in

Binlerce Kişi Good Omens Dizisinin İptali İçin Netflix’e Başvurdu

Bir Hristiyan topluluğu Amazon’un dizisi Good Omens’i satanizmle bağlantılı buldukları için iptal edilmesi adına Netflix’e başvurdu.

Good Omens
- Reklam -
- Reklam -

Başlığı okurken biraz kafanız karışmış olabilir. Ancak olay tam olarak da bu şekilde gerçekleşiyor. Amerika’daki bir Hristiyan grubu Terry Pratchett ve Neil Gaiman’in ünlü romanı Good Omens dizisinin TV adaptasyonunun satanizmi normalleştirdiği için iptal edilmesini istiyor. Ancak, yanlış yapımcıya sesleniyorlar.

Altı bölümden oluşan seri geçtiğimiz ay yayınlanmıştı. David Tennant’ın Crowley rolünü, Michael Sheen’in ise Aziraphale rolünü canlandırdığı ünlü dizi büyük bir ilgi kazanarak övgüler aldı. Pratchett’in ölmeden önce Gaiman’a son dileği bu kitabı ekranlara uyarlaması olmuştu. Gaiman da bu işin altından başarıyla kalktı diyebiliriz.

Sayıları 20 bini bulan Hristiyan grubu ise bundan pek de memnun değil. İmza kampanyası için yayınlanan bildiride Good Omens “satanizmi normalleştirmek için yapılan bir şey daha” olarak tanımlanıyor ve nihayetinde Netflix’in diziyi iptal etmesi isteniyor.

- Reklam -

Neil Gaiman da konu hakkında konuşmaktan çekinmedi elbette.
“Netflix’e #GoodOmens’in iptal edilmesi için yazacak olmalarına bayılıyorum. Bu her şeyi açıklıyor cidden. Çok harika… Gerçeği onlara söylemeyeceksiniz değil mi?”
Netflix de cevabını vererek işe noktayı koydu.

- Reklam -

“tamam söz veriyoruz bir daha yapmayacağız”

Görüldüğü üzere dünyanın her yerinde ne olursa olsun bu tür konularda şikayetçi olan topluluklar var. Peki ya sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı forumlarımızda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Neil Gaiman, Good Omens Uyarlamasını Terry Pratchett’ın Vasiyeti Olarak Görüyor

Kaynak: theguardian

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Bir şeytanla bir melek dalaşıyor,yine insanlara dert oluyor.Ne cahil ve yobaz bir zihniyet.Pornografi yok,cinsellik veya aşırı uçlu küfür ve tabirler yok ama bu obzürt hikaye bile din tüccarlarını telaşlandırmaya yetiyor:)

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Lucifer yayınlanırken neredeydiler ? :smiley: Şaka gibi bunun bir kurgu olduğundan bile haberleri yok. Yazık.

  3. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Başlığı okuyunca ilk sezonu çok beğenen hayranları ikinci sezonda batırmasınlar diye dizinin iptal edilmesini istiyorlar sanmıştım ama konu çok farklıymış. :joy:

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Hiç şaşırmadım… İzlerken demiştim kendi kendime zaten bu diziye nasıl olay çıkartmadılar. Kimisi gider Harry Potter kitabı yakar, kimisi diziye saldırır. Normal böyle şeyler. Dünyada türlü türlü insan var. Herkes aynı safta olamaz.

  5. Avatar for Tnuviel37 Tnuviel37 dedi ki:

    Bu yaşımda bir yaşıma daha girdim sağolsunlar. İptal isteğinin sebebine bakınca bir çok dizi iptal edilmeli o zaman. Adı üstünde dizi zaten. Ayrıca kitabına da bu kadar tepki koymuşlar mıydı acaba. Gerçi okuyan kişiler bunlarla uğraşmaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Üç Cisim Problemi Dizisi

Ödüllü Bilimkurgu “Üç Cisim Problemi” Diziye Uyarlanıyor

Behzat Ç.

Behzat Ç.’den Yeni Kareler Geldi ve Kadroya Yeni Bir İsim Daha Katıldı