararası sinema mecralarında kendisinden oldukça söz ettirdi.

- Reklam -

Polisiye Dizisi Alef, Başrolleriyle Dikkat Çekiyor

Emin Alper, üç başarılı sinema filminin ardından dijital yayın servisleri arasında ülkemizde dikkat çeken mecralardan olan BluTv ile anlaştı. Mini dizi formatında tasarlanan yapım, BluTv’nin de Bozkır ve Behzat Ç. hamlelerinden sonra polisiye türünde izleyicilerle buluşturacağı yeni bir yapım olarak tarihe geçti.

Alef, özellikle oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in paylaştığı dizi Osmanlı ve İslam tarihinden de izler taşıyacak.

Kenan İmirzalıoğlu’nun genç dedektifi oynayacağı yapımda, kendisine ortaklık edecek isim ise Ahmet Mümtaz Taylan.

- Reklam -

İstanbul’da yaşanan bir cinayet vakasını çözmek durumunda kalan ikiliye, daha sonra Melisa Sözen de katılıyor. Cinayeti çözme girişimi ise ele geçirilen her ipucundan sonra, yıllar boyu saklı kalan gizemleri aralıyor.

Mistik bir polisiye olarak anılan yapım, Netflix’in ilk yerli projesi olan Hakan: Muhafız ile kıyaslanmaya şimdiden başladı bile.

8 bölümden oluşması planlanan Alef, 2020 yılı içerisinde BluTv ekranlarındaki yerini alacak.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Küresel Isınma

Binlerce Araştırmacı Küresel Isınma İçin Toplandı

Kara Delik LIGO

Çarpışan Kara Deliklerin Çıkardığı Ses Keşfedildi