in ,

Looney Tunes Yeni Bölümlerinde Silah Olmayacak

Yeni Looney Tunes bölümlerinde silah kullanılmayacak. HBO Max’te yayınlanan serinin başındaki isim Peter Browngardt yeni açıklamalarda bulundu.

Looney Tunes Yeni Bölümleri Silah
- Reklam -
- Reklam -

HBO Max’te yayınlanan yeni Looney Tunes animasyon dizisi ateşli silah içermeyecek. Warner Bros. özellikle Amerika’da yükselen ırkçılık karşıtı protestolardan da etkilenerek çizgi filmlerde silah kullanımından vazgeçti. Çizgi filmin yapımcısı Peter Browngardt da yaptığı bir röportajda bunu doğruladı.

İlk fragmanı geçen aylarda yayınlanan Looney Tunes, HBO Max ile geri dönüyor oluşuyla birçok izleyiciyi mutlu etmişti. Yeniden başlatılan Looney Tunes serisi; Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig, Elmer Fudd ve Yosemite Sam dahil tüm klasik karakterleri tekrar geri getiriyor. Üstelik herhangi bir şekilde yeniden yorumlanmayacak ve klasik bir görünüme sahip olacak.

Yine aynı klasik seride olduğu gibi genellikle ikili çatışmalara odaklanacak seride bilindiği üzere silah kullanımı da mecvuttu. Örneğin Elmer Fudd, sık sıkı Bugs Bunny’yi avlarken ortaya çıkıyor. Klasik çizgi filmlerde Fudd, gerçek bir avcının yaptığı gibi Bugs Bunny’yi avlamak için bir popmalı tüfek kullanırdı. Ancak artık HBO Max için hazırlanan yeni bölümlerde böyle olmayacak.

- Reklam -

Looney Tunes Yeni Bölümleri Silah

Yeniden başlatılan Looney Tunes’da Elmer Fudd, ateşli silah yerine tırpan kullanarak karşımıza çıkacak. The New York Times’ın yeni dizinin baş yapımcısı Peter Browngardt ile yaptığı röportajda kendisi de bunun kasıtlı bir seçim olduğunu doğruladı.

Looney Tunes Mevcut Hassasiyetlere Karşı Bir Yapım

Browngard, dinamit dahil olmak üzere karikatürümsü olarak klasik çizgi film şiddet sahnelerinin orijinal seride olduğu gibi yeni yapımda da yer alacağını ancak ateşli silahlar adına bir sınır çizildiğini belirtti.
“Silah kullanmayacağız ama çizgi filmde olabilecek şiddeti sunabiliriz. TNT ve Acme işleri gibi. Sonuçta tüm bunlar bir nevi serinin ruhunu yansıtıyor.”
Baş yapımcının yaptığı bu açıklamayla birlikte aslında Fudd’dan daha ünlü olan bir başka karakterin, Yosemite Sam’in o meşhur kovboy tabancalarını da kullanamayacağı anlamına geliyor.

Yosemite Sam Looney Tunes Yeni Bölümleri Silah

- Reklam -

Bununla birlikte aynı röportajda hikâye editörü olarak işe alınan karikatürist Johnny Ryan, dizinin hâlâ mevcut hassasiyetlere karşı olduğunu kabul ediyor. Daha çok yetişkin çizgi romanlarıyla tanınan Ryan, herkesin geçinmesi gereken bir “zorbalık” çağında yaşarken, Looney Tunes doğal olarak buna karşı çıkıyor ve seriyi antitez olarak adlandırıyor. Çatışmada iki karakter bazen oldukça şiddetli tavırlar sergileyebiliyor.

Alışılageldik karakterlerin silahsız halleri konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce alınan bu karar doğru mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da yazabilirsiniz.


* Rick and Morty 5. Sezon Koronavirüs Nedeniyle Gecikebilir

Kaynak: New York Times

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hikâyenin Sonu - Lydia Davis

Hikâyenin Sonu: Lydia Davis’in İlk Romanı Türkçede

The Last of Us Dizi Chernobyl

The Last of Us Dizisi Pilot Bölümü Chernobyl Yönetmenine Emanet