in

James Mangold, “Swamp Thing” Film Uyarlamasının Senaryosunu Kaleme Alacak

Swamp Thing filmi senaristine kavuştu. James Mangold, DC’nin sevilen çizgi romanını beyaz perdeye uyarlayacak.

Swamp Thing Filmi Senarist
- Reklam -
- Reklam -

Swamp Thing film uyarlamasını Logan ve Ford vs. Ferrari’nin yönetmeni James Mangold yazacak. DC çizgi romanı beyaz perdeye geliyor.

DC evreni Peter Safran ve James Gunn’ın yönetiminde yeni bir yöne doğru ilerlerken, çizgi romanları ile sektörde büyük değişiklikler yaratan Swamp Thing karakteri de beyaz perdede kendisine yer bulacak. Filmin yazarlığının ise başarılı yönetmen James Mangold tarafından üstlenilecğei açıklandı.

Star Wars Celebration etkinliğine katılan Mangold geçen gün yapılan açıklamada evreni 25.000 yıl öncesine götürecek Star Wars: Dawn of the Jedi filmini yöneteceği söylenmişti. Gücün doğuşu ve Jedi’ların gücü nasıl kullanmaya başladığını anlatacak yapımın seriye farklı bir bakış açısı getireceği tahmin ediliyor.

- Reklam -

Swamp Thing Senaristi James Mangold

Etkinlik bünyesinde Collider’a konuşan Mangold, Swamp Thing filmi hakkındaki söylentilerini de doğruladı. Star Wars projesinden önce Swamp Thing yapımına başlayıp başlamayacağına dair bilgi veren yönetmen iki projeyi birlikte götüreceğini açıkladı:

“Gerçek şu ki ikisini de birlikte yazıyorum. Hangisinin daha önce çiçek açacağını kim bilebilir ki? İşte böyle, Swamp Thing’i yazıyorum. Söylenti değil, gerçekler.”

James Mangold İmzalı “Swamp Thing” Filmi Karakterin Doğaüstü Korku Ögelerini İşleyecek

Safran ve Gunn’ın DC’nin gelecek film takvimini açıkladığı listede kendisine yer bulan Swamp Thing filmi DC evreni içinde farklı bir ton yakalamayı hedefliyor. Başarılı bir bilim insanı olan Alec Holland’ın trajik ölümü ve sonrasında bataklıktan yükselen bilincin doğaüstü korku ögeleriyle mücadelesi beyaz perdeye taşınacak. Dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip kahramanın macerasının oldukça karanlık bir tarzda ele alınacağı düşünülüyor.

- Reklam -

Swamp Thing Film Senarist

James Mangold’un yazarlığını üstleneceği bu yapım, sevilen karakterin ilk perde yolculuğu değil. 1989 yılında Jim Wynorski yönetmenliğinde DC’nin yeşil yaratığı The Return of the Swamp Thing ismiyle sinemada yer almıştı. Kahramanın son dönemde ekran karşısına çıkması 2019 yılında kendi ismini taşıyan televizyon dizisiyle oldu. Ancak Gary Dauberman ve Mark Verheiden’in uyarladığı seri yazarlar ve yapımcı şirketin yaratıcı farklılıkları gerekçe gösterilerek ilk haftasında iptal edilmişti.

Çizgi roman hakkında hazırladığımız inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Siz James Mangold’un yazarlığında geliştirilecek yeni DC uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Heyecan ile bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Acolyte Dizisi Tarih Star Wars

Carrie-Anne Moss’lı Star Wars Dizisi “The Acolyte” 2024’te Yayınlanacak

Hugo ve Tolga Abi Kufur Olayi

Yıllar İçinde Fenomene Dönen “Hugo ve Tolga Abi Programında Küfür Edildi mi?” Sorusuna En Net Cevap Geldi