in ,

Game of Thrones Dizisinden 8 Şaşırtıcı Hata

Game of Thrones dizisi son günlerde sette unutulan Starbucks kahvesiyle gündemde. Hazır hatalar söz konusu olmuşken biz de dizide şimdiye kadar gözden kaçmış bazı hataları derleyelim istedik.

jon snow game of thrones
- Reklam -
- Reklam -

Kuşkusuz Game of Thrones dizi dünyasının gelmiş geçmiş en yüksek bütçeli yapımlarından birisi. Bilgisayar temelli görüntülerinden setlerine kadar her sezonun arka planında çok büyük uğraş var… Son sezonlarda düşen kalitesi su götürmez bir gerçek ancak kabul etmemiz gerekir ki her sezonun hazırlıkları destansı bir mücadeleyle geçiyor.

Peki bu büyük yapımda akıl almaz hatalar olmuyor mu? Tabii ki oldu ve olmaya da devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere GoT dünyası sekizinci sezon dördüncü bölümdeki Starbucks bardağı ile çalkalanmıştı.

Ancak dizide bu yaşanan ilk defa olmadı. Hatalar önceden de çokça yapıldı… Gelin White Chocolate Mocha eşliğinde eski sezonlarda hata avcılığına çıkalım.

- Reklam -

Dikkat: Yazı spoiler içermektedir!

game of thrones hatalar2

Stannis’in Laptop Kablosu | Sezon 5 – Mother’s Mercy

Yiğit savaşçı Stannis Baratheon… Ölümüyle hepimiz karalar bağlamıştık. İşte o efsane sahne karşınızda. Aynı amanda sağ bacağının yanındaki laptop güç kablosu da öyle… Net olmasa bile dikkatli bakılınca görülüyor. Belki de Stannis gelecekten gelen bir zaman yolcusudur. Kim billir?

game of thrones hata 2

Kot Pantolon | Sezon 1 – Winter is Coming

Ah… O harika zamanlar! Efsanenin başlangıcı. Daha kış gelmemiş, her şey güllük gülistanlık. Her şey daha çok masum… Tabii bu uzun sürmeyecekti.

İçkiler içiliyor, gönüller eğlendiriliyor, mavi kot ve çizmelerle takılıyorlardı.

Winterfell’in yakınında belki de alışveriş merkezi vardır. Starbucks ve kot mağazası dizinin yaratıcı ekibinin çaktırmadan eklediği küçük göndermeler olabilir… Nasıl teori?

giphy

Jon Snow’un Efsanevi Kılıcı | Sezon 6 – Battle of the Bastards

Hepimiz kendisini usta kılıç kullanımı, cesareti ve insanları kendisine bağlamasıyla tanıyoruz. Karşısındaki Gece Kralı olsa dahi onun üstüne gitmeden çekinmeyecek bir kahraman kendisi.

Hatırlayacağınız üzere dizi tarihinin en ünlü olaylarından Piçlerin Savaşı’nda (Battle of the Bastards) çarpışmış ve psikopat Ramsay Bolton’un ordusuna plastik kılıçla çıkarak ne kadar özgüvenli olduğunu da göstermişti. Resmen onunla sana bu yeter diyerek alay etmişti(!)

Moat Katelyn | Sezon 2 – The Ghost of Harrenhal

Yedi krallığın talibi, ünlü Renly Baratheon’u nasıl unutabiliriz. Hele o ölüm sahnesini… Ama anlaşılan kendisinin evrene dair bilgisi pek yeterli değil.

Catelyn Stark ile oğlu Robb ile ittifak kurma konusunda konuşurken, Robb Stark’ın güneyde yer alan “Moat Katelyn”i (doğrusu Moat Cailin) alacağının sözünü vermesi sanırız bunun en net göstergesi. Dizinin yaratıcıları bunları bilmediği için ölmeyi hak ettiğini de vurgulamış olabilir tabii.

game of thrones hata 4

- Reklam -

Bu Yara Hareket Ediyor! | Sezon 7 – Beyond the Wall

Bu dizide acıklı çok şey yaşandı. Çok kez gözüm dolarak ayrıldık ekranların başından. Bazen “Hak ettiğini buldu!” dedik, bazense “Bu da mı yaşanacaktı?” diyerek yetti be George R.R. Martin diye isyan ettik.

