in

Amerikan Tanrıları Bu Sefer de Folio Society Baskısıyla Geliyor!

Koleksiyonluk baskılarıyla tanıdığımız Folio Society’nin yeni harikası Neil Gaiman imzalı Amerikan Tanrıları oldu.

american gods folio banner
- Reklam -
- Reklam -

Son zamanlarda özellikle de dizi uyarlaması sağ olsun nereye baksak Amerikan Tanrıları’nı görüyoruz. Yanlış anlamayın, ben kendi adıma hiç de şikayetçi değilim bu durumdan. En son geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni fragmanı paylaşmıştık sizlerle, şimdi ise edebiyat dünyasıyla ilgili göz kamaştıran bir haberimiz var.

1947’de Londra’da kurulan Folio Society’i hatırlıyor olabilirsiniz, çünkü kendilerinden daha önce de bahsetmiştik. Aralarında Yerdeniz Büyücüsü, Dune, Hobbit, Diskdünya ve 2001: Bir Uzay Efsanesi gibi bilimkurgu – fantastik kurgu klasiklerini de barındıran birçok önemli eser için yaptıkları ciltli, kutulu özel baskılarıyla ün salmış bir yayınevi The Folio Society. Bu ay listelerine ekledikleri kitaplardan biri de Amerikan Tanrıları oldu.

Yazarın tercih ettiği metnin kullanıldığı bu özel baskı için Neil Gaiman’ın “çalıştığım sanatçılar arasında favorim” dediği, Sandman’in kapaklarını da çizen Dave McKean 12 yeni illüstrasyon hazırlamış. Önsözü de Dave McKean ve Neil Gaiman yazmışlar.

- Reklam -
- Reklam -

Normalde bu tür özel baskıların pek taraftarı değilimdir, para tuzağı gibi gelirler bana. Ancak içim gitmedi desem yalan söylemiş olurum herhalde. Amerikan Tanrıları özel baskısını 75 pound’a, yani yaklaşık 340 liraya Folio Society’nin sitesinden satın almak mümkün.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eski karim uzaya gidiyor ust

Eski Karım Uzaya Gidiyor Raflarda

kahya ve klara ust

“Kâhya ve Klara” Raflardaki Yerini Aldı