in

Diskdünya Serisi “İlginç Zamanlar” ile Devam Ediyor

41 kitaplık Diskdünya Serisi’nin yazarı Terry Pratchett’ın yeni kitabı “İlginç Zamanlar” sevenleriyle en sonunda buluşuyor.

ilginc zamanlar ust
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik komedi türünde yazan Terry Pratchett en çok literatüre kattığı 41 kitaplık Diskdünya serisiyle tanınıyor. Kitapları 37 dilde 85 milyondan fazla satan yazar, 1990’larda Birleşik Krallık’ın en çok satan yazarı unvanını almıştı. Edebiyata yaptığı katkılardan dolayı 2009 yılında şövalyelik kazanmış, Carnegie Madalyası ve Dünya Fantazi Ödülü’nün sahibi olmuştu.

Ünlü yazarın “İlginç Zamanlar” adlı Diskdünya romanı sevenlerini yine baş döndürücü bir hızda, fantastik bir maceraya götürüyor. Bu ciltte bir kez daha büyük büyücü (!) Rincewind ile trajikomik maceralarına konuk oluyoruz.

İlginç Zamanlar | Arka Kapak

ilginc zamanlarDevrim, vaktiyle bir ihtimaldi ve… bu kez çok komikti!

- Reklam -

Kült yazar Sör Terry Pratchett’ın kaleme aldığı “DiskDünya” serisinin ilk kez Türkçeye çevrilen yeni kitabı İlginç Zamanlar, evrimin ve devrimin kalbinde, barbar kahramanların izinde ve eski-yeni nice karakterin nice buluşmalarında süren, kesintisiz bir serüven.

Dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan “DiskDünya” serisinin on yedinci halkası olan İlginç Zamanlar, “Sihirbaz ve Kahramanlar” alt dizisinin de beşinci kitabı.

“Büyük Sihirbazz” Rincewind’in efsanevi dönüşü olarak da tanımlanabilecek bu sürükleyici roman, Uzakdoğu’nun mistik atmosferinde süregelen acımasız bir taht kavgasını ve aniden patlak veren nazik bir devrimi, benzersiz bir mizahi anlayışıyla yorumluyor.

- Reklam -
Diskdünya’nın en kadim, en esrarengiz imparatorluğu Agatea, bir süredir kargaşa içinde.

Onu felakete sürükleyen en önemli etken ise, Tatilde Neler Yaptım isimli “devrimci” bir kitapçık. Köylüler birleşiyor, çünkü kaybedecek bir şeyleri yok… eh, mandaları hariç. Ve savaş ile tiranlık bir şehirden ötekine yayılırken, bu korkunç kıyımı önleyebilecek tek bir kişinin adından bahsediliyor: Ankh-Morpork’tan ithal edilen, “sihirbaz” sözcüğünü yazmayı bile beceremeyen, göbek adı “talih”, ilk adı ise “kör” olan, ünlü sihirbaz Rincewind!

“Dünyada yeterince kahraman vardı. Fazladan bir taneye daha hiç ihtiyaç yoktu. Buna karşılık dünyada yalnızca tek bir Rincewind yaşıyordu ve Rincewind’in bu numuneyi mümkün olduğunca uzun süre hayatta tutma konusunda dünyaya kesin bir borcu vardı…”

Okurlarını eşi benzeri görülmemiş, çok özel bir “fırtına kelebeği”nin kanadında fantastik bir maceraya sürükleyen İlginç Zamanlar, Terry Pratchett’ın olağanüstü mizahi dehasından beslenen esprili anlatımıyla, yoluna kaldığı yerden devam ediyor.

Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ve Delidolu’nun özenli baskısıyla Türkiye’deki okurlarının karşısına ilk kez çıkan bu komik roman; politika, devrim, insan hakları, savaş ve elbette barış (!) gibi konular üzerine ciddi tespitlerde bulunarak, Diskdünya’nın bin yıllık tarihine günümüz dünyasından göz kırpıyor.

“Her zamanki mizahının yanında, bu kitapta büyük bir entelektüel zarafet de var…”
– Publishers Weekly
Çevirisini Niran Elçi’nin, editörlüğünüyse Ümit Mutlu ve Burhan Düzçay‘ın üstlendiği 412 sayfalık kitap Delidolu Yayınları etiketiyle raflarda. İyi okumalar dileriz!

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bu, seri değil, bu başka bir şey. 41 diyor. :smiley: :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Game of Thrones

Game of Thrones Finali Nasıldı? [TARTIŞMA]

Nebula

2018 Nebula Ödülleri’nin Galipleri Belli Oldu