İşte bunlardan biriyse Jon’un Gece Nöbeti’ndeki kardeşleri tarafından delik deşik edildiği bölümdü… Gözlerimize inanamıştık. Tekrar hayata döndüğünde de öyle.

Ancak başka şaşırdığımız bir nokta var ki o da çok ilginç: Yarasının zaman geçtikçe vücudunda hareket etmesi!

Tyrion | Sezon 2 – The Prince of Winterfell

Gösterdiği zekâsıyla birçok kişinin hayranlığını kazandı Tyrion Lannister. Kitap kurdu olması ve sivri dili dizinin en değerli karakterlerinden birisi yaptı onu.

Peki bu alaycı adamın bir diğer özelliğinin de sihirbazlık olduğunu biliyor muydunuz? Yukarıdaki videoda da göreceğiniz üzere, Cercei ile konuşurken ilk 30 saniyede peçeteyle yaptığı numara gözümüzden kaçmadı. Masaya attığı peçeteyi birden zırhında tekrar görüyoruz. Resmen algılarımızla oynamayı daha dizinin ilk sezonlarında başlamış.

giphy

Nymeria’nın Hançeri | Sezon 5 – Unbowed, Unbent, Unbroken

Cercei’yi tamamen psikopatlığa sokan darbelerden birisi de kızı Myrcella’nın ölümüydü.

Dorne’da Sand kardeşlerin silah kullanımında ne kadar usta olduğunu biliyoruz. Zaten Oberyn Martell gibi bir usta savaşçının kızlarından başka türlüsü de beklenemezdi. Hatta o kadar usta ki yukarıdaki sahnede de görebileceğiniz üzere kısacık bir zamanda sağ elindeki kamçı birden hançerle değişiyor!

game of thrones hata 6

Aman Jorah Dikkat! | Sezon 5 – The Dance of Dragons

Jorah ölene kadar sadık kalarak her şeyini Daenerys’e adadı. Onu sevdi ve hayatını onun için feda etti. Ölümcül “Greyscale” hastalığına yakalandığında bile tek derdi Dany’yi korumaktı! Öyle bir hastalık ki kimseye dokunamıyor, çünkü dokunursa bu feci hastalık karşısındakine bulaşıyordu.

Harpy’nin Oğulları’ndan platonik aşkı Ejderhaların Annesi Khaleesi’yi kurtaracağı zaman ona yardım eli uzattı. Ama yanlışlıkla hastalıklı elini. Yani yanlışlıkla sevdiceğini öldürecekti! Galiba sahnenin devamında, “Ay pardon diğer elimi uzatacaktım,” dedi.


Tabii ki yapımlarda çeşitli çekim hataları hep görülebilir. Bizler de sizin için ünlü dizideki bazı hataları böylece sıralamış olduk.

Elbette dizideki hataların yalnızca bu listedekilerle sınırlı olmadığını da eklememiz gerekli. Sizin fark ettiğiniz çekim hataları var mı? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Gizmodo


Game of Thrones 8. Sezon 4. Bölümdeki Buruk Veda Sahnesine Açıklama Geldi

Starbucks Westeros’ta! Game of Thrones Kadrajda Unutulan Bardakla Alay Konusu Oldu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kadinvsaglik kadinvsaglik dedi ki:

    Yazıyı okudum güzel bir yazı olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

doctor who türkler

Doctor Who’da Bahsi Geçen Türkler

IT Chapter 2

Pennywise Geri Dönüyor! “It: Chapter 2” İlk Fragmanıyla Bizlerle