in ,

Yıllar İçinde Fenomene Dönen “Hugo ve Tolga Abi Programında Küfür Edildi mi?” Sorusuna En Net Cevap Geldi

Hugo ve Tolga Abi programında küfür edilip edilmediği yıllardır tartışma konusu. YouTuber Burak Güngör, yayınladığı bir video ile bu olayın gerçekten yaşandığını öne sürdü.

Hugo ve Tolga Abi Kufur Olayi
- Reklam -
- Reklam -

“Hugo ve Tolga Abi programında küfür edildi mi?” Türk televizyon tarihine damga vuran bu olayı kanıtlayacak görüntüler hâlâ ortalıkta yok. Ancak yayınlanan yeni bir YouTube videosu; olayın birinci ağızdan şahidinin yaşadıklarını ortaya koyuyor.

Danimarka yapımı Hugo programı, televizyon programcısı Tolga Gariboğlu tarafından 1990’lı yılların başında Türk televizyonlarına uyarlanmıştı. 1993-1996 yılları arasında şimdilerde kapalı olan Kanal 6’da yayınlanan program; geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmıştı. Sonrasında farklı kanallarda da sürdürülen program 2000’li yıllarda noktalanmıştı.

Programın hâlâ konuşulmasına sebep olan “küfür olayı”nın ise 1995 yılında yaşandığı öne sürülüyor. İddialara göre programa katılan bir çocuk, Hugo’yu kontrol etmede başarısız olunca hem Hugo’ya hem de Tolga Garipoğlu’na küfretmişti. Herhangi bir kaydı bulunmayan bu olay, yıllar içinde bir fenomene dönüştü. Zaman zaman Mandela Etkisi’yle açıklanmaya çalışılan olaya dair Garioğlu’nun tek açıklaması ise yaşananları reddetmek oldu. Öyle ki ünlü programcı verdiği bir demeçte, “Bu olayı kanıtlayabilene araba alacağını” bile öne sürdü.

- Reklam -

Hugo ve Tolga Abi Küfür Olayı Gerçek mi?

Hugo ve Tolga Abi Programının Kameramanı İddiaları Onaylıyor

YouTuber Burak Güngör’ün 6 Nisan 2023 tarihinde kanalında yer verdiği “Hugo ve Tolga Abi Küfür Olayını Çözdüm! (O Kişiyle Konuştum)” başlıklı videoda Güngör, programın kameramanlarından birisiyle kısa bir sohbet gerçekleştiriyor.

O dönemde Kanal 6’da çalıştığını kaydeden Osman isimli kameraman, programda Alper ya da Alperen isimli bir çocuğun Diyarbakır’dan bağlandığını ve oyunda başarısız olduktan sonra küfür ettiğini doğruladı.

Hugo ve Tolga Abi Küfür Edildi mi?

Programın kameramanı Osman, o anları şu şekilde aktardı:

“Çocuğun ismini çok emin değilim Alper olabilir, Alperen olabilir. Çocukla bir iki konuştuk tanıştık. Diyarbakır’dan falan önce çok şeker her şeyi.

- Reklam -

“Hazırsan başlayalım mı Alperciğim? dedik, başladı. Çocuk ya tuşa yanlış basıyor ya da tuş basmıyor bilmiyorum. Bir aksilik var yani. Hugo bir sendeledi yoldan çıktı.

“Hugo’nun ’a***a k***m,’ dedi. Biz bir anlamadık falan. Reji falan karıştı. Reklam hazırlayın şeyine geçtiler. ’Ama,’ dedi, ’Alperciğim ya olabilir dedi bunlar.’ ’Senin de a***a k***m,’ dedi.”

Kameraman Osman, Tolga Garipoğlu’nun olayı neden inkâr ettiğini bilmediğini ifade ederken programın kaydına ulaşılamamasını da Kanal 6’nın batmasına bağladı.

YouTube video

(Programı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Siz Hugo ve Tolga Abi programındaki küfür olayı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Burak Güngör, Malumatfuruş

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Küfür olayını bilmiyorum ama güzel programdı. Ben en çok böcek savaşlarını severdim. Hugo Shila cadısından az çekmedi yalnız. Hep çocukları ailesi için uğraştı.

  2. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Çocukluğumun eğlence kaynağı :slight_smile: Devekuşlu oyunu vardı onu çok severdim.

  3. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Gerçek, bizzat izlemiştim. :smile:

  4. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Tolga’nın bir bölümde “Fernando sen striptiz yapar mısın?” demesine (alkollü mü geldi sete, bilmiyorum) şahit olmuş birisi olarak şaşırmadığım bir olay.

  5. Avatar for Walter_Mitty Walter_Mitty dedi ki:

    Matrak Futbol’u unutmayalım :wink:

    image

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Swamp Thing Filmi Senarist

James Mangold, “Swamp Thing” Film Uyarlamasının Senaryosunu Kaleme Alacak

Barbie Ferreira - Euphoria Ayrılık Nedeni

Barbie Ferreira, HBO Yapımı “Euphoria” Dizisinden Neden Ayrıldığını Açıkladı