in

“Eragon”, Disney+ Dizisi Oluyor: Christopher Paolini’nin Miras Döngüsü Serisi Televizyona Uyarlanıyor

Eragon, Disney Plus dizisi olmaya hazırlanıyor. Sinema filmi de çıkan Christopher Paolini’nin Miras Döngüsü Serisi yeni bir uyarlamaya kavuşuyor.

Eragon disney plus dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Eragon, Disney Plus dizisi olmaya hazırlanıyor. Daha önce beyaz perdeye de uyarlanan Christopher Paolini imzalı Miras Döngüsü Serisi, şansını bir kez de küçük ekranda denemeye hazırlanıyor.

Disney’in dijital yayın servisi Disney Plus, yeni dizi uyarlamalarında hız kesmiyor. Son olarak Percy Jackson serisiyle bu anlamda adını duyuran platform, şimdi daha önce sinemaya uyarlanmış ancak beklenen sonucu verememiş bir başka fantastik seriyi daha dizi formatında izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

The Inheritance Cycle (Miras Döngüsü) adlı bir genç yetişkin fantazi roman serisinin ilki olan Christopher Paolini imzalı Eragon, 2002 yılında yayımlanmıştı. Kitaplar, bir ejderha yumurtası olduğu ortaya çıkan gizemli bir taşı keşfeden ve Saphira adını verdiği ejderhayı kötü Kral Galbatorix’ten korumak için bir yolculuğa çıkan Eragon adında genç bir çiftlik çocuğuna odaklanıyordu.

- Reklam -

Yayınlandığı gibi hızla popülerlik kazanan Eragon, 2003’ün en çok satan üçüncü çocuk kitabı ve 2005’in en çok satan ikinci kitabı oldu. Bir bütün olarak bakıldığında karışık eleştiriler alsa da, toplam dört kitaplık iyi bir satış gerçekleştiren seri haline geldi.

Miras Döngüsü’nün başarısı aynı zamanda 20th Century Fox’un romanların haklarını satın almasını sağladı. Böylece ilk kitapla aynı adlı filmi 2006’da sinemalara geldi. Eleştirel anlamda pek de iyi karşılanmayan yapım 100 milyon dolarlık prodüksiyon bütçesine karşın 250 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. Fakat bu mütevazı başarısına rağmen kötü eleştiriler nedeniyle Eragon’un devam filmleri için planlar Fox tarafından rafa kaldırıldı. Aradan geçen uzun bir zaman diliminden sonra söz konusu seri bir kez daha gündem olacak gibi duruyor.

Eragon Dizisi Christopher Paolini’nin Yardımıyla Hazırlanacak

Eragon Disney Plus Dizisi Oluyor

Variety’de yer alan habere göre Eragon odaklı bir dizinin Disney+’ta geliştirme sürecine başladı. Dizi, kaynakların aynı zamanda uyarlamayı birlikte yazmak ve birlikte göstermek için eklendiği Christopher Paolini’nin Miras Döngüsü romanlarına dayanacak. Haber içerisinde ayrıca, stüdyonun televizyona daha önce herhangi bir içerik hazırlamamış olan Paolini ile çalışacak birini aradığı yazıldı.

- Reklam -

Kötü eleştiri alan ilk film uyarlamasından sonra bazıları yeni bir adaptasyon için tereddüt edecek olsa da, roman serisinin hayranları böyle bir duyuruyu olumlu karşılayacaktır. Ortalama 100 dakikalık bir film yerine birkaç bölümden oluşacak dizinin gelmesi, Paolini’nin 500 sayfalık romanda anlattığı hikayesini daha sadık bir şekilde ekranlara taşıyacaktır.

Şu an için erken geliştirme aşamasında olan yapımla ilgili neredeyse hiçbir detay belli değil.

Eragon’un yeniden ekranlara uyarlanması sizce doğru bir karar mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Allah korusun, evlerden ırak. Gençliğimde severek okumuştum ama buna hazır değilim.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Severek okudugumu soylemekten pek de utanmayacagim bir kitap serisi idi. Rings of Power dizisinin ilk karakter gorsellerini gorunce icimden “keske Eragon’u uyarlasaydiniz da o toplara hic girmeyeydiniz, zaten ortam ve karakterler sizin derdiniz olan seye pek bir uygun” diye gecmisti. Malum olmuş, ne diyelim.

  3. Avatar for dikomerro dikomerro dedi ki:

    Dünyada fantastiğe ilgi bu kadar yükselmişken hala çok az sayıda fantastik yapım çıkıyor. Umarım Disney hem Percy Jackson hem Eragon ile esere mümkün oldukça sadık ve iyi bir iş çıkartır. Özellikle Percy Jackson başarılı olursa benzer kitleye hitap eden 4-5 serinin (Wardstone-Gölgelerin Efendisi-Fablehaven-Narnia) daha dizi olarak geleceğini düşünüyorum. Hatta yanılmıyorsam Narnia’nın dizi olarak yeniden çekileceği konuşuluyordu 1-2 yıldır.

    Eragon’a gelirsekte güzel tarafı daha önce dendiği gibi yok şu x’leri temsil etsin şu y’leri temsil etsin diye esere zarar verme ihtimalleri düşük. İstedikleri tüm azınlıkları evrene zarar vermeden temsil edebilirler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elsa'nın Gözleri - Louis Aragon | Haftanın Kitabı #231

Elsa’nın Gözleri – Louis Aragon | Haftanın Kitabı #231

jupiter neden saturn halka yok

Merak Edilen Soru Cevap Buldu: “Jüpiter Neden Satürn Gibi Devasa Halkalara Sahip Değil?”