in

Yeni Harry Potter Dizisi Geliyor: Rowling’e Tepki Olarak Kadro LGBT Bireylerden ve Azınlıklardan Oluşacak

Yeni Harry Potter dizisi çalışmaları başladı. Amerikalı yapımcılar, J.K. Rowling’e tepki olarak LGBT bireylerin başrolde olduğu yeni bir seri hazırlığındalar.

Yeni Harry Potter Dizisi Geliyor: Başrolde LGBT Bireyler Yer Alacak
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Harry Potter dizisi geliyor. J.K. Rowling’in trans bireyler hakkında yaptığı açıklamalara tepkiler devam ederken, Amerikalı yapımcılar, karakterlerin LGBT+ bireylerden ve azınlıklardan oluşacağı yeni bir dizi süreci hazırlığındalar.

J.K. Rowling, kaleme aldığı Harry Potter serisi ile dünyanın en çok kazanan yazarlarının başında geliyor. 7 kitaplık serisiyle dünya üzerinde en çok satan kitap serilerinden birini kaleme almayı başarmış olan isim, son iki yıldır trans bireyler hakkında yaptığı yorumlar ile gündemde. Konuyla ilgili ilk tartışma, bir internet sitesinde yayımlanan “Covid-19 sonrası Regl Olan Kişiler İçin Daha Eşit bir Dünya” başlıklı yazıyı paylaşmasının ardından alevlenmişti. Rowling yazıda geçen , “Regl olan kişiler” ifadesini eleştirerek, “Eminim bu kişiler için bir ifade kullanıyordu. Biri bana yardım etsin. Wumben miydi? Wimpund muydu? Woomud muydu?” demiş ve regl olan kişilere kadın denmesinin uygun olacağı görüşünü savunmuştu.

Ancak söylediği bu sözler yüzünden çokça tepki alan Rowling, sonrasında kaleme aldığı yeni bir yazı ile daha da büyük bir tepki toplamıştı. Yazar, kendisinin de yaşadığı kadına yönelik şiddet ve cinsel saldırılardan bahsederek hormon terapisi veya ameliyat geçirmemiş trans kadınların, kadınlara ait yerlere girmemesi gerektiğini savunmuştu. Hatta bu nedenle aldığı İnsan Hakları ödülünü geri iade etmişti.

- Reklam -

Yeni Harry Potter Dizisi Çapulcular Dönemini Konu Alabilir

Harry Potter Dizisi trans bireyler lgbt

Şimdi de film yapımcıları, “daha az heteroseksüel ve daha az beyaz” anlamına gelen, daha kapsayıcı bir “woke” Harry Potter dizisi hazırlamayı planlıyorlar. Bu yeni versiyonda cadılar ve büyücüler, trans bireyler ve ikili olmayan (non-binary) oyuncular tarafından oynanacak.

Yapımcılar başroller için daha çeşitli bir oyuncu kadrosu arıyorlar. Ki bu da çoğu kişi tarafından trans kadınların genetik olarak biyolojik kadınlarla aynı olduğu fikrini sorguladığı için saldırıya uğrayan Rowling’e bir meydan okuma olarak yorumlanıyor. Sadece trans da değil, aynı zamanda çoğu beyaz aktör tarafından oynanan karakterlerin de farklı ırklara ait isimler tarafından canlandırılacağı varsayılıyor. Örneğin Harry’nin babası James Potter ve daha önce Gary Oldman tarafından canlandırılmış olan Sirius Black için yapımcılar “beyaz olmayan bir aktör” arıyorlar.

- Reklam -

Projenin yazarı olan TikTok video yapımcısı Megan Mckelli, yaptığı açıklamada projenin amacının, farklı renklerden bireyleri, LGBT anlatılarını ve Hristiyanlık dışında çeşitli dini inançlara sahip karakterleri bir araya getirerek sevilen karakterlerdeki çeşitliliği daha da geniş çevrelere yansıtmak olduğunu belirtti.

Daily Mail’in haberine göre Harry Potter’ın yeni versiyonu Amerika’da haziran ve temmuz aylarında çekilecek. Aynı zamanda Çapulcular döneminde geçmesi planlanan yapımı bir web dizisi olarak yayınlamayı planlıyorlar. Ancak dizinin yayınlanması halinde J.K. Rowling tarafından dava edilme ihtimalleri de var. Ekibin diziden gelir elde edip etmeyeceği ise şu an için belirsiz.

Ya sizler bu tarz bir dizinin gelecek olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce bu gerekli mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Daily Mail

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

18 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    Bir anti LGBTQW+ birey olarak bu haber beni çok üzdü.

  2. Avatar for Mozart Mozart dedi ki:

    Böyle olunca daha fazla antipati kazanıyorlar karşı taraftan

  3. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:

    Haberde yazan “Projenin yazarı olan TikTok video yapımcısı Megan Mckelli” kısmından sonrasını okumadım. SJW terörü de yaptığınız pozitif ayrımcılık da yerin dibine girsin. İyice tiksindirdiler dizi film sektöründen.

  4. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Herhangi bir yapımı tanımlarken özellikle ve öncelikle buna vurgu yapılması beni baştan soğutuyor. İyi oyunculuk, güzel bir hikaye olacak diye övülsün dizi.

  5. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Araştırdığım kadarıyla tiktoktaki birinin kendi fanfiction hikayesini film yapma girişimi bu. Söylediklerini de tahminimce medya dikkatini çekmek için ortaya atmıştır. Ciddi bir proje değil yani, zaten copyright meselesine takılır. Delinin biri kuyuya taş atmış…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

13 cevap daha var.

Eski Dünyanın Yangını - Kalben

Kalben Yeni Albümünü İlk Romanı “Eski Dünyanın Yangını” ile Kutluyor

Moon Knight ermeni soykırımı imdb

Oscar Isaac’li Marvel Dizisi “Moon Knight”tan Yeni Fragman Yayınlandı