in

Jedi’ların Doğuşunu Konu Alan “Star Wars” Filmi “Dawn of the Jedi” Geliyor

Star Wars: Dawn of the Jedi filmi geliyor. Yeni Yıldız Savaşları macerasının yönetmenliği ise James Mangold’a emanet edildi.

Star Wars: Dawn of the Jedi Film
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars: Dawn of the Jedi filmi resmi olarak duyuruldu. Uzun süre sonra beyaz perdeye dönecek yeni Yıldız Savaşları yapımının yönetmenliğini Logan ve Ford v Ferrari’ye imza atan James Mangold üstleniyor.

2019 yılında vizyona giren The Rise of Skywalker filminden sonra beyaz perdeye ara veren Star Wars bir süredir dijital platformlar üzerinden izleyicisi ile buluşuyor. Disney+’ta yayınlanan The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi ve Andor gibi diziler evren farklı açılardan oldukça genişlemişti. Hayranların büyük merakla beklediği bir diğer Yıldız Savaşları dizisi Ahsoka’dan ilk fragman ise bugün yayınlandı.

Star Wars Celebration 2023 bünyesinde yapılan açıklama ise sinema filmlerinin yeniden yolda olduğunu resmi olarak doğruladı. Star Wars: Dawn of the Jedi ismiyle vizyona girecek film, Skywalker serüveninden çok daha öncesini konu alacak. Son olarak Indiana Jones 5 filmine imza atan James Mangold’un yönetmenlik koltuğuna geçeceği yapım hakkında bilinen detaylar ise sınırlı.

- Reklam -

Star Wars: Dawn of the Jedi Lucasfilm

Star Wars: Dawn of the Jedi 25.000 Yıl Öncesini Anlatacak

J.J. Abrams’ın uzun bir süre sonrasında “uyandırdığı” Star Wars serisi genel anlamda pozitif eleştiriler alsa da Rian Johnson’ın devam filmi The Last Jedi ve The Rise of Skywalker beklenen ilgiyi görmemişti. İzleyicilerin genel anlamda eleştirisi ilk filmlerin nostaljisine çok bel bağladığı ve yaratıcı bir hikâye ortaya koyamaması olmuştu.

Açıklanan Dawn of the Jedi filminin Skywalker efsanesinin kalıplarından çıkıp farklı bir hikâye ile Güç ve evrenin kökenlerine dair bilinmeyen yeni konulara değineceği tahmin ediliyor. Sinema filmlerinden yaklaşık 25.000 yıl öncesinde geçecek yapım epik bir sinematik deneyim vadediyor. Yönetmen Mangold filme dair şunları aktarıyor:

“Kathleen Kennedy ile ilk konuşmaya başladığımda nasıl bir Star Wars filmi yapmak istediğime dair düşünmeye başladım. Tıpkı Ten Commandments gibi biblical epic tarzında, Güç’ün şafağına dair bir şeyler yapmak istediğime karar verdim. Güç nereden geldi, nasıl keşfedildi, onu kullanmasını nasıl öğrendik gibi konuları işlemek istedim.”

- Reklam -

Star Wars: Dawn of the Jedi

Star Wars: Dawn of the Jedi filmi ile ilgili James Mangold’un yönetmenliği dışında başka bir detay paylaşılmadı. Bununla birlikte Lucasfilm net bir çıkış tarihi göstermezken yapımın 2025 yılının aralık ayında vizyona girmesi bekleniyor.

Diğer taraftan Yıldız Savaşları evreninde geçen bir diğer yapım ise Dave Filoni imzalı The Mandalorian olacağı da duyuruldu.

Siz Star Wars: Dawn of the Jedi filmi için heyecanlı mısınız? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Keanu Reeves’i Star Wars evrenine ne zaman dahil edecekler acaba. Efsane bir jedi olur. John Wick tadında sithleri doğrasa. (Aslında hep Darth Revan’ı oynamasını istemişimdir ama kısmet)

    Mangold, SW evreni için doğru isim mi onu da göreceğiz.

  2. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Şimdi eski çizgiromanlardaki gibi olmayacağı için hiç yükselmedim. Hatta biraz üzüldüm. Yani eski çizgiroman hikayeleri kadar hiç birini yakalayamadılar.

    @Blackheart bende revan döneminin anlatılmasını isterdim. Ama berbat edecekleri için aslında istemiyorumda.

    Son dönemde aktarılan tüm hikayeler sinemada berbat.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Evet, son üçleme çok kötüydü. Yanlış ellere teslim edilmiş, evrene hiçbir katkısı olmayan yapımlardı. Özellikle son iki film.

    Dave Filoni ekibi iyi iş çıkarıyor. Umarım bir gün Keanu Reeves’li Revan çekerler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Daisy Ridley, Yeni Star Wars Filmine Katıldı

Daisy Ridley, “Rise of Skywalker”dan 15 Yıl Sonra Geçecek Yeni Star Wars Filmiyle Rey Rolüne Geri Dönüyor

Yılanlar Takla Atabiliyor (İlk Defa Görüntülendi)

Yılanların Takla Atabildiği Keşfedildi: Yeni Araştırma Yılanlardaki Bu Davranışı İlk Defa Belgeliyor