in

Stanley Kubrick İmzalı Proje Yıllar Sonra Mini Dizi Oluyor

Yıllar sonra bir Stanley Kubrick hikâyesini ekranda görmeye hazır mısınız? ABD’nin en büyük banka soygunlarından birisini gerçekleştiren Papaz Wilson’ın hayat hikâyesi mini dizi oluyor!

Stanley Kubrick
- Reklam -
- Reklam -

Stanley Kubrick. Dünya sinemasını şekillendiren dâhi yönetmenlerden birisi. Birçok kült filmin altında imzası bulunan Kubrick’in kaleme aldığı ancak hiç çekme fırsatı bulamadığı bir senaryo, mini dizi oluyor!

Banka soyguncusu Kanadalı papaz Herbert Emerson Wilson’ın hayat hikâyesinden ilham alan ve “God Fearing Man” adını taşıyan hikâye, aslında uzun yıllardır çekilmesi için çeşitli kapıları zorlamıştı. 2012 yılında Kubrick’in senaryosunun dizi uyarlaması için düğmeye basılmış, 2014 ise başrol için Dexter dizisinin sevilen ismi Michael C. Hall adı geçmişti. Ancak o tarihten beri yapımdan hiç haber alamadık.

5 yıl süren sessizliğin ardından yeni bir adım atılıyor. “God Fearing Man” bizlere gerçek bir olaydan uyarlanan çarpıcı bir hikâye sunuyor. Kanadalı rahip Herbert Emerson Wilson’ın hayatına odaklanacak yapım, Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok ses getiren banka soygununu gözler önüne serecek.

- Reklam -

Dizi, Kubrick’in klasik filmlerinden “Full Metal Jacket”in de yapımcılığını üstlenen Philip Hobbs’a emanet. Projeyi geliştirecek olan yapım şirketi ise Media Musketeers olarak duyuruldu.

Elbette henüz ilk adımlarının atıldığı projenin, bu defa hayata geçeceğine dair inancımız tam. Özellikle Hobbs ismi bizlere güven veriyor. Yıllar sonra bir Stanley Kubrick hikâyesini televizyonda izleyebilecek olmak ise işin en güzel yanı.

- Reklam -

Lolita, 2001: A Space Odyssey, The Shining, Full Metal Jacket ve Eyes Wide Shut gibi filmlerle sinema tarihine unutulmaz eserler bırakan Kubrick’in, pek çok yarım kalmış senaryosunun olduğu biliniyor. “God Fearing Man” bunlardan en öne çıkanıydı. Usta yönetmenin Napolyon Bonapart’ın hayatını anlatan bir başka projesi ve Pinokyo gibi çekmek istediği pek çok yapım vardı.

Kim bilir, belki ilerleyen günlerde diğer Kubrick projelerinden de haberler gelmeye başlar.

Siz ne dersiniz?
Kaynak: The Playlist

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    İlk bakışta çok heyecanlandım ama Kubrick’in adı çok ağır. Umarım altında ezilmezler. Gerçi kubrick yazdıysa kamera açısından oyuncuların konumuna kadar milimetrik hesaplarla yazmıştır ama beklentiyi düşük tutmak lazım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

taht oyunlari resimli ust1

Taht Oyunları, Resimli Özel Baskısıyla Raflarda

Lothlorien liste

Kendinizi Lothlorien Ormanı’nda Hissedeceğiniz Dünyanın En Mutlu 10 Ülkesi