in

Charles Dickens, Ölümünün 150. Yılında Posta Pulları ile Hatırlandı

Charles Dickens anısına özel posta pulları hazırlandı. Yazarın ölümünün 150. yılında, Bir Noel Şarkısı ve Dickens’ın kayıp bir portresi tekrar hatırlandı.

Charles Dickens - Simon Callow
Simon Callow
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü İngiliz yazar Charles Dickens aramızdan ayrılalı 150 yıl oldu. Yazarı anmak için gerçekleştirilen etkinliklerden birisi de Man Adası posta ofisi ve Charles Dickens Müzesi iş birliğinde hazırlanan pul koleksiyonu oldu.

Toplam 6 pulluk koleksiyondan 5 pul, yazarın en ünlü eserlerinden olan A Christmas Carol’ın (Bir Noel Şarkısı) çizimlerini barındırıyor. Diğer pul ise yazarın 31 yaşındayken yapılan portresine ait. Bu portrenin, yazarın A Christmas Carol adlı eserini yazdığı dönemde çizilmiş olması ve 130 yıldır kayıp olması açısından önemli. Geçen yıl mucizevi bir şekilde Güney Afrika’da bulunan portre Dickens Müzesi tarafından 180 bin Pound karşılığında satın alınmıştı.

Pul seti kullanıma açılmadan önce 14 Ekim 2020’de koleksiyonerler için satın alıma açıldı. Sadece ilk gün satılan setlerde özel bir ekstra çizim ve illüstratör Simon Callow’ın imzası da bulunuyor.

- Reklam -

Charles Dickens 150. Yıl

Aktör, tiyatro ve opera sanatçısı ve illüstratör Simon Callow hazırladığı pullarla ilgili şu açıklamada bulundu:

Charles Dickens Müzesi’yle yeniden iş birliği yapmaktan çok mutluyum. Bu müze dünyadaki en sevdiğim yerlerden birisi ve bu koleksiyonda emeğimin bulunması çok özel bir his. John Leech’in yaptığı çizimler Charles Dickens’ın hayal gücünde yaratılan karakterlerin ilk kez gerçek hayata gelmiş halleriydi ve şimdi bu setle herkesin gözünde yer bulacak. A Christmas Carol karakterlerinin yanında Dickens’in romanı yazarkenki hâlinin portresinin de olması ayrıca hoş bir dokunuş.”

Charles Dickens Pullarındaki Çizimler Kitabın İlk Baskısından Alındı

Bir Noel Şarkısı, Dickens’ın kariyerinin ilk yıllarında, 1843’te yayımladığı 6. eseri. Yazarın değişen İngiliz toplumundaki yeni Noel adetlerini bir hayalet hikâyesiyle anlatan kısa roman, Dickens’ın en bilinen yapıtlarından birisi konumunda.

Dickens Pulları

- Reklam -

Charles Dickens Müzesi’nin yöneticisi Cindy Sughrue’nin açıklamaları ise şu şekilde:

“150. yılı anmak ve müzemizi, müzemizin geniş koleksiyonunu Dickens’ın hayranlarıyla tanıştırmak için harika bir işe imza atıldı. Margaret Cillies’in yaptığı portrenin 130 yıl sonra müzemize dönmesi ve pulları süslemesi de çok anlamlı. A Christmas Carol’ın asla eskimeyen kalitesini kutladığımız bu setten ne kadar gururlansak az.”

Britanya açıklarında bulunan Man Adası’nda basılan pullar bütün Birleşik Krallık’ta dolaşıma girecek.

Charles Dickens Posta Pulu

Pullardan özellikle beğendikleriniz hangileri? Sizce ülkemizde de yerli yazarlarımız için böyle işlere imza atılsa güzel olmaz mıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Dickens Museum, Fine Books Magazine

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Manyak Juliet – Juliet Escoria | Haftanın Kitabı #153

Manyak Juliet – Juliet Escoria | Haftanın Kitabı #153

Ejderha Yolu - Daniel Abraham

Ejderha Yolu: Daniel Abraham İmzalı Hançer ve Sikke Serisi Türkçeye Kazandırılıyor