in

İstanbul Hatırası Dizi Oluyor: Ahmet Ümit’in Polisiye Romanı Ekrana Uyarlanıyor

İstanbul Hatırası dizi oluyor. Ahmet Ümit’in sevilen polisiye romanı ekrana uyarlanıyor. Başkomser Nevzat geri dönüyor!

İstanbul Hatırası Dizi - Ahmet Ümit
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye’de polisiye edebiyat denince çağdaş yazarlar arasında akla ilk gelen isimlerden birisi olan Ahmet Ümit, popüler romanlarından birisiyle ekrana geliyor. Yazarın İstanbul Hatırası adlı eseri OGM Pictures tarafından diziye adapte edilecek.

Karanlıkta Koşanlar, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Sis ve Gece gibi romanları daha önce de televizyona taşınan yazarın birçok kitabı, NTV Radyo’da radyo tiyatrosu formatına da uyarlanmıştı.

Yazarın ilk olarak 2010 yılında Everest Yayınları etiketiyle yayımlanan tarihi polisiye romanı İstanbul Hatırası, bir Başkomser Nevzat macerası olarak karşımıza çıkıyor. Başkomser Nevzat, Ahmet Ümit’in eserlerinde sıklıkla kullandığı bir karakter. Kendisini daha önce sırasıyla Agatha’nın Anahtarı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Kavim, Beyoğlu’nun En Güzel Abisi, Kırlangıç Çiçeği ve Aşkımız Eski Bir Roman eserlerinde görmüştük. İstanbul Hatırası ise bu sıralamada Başkomser Nevzat’ı içeren dördüncü kitap. Eser, yine de seriden bağımsız olarak okunabiliyor.

- Reklam -

Ahmet Ümit İmzalı İstanbul Hatırası Dizisi Dijital Ortamda Yayınlanacak

Yapımcılığını OGM Pictures’ın üstleneceği dizi, dijital bir platform için hazırlanacak. Ancak şimdilik bunun hangi kanal olacağı belirtilmiş değil. Netflix, Blutv ve hatta Acun Ilıcalı’nın yeni platformu Exxen adaylardan bazıları. Yarışta önce çıkan kanal ise Netflix olacak gibi görünüyor.

Romanı ekrana uyarlayacak isim ise Ozan Emre Yurdakul olacak. Yurdakul’u Güz Yangını, Köprü, Firar, Kalbim Ege’de Kaldı, Dayan Yüreğim, Bir Deli Rüzgâr ve Arka Sokaklar gibi yerli televizyon yapımlarından hatırlıyoruz.

İstanbul Hatırası Dizi - Ahmet Ümit

Dizide Başkomser Nevzat karakterini kimin canlandıracağı ise henüz belli değil. Bu kurgusal karakter, daha önce Karanlıkta Koşanlar’da Uğur Yücel, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir’de Çetin Tekindor tarafından canlandırılmıştı.

- Reklam -

Tarihi bir polisiye roman olan eser, İstanbul’un hem yakın hem de uzak geçmişini ele alıyor. Peşi sıra işlenen cinayetlerin birbirine bağlı öykülerle aydınlatılmaya çalışıldığı kitapta İstanbul’un binlerce yıllık tarihine de odaklanılıyor.

İstanbul Hatırası dizisinin 2021 yılında ekranlara gelmesi bekleniyor.

Yazarın güncel kitapları şu sıralar Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Peki siz bu uyarlama haberini nasıl karşıladınız? Ahmet Ümit’in eserlerini takip ediyor musunuz? Sizce hangi platform böyle bir uyarlama için en uygunu olur? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Ranini

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Geçen yıl Netflix de dizi olacağı haberleri çıkınca Ahmet Ümit’in Çetin Tekindor veya Uğur Yücel’in Nevzat’ı canlandırmasını istediği yazılmıştı. Çetin Tekindor fiziksel olarak da Nevzat karakterine daha uygun gibi geliyor bana. Ali komiser karakterini de Kenan İmirzaloğlu oynamalı bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Seçkide 135. Sayı: "Zombi Öyküleri"

Seçkide 135. Sayı: “Zombi Öyküleri”

TRT 2 Aralık Filmleri

TRT 2 Aralık Filmleri: Her Akşam Ödüllü ve Farklı Yapımlar