in

Disney’in Fantastik Dizi Uyarlaması “The Spiderwick Chronicles”ta Başroller Belli Oldu

The Spiderwick Chronicles dizisi için oyuncu kadrosu netleşmeye başladı. Disney Plus, ünlü fantastik roman serisini ekrana taşımaya hazırlanıyor.

The Spiderwick Chronicles dizisi oyuncu kadrosu
- Reklam -
- Reklam -

The Spiderwick Chronicles oyuncu kadrosu hakkında ilk detaylar belli olmaya başladı. Holy Black ve Tony DiTerlizzi ikilisi tarafından kaleme alınan fantastik roman serisi, Disney Plus ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

Lyon Daniels (We Can Be Heroes) ve Noah Cottrell (Gordita Chronicles), Disney Plus’ın The Spiderwick Chronicles dizisinde ikiz kardeşler Jared ve Simon karakterlerini canlandıracak. Dizinin kötü karakteri ise Christian Slater (Very Bad Things) tarafından canlandırılacak.

Amerikalı yazarlar Holy Black ve Tony DiTerlizzi tarafından yaratılan The Spiderwick Chronicles (Spiderwick Günceleri), ilk olarak 2003 yılında yayımlanmaya başlamıştı. Toplamda 5 ana kitap (Esrarengiz Köşk, Büyülü Taş, Lucinda’nın Sırrı, Gecenin Karanlığında, Yutanhoyrat’ın Gazabı) ve ardıl hikâye olarak 3 romandan Nixie’nin Şarkısı, Devleşen Sorunlar, Ejderha Kral) oluşan seri, Türkçeye Doğan Egmont Yayınları tarafından kazandırılmıştı.

- Reklam -

Daha önce 2008 yılında Mark Waters imzasıyla beyaz perdeye de uyarlanan The Spiderwick Chronicles’ın devam maceraları için yeşil ışık yanmamıştı. Filmin kadrosunda Freddie Highmore, Sarah Bolger, David Strathairn ve Mary-Louise Parker gibi isimler yer almıştı.

The Spiderwick Chronicles Dizisi için Oyuncu Seçimleri Başladı

Şehirden taşradaki bir köşke taşınan Grace Ailesi’nin, periler dünyasına açılan maceralarını konu alan kitap serisi dünya çapında milyonlarca okura ulaşmıştı.

İlk olarak 2021’deki Disney+ Günü’nde duyurulan Spiderwick Günceleri dizisi için hareketlilik uzun bir bekleyişin ardından başlamış durumda.

Paramount Television Studios ve 20th Television tarafından üretilen dizi, fantastik macera ile yetişkinliğe geçiş hikâyesi olarak tanımlanıyor.

The Spiderwick Chronicles oyuncu kadrosu

Yapımın ilk iki bölümünü She-Hulk’ın da yönetmenliğini yapan Kat Coiro yönetecek. Locke & Key’den Aron Eli Coleite dizinin yürütücülüğünü üstlenirken yaratıcı koltuğunda Kathleen Shugrue oturuyor.

- Reklam -

Serinin roman serisinin yazarları Holly Black ve Tony DiTerlizzi ile birlikte yapımcı koltuğunda Kat Coiro, Ellen Goldsmith-Vein, Jeremy Bell, D.J. Goldberg ve Julie Kane-Ritsch yer alıyor.

Dizide Simon karakterini canlandıracak Noah Cottrell daha önce Skyscraper, The Chosen ve Punky Brewster gibi yapımlarda rol almıştı. Jared’a hayat verecek Lyon Daniels ise Patriot ve We Can Be Heroes’ta boy göstermişti.

The Spiderwick Chronicles oyuncu Christian Slater

Dizinin ana kötüsü Mulgarath (Yutan Hoyrat) karakteri ise True Romance, Broken Arrow ve Robin Hood: Prince of Thieves ile tanınan Christian Slater’a emanet.

Henüz ön yapım aşamasında olan dizinin ne zaman izleyicilerle buluşacağı ise şu an için bilinmiyor.

The Spiderwick Chronicles dizisi için sizin beklentileriniz neler? Başrol tercihlerini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Slumberland fragmanı

Netflix’in Jason Momoa’lı Fantastik Filmi “Slumberland”den İlk Fragman

Karanlığın Şahidesi - Mehmet Berk Yaltırık

Mehmet Berk Yaltırık’tan 1800’lü Yılların İstanbul’unda Geçen Yeni Bir Korku Romanı: “Karanlığın Şahidesi”