in

Friends Dizisi, Netflix Türkiye’ye Geliyor

Friends, Netflix Türkiye’ye geliyor. 90’ların efsanevi komedi dizisi, 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren ülkemizde izleyiciyle buluşacak.

Friends Netflix Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Bir döneme damgasını vuran sit-com türündeki komedi dizisi Friends, Netflix Türkiye’ye geliyor. Sevilen yapım 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren ülkemizde Netflix üzerinden izlenebilecek.

1994 yılında David Crane ve Marta Kauffman ikilisi tarafından yaratılan Friends, toplamda 10 sezon ve 235 bölüm sürmüştü. Dizi yayında kaldığı 10 yıllık süreç boyunca (1994 – 2004), Altın Küre dahil olmak üzere onlarca ödülü kazanmayı başarmıştı. Bununla birlikte yapım, sit-com kültüründe de önemli bir yer kazanarak dizi dünyasını şekillendiren işlerden birisi olmuştu.

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve David Schwimmer gibi oyuncuları kadrosunda barındıran yapım; normal şartlar altında HBO Max platformunda izleyicinin karşısına çıkıyor. WarnerMedia’nın HBO Max platformu, dizinin 5 yıllık yayın hakkı için 425 milyon dolar ödeyerek dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

- Reklam -

Friends, Türkiye’de HBO Max’in Yokluğundan Yararlanacak

Bildiğiniz gibi HBO Max, Türkiye dahil birçok ülkede henüz yayına başlamadı. Ancak bu “eksiklik” şimdi bir avantaja dönüşmüş durumda. Çünkü dizinin ABD dışında bazı ülkelerdeki yayın hakları Netflix üzerinden değerlendirilecek.

Friends

Kanada, İspanya, Finlandiya, Rusya, Kenya, Endonezya, Filipinler ve Türkiye gibi ülkeler Friends’i Netflix üzerinden izleyebilecek.

Netflix Türkiye, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda dizinin ne zaman ülkemizde yayına gireceğini duyurdu.

(Tweet’i görüntüleyemeyenler buraya tıklayabilir.)

Kanal, Friends’in Türkiye özel yayın tarihini, “Friends 1 Nisan’da geliyor diye ’Şaka mı bu?’ diyenleriniz var görüyorum, bunun şakası mı olur.” cümleleriyle duyurdu.

Friends Özel Bölümü Çekimleri Yakında Başlayacak

Öte yandan dizinin hayranları yıllar sonra gelecek bir “özel” bölümün heyecanını yaşıyor. Serinin başrolleri ve yaratıcıları, dizinin HBO Max’e geçişi üzerine yeni bir özel bölüm üzerine çalışacaklarını duyurdu.

Toplamda 1 saat sürecek ve tek defaya mahsus olacak bu bölümün çekimleri nisan ayında Los Angelas’ta gerçekleşecek. Bölümün çekimleri daha önce Koronavirüs salgını nedeniyle sekteye uğramıştı.

Sevilen karakterleri yıllar sonra tekrar buluşturacak bu bölüm HBO Max için çekileceği için, platformun yayın yapmadığı diğer ülkelerde (ve ülkemizde) yayınlanacak mı sorusu şimdilik cevapsız.

Peki siz yeni bir Friends maratonu için hazır mısınız? Yapım hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeşilçam Dizisi BluTV Çağatay Ulusoy

Çağatay Ulusoy’lu BluTV Dizisi Yeşilçam’dan İlk Görseller

Ahtapotun Rüyası - Barış Müstecaplıoğlu

Barış Müstecaplıoğlu’ndan Yeni Fantastik Roman: Ahtapotun Rüyası