in

Dune 2 Filmi için Yeşil Işık WarnerMedia CEO’sundan Geldi

Dune 2 filmi için yeşil ışık yandı. Sinemaseverler ile buluşan Çöl Gezegeni’nin devamı hakkında en net açıklama WarnerMedia CEO’sundan geldi.

Dune 2 - Part Two
- Reklam -
- Reklam -

Dune 2 filmi “çok büyük ihtimalle” çekilecek. Açıklama şu an için mümkün olabilecek en yetkili ağızdan geldi.

Frank Herbert’ün kült bilimkurgu kitabından uyarlanan Dune, Denis Villeneuve yönetmenliğinde geçen günlerde ülkemizde de vizyona girdi. Türün en önemli yapıtları arasında gösterilen Dune, daha önce daha önce 1984’te David Lynch tarafından perdeye taşınmıştı. Öncesinde ise 70’lerde Alejandro Jodorowsky bu kült kitabı perdeye taşımaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı (Sonrasında bu serüveni anlatan Jodorowsky’s Dune adlı bir belgesel de çekildi).

Neticede hem uyarlamasının güç olması hem de Lynch versiyonunun pek beğenilmemesi, Blade Runner 2049, Arrival ve Sicario ile kendini kanıtlayan Denis Villeneuve için zorlu bir meydan okuma olacaktı.

- Reklam -

Dune Yorumları

Dune: Çöl Gezegeni, Herbert’ün ünlü serisinin ilk kitabının yalnızca yarısını konu alıyor ve film de haliyle “devam edecek” tadında noktalanıyor. Ancak 165 milyon dolarlık bütçeye sahip olan yapımın devam filmleri için erken konuşmak her zaman risklidir. Özellikle Koronavirüs pandemisinin sinema sektörün soktuğu zor durum düşünüldüğünde, hesaplar çok daha ince bir şekilde hesaplanarak yapılıyor.

Hikâyenin yarım kalma ihtimali zaman zaman vurgulansa da, öncesinde serinin en az 3 filmden oluşabileceğine dair açıklamalar da gelmişti. Bununla birlikte olası ikinci filmin Zendaya’lı Chani karakterine odaklanacağının da söylendiğini hatırlatalım.

Dune 2 Büyük Bir Aksilik Yaşanmazsa İzleyici ile Buluşacak

İkinci filmin senaryosunun geliştirme aşamasında olduğu biliniyordu. Şimdi ise yetkili ağızlardan birisi, devam filmine adeta “yeşil ışık” yaktı. WarnerMedia’nın CEO’su Ann Sarnoff, sorulan bir soruya hayranları mutlu edecek bir üslupla yanıt verdi.

Ann Sarnoff, devam filmi hakkındaki soruya şu yanıtı verdi:

“Filmi izlerseniz nasıl bittiğini göreceksiniz. Sanırım sorunun yanıtını az çok tahmin edebiliyorsunuz.”

- Reklam -

Öte yandan film “Dune: Bölüm 1” başlığıyla açılıyor. Dolayısıyla Bölüm 2’nin geleceğine dair bir başka ipucu da burada yer almış oluyor.

Filmin yönetmeni Villeneuve de, hikâyeye devam etmeye istekli olduğunu ve 2022’de çekime hazır olacağını dile getirmişti.

Dune 2 zendaya chani

Film şimdiden dünya çapında 220 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti bile. Yapım ayrıca HBO Max üzerinden çevrim içi olarak da izlenebilecek.

İlk bölüm hakkındaki inceleme yazımızı BURADAN okuyabilirsiniz.

Siz serinin devam ihtimallerine dair ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Friends Oyuncusu James Michael Tyler

Friends Oyuncusu James Michael Tyler Yaşamını Yitirdi

Türk Arkeoloji Tarihi kültepe kazıları günlük

Türk Arkeoloji Tarihini Değiştirmesi Olası Günlüklerin Çevirisi Bekleniyor