in

Carrie-Anne Moss’lı Star Wars Dizisi “The Acolyte” 2024’te Yayınlanacak

The Acolyte dizisi için yayın tarihi ortaya çıktı. Disney Plus’ta yayınlanacak yeni Star Wars yapımı, kadrosuyla da dikkat çekiyor.

The Acolyte Dizisi Tarih Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

The Acolyte dizisi ufukta göründü. Lucasfilm imzalı Disney Plus yapımı, Star Wars evrenini genişletmeye devam ediyor.

Star Wars Celebrations etkinliği hayranlarını heyecanlandıracak haberlerle geldi. Logan filminin yönetmeni James Mangold’un yönetmenliğini yapacağı ve Jedi’ların doğuşunu konu alan Dawn of the Jedi yapımı resmi olarak duyuruldu. Yıldız Savaşları evreninin sevilen yazar, yönetmen ve yapımcıl Dave Filoni’nin yöneteceği The Mandalorian filmi de yapılan duyurular arasında yerini aldı. Daisy Ridley’in Rey rolüne geri döneceği yeni bir Star Wars filmi de gelen haberler arasındaydı.

Etkinlik bünyesinde hayranları heyecanlandıran bir diğer haber ise The Acolyte dizisi cephesinden geldi.

- Reklam -

Etkinliğe özel olarak The Acolyte’a dair ilk bakış videosu paylaşıldı. Özellikle sadece katılımcılar için yapılan bu gösterim, şimdiye kadar gizli tutulan dizinin konusuna dair ipuçları veriyor.

The Acolyte Dizisi Tarihi

Çekimlerine devam edilen yapımdan paylaşılan video kısa süre önce dizinin kadrosuna katılan Carrie-Anne Moss’ın Amandla Stenberg ile olan mücadelesi ile açılıyor. Moss’ın yakın zaman önce Trinity rolünü yeniden canlandırdığı The Matrix filmlerindekine benzer bir koreografide dövüştükten sonra gücü kullanan oyuncunun altın bir ışın kılıcını aktifleştirdiği görülüyor. Bunun ardından bir grup Jedi’ın da ışın kılıçlarını aktifleştirmesi dikkat çekiyor.

“Bu güç ve onu kimin kullanmasına izin olduğu ile ilgili” yazısından sonra ise dizinin 2024 yılında izleyicilerle buluşacağı aktarılıyor.

“The Acolyte” Dizisi Star Wars Evreninin Karanlık Kısımlarına Odaklanacak

Paylaşılan video sonrasında da hayranların akıllarında soru işareti kalsa da Carrie-Anne Moss’ın dizide önemli bir yer tutacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Star Wars evreninde “acolyte” kelimesinin Sith’lerin askeri birlikleri için kullanılan genel tabiri olduğu düşünülürse Moss’ın karakterinin mücadelesi daha anlamlı hâle geliyor.

Serinin yaratıcısı Leslye Headland geçen aylarda yaptığı açıklamasında dizinin gizem-gerilim türünde olduğunu söylemiş ve evrenin karanlık kısımlarına odaklanacaklarını aktarmıştı.

- Reklam -

Dizinin kadrosunda yer alan Dafne Keen ise spin-off yapımın anlatı yönünde izleyicilere yeni bir tarz sunacağını söylemişti.

“İlk üçlemenin yaklaşık 100 yıl öncesinde geçen bir yapım olacak. Sith’lerin Jedi’ların arasına nasıl sızdığının öyküsünü anlatacak ve bunu Sith’lerin gözüyle sunacak. Bu daha önce yapılmamış bir şey.”

The Acolyte Dizisi Star Wars

Dizinin oyuncu kadrosunda Carrie-Anne Moss’a Squid Game yıldızı Lee Jung-Jae eşlik edecek. Aynı zamanda Amandla Steinberg, Dafne Keen, Dean-Charles Chapman ve Jodie Turner-Smith de ekipte yer lan isimler arasında.

The Acolyte 2024 yılında yayına girmesi beklenirken net tarih henüz paylaşılmadı.

Siz The Acolyte dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da fikirlerinizi paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yılanlar Takla Atabiliyor (İlk Defa Görüntülendi)

Yılanların Takla Atabildiği Keşfedildi: Yeni Araştırma Yılanlardaki Bu Davranışı İlk Defa Belgeliyor

Swamp Thing Filmi Senarist

James Mangold, “Swamp Thing” Film Uyarlamasının Senaryosunu Kaleme Alacak