in

Friends Oyuncusu James Michael Tyler Yaşamını Yitirdi

Friends dizisinde sürekli Rachel’a aşık olan barista Gunther rolündeki James Michael Tyler, prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Friends Oyuncusu James Michael Tyler
- Reklam -
- Reklam -

Friends oyuncusu James Michael Tyler, 59 yaşında hayatını kaybetti. Dizide sürekli Rachel’a aşık olan barista Gunther karakterini canlandıran oyuncu, prostat kanserine yenik düştü.

1962 yılında Greenwood, Mississippi’de doğan James Michael Tyler, başlangıçta jeoloji bölümünü okumak için Clemson Üniversitesi’ne gitti. Ancak okulun tiyatro grubuna katıldığında, oyunculuk tutkusunu keşfetti ve Georgia Üniversitesi’nden Güzel Sanatlar Yüksek Lisansı alarak öğrenim hayatına devam etti.

James Michael Tyler özellikle Friends dizisindeki Gunther rolüyle tanınmaktadır. Oyuncu, ilk sezonun 2. bölümünden başlayarak uzun süreli sitcom’un yaklaşık 150 bölümünde yer aldı. Gunther, Jennifer Aniston’ın oynadığı Rachel karakterine ateşli ve platonik bir şekilde aşık olmasıyla tanınan Central Perk kafesinde baristaydı.

- Reklam -

The Hollywood Reporter’ın haberine göre James Michael Tyler, 24 Ekim 2021 Pazar günü sabahı vefat etti. 2015 yılında prostat kanseri teşhisi konulan aktör, geçen haziran ayında Today adlı programa katılmış; kanserin 4. aşamasında olduğunu ve kemiklerine yayıldığını duyurmuştu. Söz konusu duyuruyu da, gençleri bir an önce prostat sağlığına dikkat etmeye teşvik edebileceği umuduyla paylaştığını söylemişti.

Friends Oyuncuları, James Michael Tyler’ın Ölümü Sonrası Üzüntülerini Sosyal Medyada Paylaştılar

Friends Oyuncusu James Michael Tyler

Friends dizisine aslında küçük ve arka planda kalan önemsiz gibi gözüken bir rolle başlayan James Michael Tyler, karakterini ikonik hale getirdi. Gunther o kadar sevildi ki, oyuncu hayatının sonuna kadar Friends dünyasının yörüngesinde dönmeye devam etti. Hem PlayStation 2 oyunu The One with the Trivia’yı hem de DVD masa oyunu Scene It?’in anlatıcısı oldu. Hatta Matt Le Blanc’ın oynadığı televizyon dizisi Episodes’un bir bölümünde de yer aldı. Son olarak geçen aylarda HBO Max için hazırlanan Friends: The Reunion’da da yer aldı.

- Reklam -

Dizide birlikte rol aldığı başrol arkadaşları da, sosyal medya hesaplarından oyuncunun ölümünden dolayı duydukları üzüntüyü ve acıyı dile getirdiler. Rachel’ı canlandıran Jennifer Aniston, yaptığı paylaşımda “Friends sensiz bu şekilde olmazdı. Diziye ve hepimizin hayatına getirdiğin kahkahalar için teşekkür ederiz. #JamesMichaelTyler çok özleneceksin” dedi. Ross Geller’i canlandıran David Schwimmer ise “James, Friends’te böyle harika, unutulmaz bir rol oynadığın ve bu kadar büyük kalpli bir beyefendi olduğun ve ekran dışında da aynı olduğun için teşekkür ederim. Özleneceksin dostum.” cümlelerini paylaştı.

James Michael Tyler’ın yer aldığı diğer yapımları izlemiş miydiniz? Dizideki rolünü nasıl buluyordunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Castle Rock Entertainment - esaretin bedeli

Esaretin Bedeli’nin Yapımcısı Castle Rock Sinemaya Geri Dönüyor

Dune 2 - Part Two

Dune 2 Filmi için Yeşil Işık WarnerMedia CEO’sundan Geldi